ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ενημερωτικές επισκέψεις και συναντήσεις της ΠΟΕΠΛΣ στην Αλεξανδρούπολη και τη Σαμοθράκη

Ενημερωτικές επισκέψεις και συναντήσεις της ΠΟΕΠΛΣ στην Αλεξανδρούπολη και τη Σαμοθράκη
Αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.) υπό τον Πρόεδρο Τσιάνο Παναγιώτη, τον Γενικό Γραμματέα Δροσόπουλο Αλέξανδρο, τον Αντιπρόεδρο Σφακιανάκη Γεώργιο και τον Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων Ζυγούρη Νικόλαο από κοινού με τον Πρόεδρο της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Θράκης (Ε.Π.Λ.Σ.Θ.) Ιωαννίδη Κωνσταντίνο και τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης, πραγματοποίησαν σειρά ενημερωτικών επισκέψεων και συναντήσεων στην Αλεξανδρούπολη και τη νήσο Σαμοθράκη.


Επίσκεψη στο Α' Λιμενικό Τμήμα Σαμοθράκης και συνάντηση με τον Δήμαρχο Σαμοθράκης κ. Γαλατούμο Νικόλαο

Κατά τη διαλογική συζήτηση με τα Στελέχη του Α' Λιμενικού Τμήματος Σαμοθράκης εκ μέρους της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. ο Πρόεδρος συνεχάρη και εξήρε το ζήλο και την προσήλωση στο καθήκον, που επιτελούν καθημερινά οι λιμενικοί, ιδιαίτερα στις ακριτικές μας περιοχές. Τα δύο πρόσφατα περιστατικά διακομιδής ασθενών με σοβαρό πρόβλημα υγείας, τα οποία έχρηζαν την άμεση μεταφορά τους στην Αλεξανδρούπολη και πραγματοποιήθηκαν επιτυχώς από το πλήρωμα του πλωτού Ασθενοφόρου κάτω από εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες αποδεικνύουν τον επαγγελματισμό και την αυταπάρνηση των συναδέλφων μας.


Έντονος υπήρξε ο προβληματισμός των λιμενικών στη Σαμοθράκη σχετικά με τις μεταθέσεις του έτους 2023, δεδομένου ότι 18 από τα 30 στελέχη έχουν συμπληρώσει το μέγιστο χρόνο παραμονής σε υπηρεσία α΄ κατηγορίας (2 έτη) με την πλειονότητα αυτών να υπηρετεί στο διπλάσιο και άνω του μέγιστου χρόνου παραμονής.

Από την πλευρά της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. τονίστηκε ότι άμεσα θα τεθεί το θέμα σε ανώτατο επίπεδο Πολιτικής και Στρατιωτικής Ηγεσίας προκειμένου με τις κατάλληλες πιστώσεις να εξομαλυνθεί η δυσμενής κατάσταση, που έχουν περιέλθει οι συνάδελφοί τους, ιδιαίτερα σε νησιωτικές περιοχές α΄, β΄ και γ΄ κατηγορίας.

Στο Δημαρχείο Σαμοθράκης, ο Δήμαρχος κ. Γαλατούμος Νικόλαος ευχαρίστησε τα προεδρεία της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. και της Ε.Π.Λ.Σ. Θράκης για την παρουσία τους στο νησί και ανέφερε ότι οι Λιμενικοί είναι οι «Φύλακες Άγγελοι» των πολιτών, ιδιαίτερα στις ακριτικές  περιοχές, που δεν έχουν συχνά δρομολόγια διασύνδεσης με αστικές περιοχές και παροχές υγείας όπως έχουν τα μεγάλα Νοσοκομεία της Χώρας. Δήλωσε αρωγός σε κάθε δυνατή προσπάθεια βελτίωσης των εργασιακών συνθηκών των στελεχών και επίλυσης δίκαιων αιτημάτων τους.


