ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Χιλιάδες Νανόκυκνοι στο Δέλτα Έβρου

Νανόκυκνοι στο Δέλτα Έβρου
Λίγοι άνθρωποι στην Ελλάδα γνωρίζουν ότι υπάρχει μια περιοχή στην πατρίδα μας που είναι από τις πιο σημαντικές σε παγκόσμιο επίπεδο για τους Νανόκυκνους. Και αυτή είναι ο υγρότοπος του Δέλτα Έβρου!

Είναι μετρημένες στα δάχτυλα οι περιοχές του πλανήτη που φιλοξενούν συγκεντρώσεις ακόμα και 11.000 Νανόκυκνων!… Ίσως μόνον κάποιες στην Κίνα!


Το αξιοσημείωτο είναι πως για τους Νανόκυκνους - οι οποίοι αναπαράγονται στην αρκτική Τούνδρα και διαχειμάζουν σε μια ευρεία έκταση που φτάνει από τη Δυτική Ευρώπη έως την Ιαπωνία - σε αντίθεση με την εκπληκτική αύξηση που παρουσιάζουν τα τελευταία χρόνια στο Δέλτα Έβρου, στην υπόλοιπη Ευρώπη παρουσιάζουν σημαντικότατη μείωση.


Και ενώ λοιπόν τα πουλιά έχουν ξεκινήσει να έρχονται από τον Οκτώβριο στην περιοχή για να ξεχειμωνιάσουν, και ήδη στα μέσα Δεκεμβρίου ο πληθυσμός των Νανόκυκνων στην περιοχή έχει ξεπεράσει τα 6.000 πουλιά, στις 16 Δεκεμβρίου καταγράφηκαν από το προσωπικό της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Δέλτα Έβρου και Δαδιάς, στα πλαίσια των εξειδικευμένων καταγραφών της, δύο διαφορετικοί επισκέπτες, δύο δακτυλιωμένοι Νανόκυκνοι.


Το πρώτο πουλί έχει δακτυλιωθεί από Βέλγους ερευνητές το 2016 στην περιοχή Yamal της Σιβηρίας. Έκτοτε έχει παρατηρηθεί στο Δέλτα άλλες τρεις φορές, το Φεβρουάριο του 2018, του 2020 και του 2022. Όπως φαίνεται ο υγρότοπος αποτελεί την αγαπημένη του περιοχή για ξεχειμώνιασμα και έτσι μας ξαναήρθε και πάλι.

Το δεύτερο πουλί έχει δακτυλιωθεί πιθανότατα σε χώρα της βόρειας Ευρώπης ή στη Σιβηρία και ταξίδεψε στην περιοχή μας για να περάσει το χειμώνα.

Ελπίζουμε ότι όλα τα πουλιά θα έχουν έναν ασφαλή χειμώνα κοντά μας!

www.facebook.com/EvrosDelta
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video