Ακολούθως πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον επίτιμο Αρχηγό ΕΛ.ΑΣ. και Βουλευτή Ν. Έβρου κ. Δημοσχάκη Αναστάσιο στον οποίο τέθηκαν στον οι προβληματισμοί σχετικά με την κατάσταση που αντιμετωπίζουν τα στελέχη της Σαμοθράκης αλλά και της ανάγκης αναβάθμισης της οργανικής δύναμης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, σύμφωνα και παράλληλα με τις νέες εξελίξεις που διαμορφώνονται στην περιοχή.


Ενημέρωση και ανάδειξη ζητημάτων των Λιμενικών Αρχών Έβρου, Ροδόπης και Ξάνθης

Ευρεία συνάντηση, παρουσίαση και ενημέρωση πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Έβρου στην Αλεξανδρούπολη, παρουσία εκπροσώπων των βουλευτών ΝΔ Ν. Έβρου κ.κ. Δερμεντζόπουλου Χρήστου, Δημοσχάκη Αναστασίου και Κελέτση Σταύρου, του Αντιπεριφερείαρχη Έβρου κ. Πέτροβιτς Δημητρίου, του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης κ. Ζαμπούκη Ιωάννη, του Διοικητή της 2ης ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αρχιπλοίαρχου Γιαμά Ευστρατίου, της Κεντρικής Λιμενάρχη α.α. Αντιπλοίαρχου Λ.Σ. Ουζούνογλου Ραλλού και των λιμενικών - μελών της Ένωσης.


Στην κεντρική του τοποθέτηση ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. Παναγιώτης Τσιάνος δήλωσε:

«Η Αλεξανδρούπολη αποτελεί για την Ομοσπονδία μας μία σημαντική περιοχή για το ρόλο του Λιμενικού και πως η αναγνώριση του γεωστρατηγικού ρόλου του λιμένα Αλεξανδρούπολης είναι πλέον ευρέως γνωστός και για το λόγο αυτό θα πρέπει να συμβαδίσουμε ως Σώμα με τις εξελίξεις και όχι να τις ακολουθούμε. Στο πλαίσιο αυτό η ΠΟΕΠΛΣ αλλά και η Ένωση Προσωπικού Λ.Σ. Θράκης έχουμε επανειλημμένως καταθέσει προτάσεις και δηλώνουμε αρωγοί, συμπαραστάτες και σύμμαχοι σε στρατηγικούς στόχους και στο σχέδιο υλοποίησής τους, με απώτερο σκοπό αφενός την αναβάθμιση του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής και αφετέρου τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.».


Πραγματοποιήθηκε επίσης εποικοδομητική συνάντηση και παρουσίαση των δυνατοτήτων του Λιμένα Αλεξανδρούπολης με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης κ. Χατζημιχαήλ Κωνσταντίνο.


Τέλος, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης ολοκληρώνοντας μια ιδιαίτερα εποικοδομητική επίσκεψη της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.


Σε συνέχεια όλων των ανωτέρω συναντήσεων και ομιλιών στο Επιμελητήριο Έβρου από τους επίσημους προσκεκλημένους αλλά και των μελών της Ε.Π.Λ.Σ. Θράκης συμπεραίνεται ότι η κοσμογονία, που συντελείται στο λιμάνι και την πόλη της Αλεξανδρούπολης όπως έχουν αποτυπωθεί και στα αναλυτικά υπομνήματα της Ε.Π.Λ.Σ. Θράκης, αναβαθμίζει το ρόλο του Λιμενικού Σώματος στην τόσο ευαίσθητη και ιδιαίτερη ακριτική μας περιοχή, δημιουργώντας επιπρόσθετες ανάγκες και απαιτήσεις στα στελέχη του Κ.Λ. Αλεξανδρούπολης.

Είναι αυτονόητη η ανάγκη αναβάθμισης της οργανικής δύναμης του Κ.Λ. Αλεξανδρούπολης και η Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. θα την εντάξει στις διεκδικήσεις, που θα κάνει σε ευρύτερο πλαίσιο για όλες τις Λιμενικές Αρχές ανά την Ελλάδα, που χρήζουν ανάγκη αύξησης.
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video