ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Μιχαηλίδης - Μυτιληνός: Ώριμες οι συνθήκες για ίδρυση Κτηνιατρικής Σχολής σε Φέρες και Αλεξανδρούπολη

Μιχαηλίδης - Μυτιληνός: Ώριμες οι συνθήκες για ίδρυση Κτηνιατρικής Σχολής σε Φέρες και Αλεξανδρούπολη
Εντείνονται το τελευταίο διάστημα οι συζητήσεις για ίδρυση νέων Κτηνιατρικών Σχολών σε πανεπιστήμια της χώρας. Προ ημερών μάλιστα ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστος Μπούρας, εξέφρασε και δημόσια την πρόταση για ίδρυση νέου Τμήματος Κτηνιατρικής στην Αιτωλοακαρνανία.

Θυμίζουμε πως το 2019 στο τέλος της θητείας της προηγούμενης δημοτικής αρχής, είχε παρευρεθεί στην 1η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης, ο κ. Αλέξανδρος Πολυχρονίδης ως Πρύτανης του Δ.Π.Θ., ο οποίος και αιτήθηκε την παραχώρηση χρήσης χώρων που βρίσκονται στην κυριότητα του Δήμου, προκειμένου να στεγαστούν εκεί οι εκπαιδευτικές ανάγκες του νέου Τμήματος της Κτηνιατρικής Σχολής, κάτι που αποτελεί κεντρικό στόχο του Πανεπιστημίου. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον σχεδιασμό για την κατασκευή του σφαγείου στις Φέρες, υποδομή που πέρα των άλλων θα κάλυπτε και τις ανάγκες για την πρακτική άσκηση των φοιτητών.

Πλέον η κατασκευή του σφαγείου είναι στην φάση της ολοκλήρωσης του, ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός για την ίδρυση της Κτηνιατρικής Σχολής στον Δήμο Αλεξανδρούπολης, ενώ αντίστοιχη διαθέσιμη υποδομή αποτελεί και το κτίριο του Γυμνασίου στον Πέπλο.

Πρόσφατα μάλιστα ο Υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος, αρμόδιος για την Ανώτατη Εκπαίδευση, στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου απάντησε για το ενδεχόμενο ίδρυσης Κτηνιατρικής Σχολής στον Έβρο, πως με τις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 10 του Ν. 4485/17 (Α΄114), όπως ισχύει, η ίδρυση ή κατάργηση Σχολής ή Τμήματος πραγματοποιείται με την έκδοση προεδρικού διατάγματος με πρόταση των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων, Οικονομικών και Εσωτερικών, ύστερα από γνώμη της Συγκλήτου του οικείου Ιδρύματος και γνώμη της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘ.Α.Α.Ε.).

Είναι γεγονός σε ότι αφορά ειδικά την γεωγραφική περιοχή των Φερών, πως είναι επιβεβλημένη ανάγκη η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, μια και διαθέτει ιδανική μορφολογία του εδάφους και εξαιρετικές κλιματολογικές συνθήκες για την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας. Οι κάτοικοι ακόμη κι αυτοί οι οποίοι δεν είχαν άμεση σχέση με την κτηνοτροφία, κατά μεγάλο ποσοστό τους, προέρχονται από οικογένειες με παράδοση στην κτηνοτροφία. Αποτελεί την πύλη εισόδου των ζωονόσων στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Λόγω των ζωονόσων τα ποσοστά απώλειας του ζωικού κεφαλαίου είναι τεράστια και αγγίζουν κατά τόπους το 90-95%, ενώ η ανασύσταση των κτηνοτροφικών μονάδων δεν ξεπερνά το 5% και φυσικά σπαταλιούνται μεγάλα ποσά εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για αποζημιώσεις.

Επιπλέον το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης:
  • Διαθέτει εξαιρετική εμπειρία και τεχνογνωσία ίδρυσης και λειτουργίας νέων Πανεπιστημιακών τμημάτων, καθώς τα τελευταία χρόνια έχουν ιδρυθεί και λειτουργήσει με επιτυχία και χωρίς προβλήματα 10 νέα Τμήματα.
  • Υπάρχει άφθονος χώρος στην Πανεπιστημιούπολη του Τμήματος Ιατρικής για την ανέγερση των μονίμων εγκαταστάσεων του Τμήματος Κτηνιατρικής.
  • Με την ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων της 4ης φάσης της Ιατρικής δεν θα απαιτηθούν νέες εγκαταστάσεις για τις παραδόσεις των θεωρητικών μαθημάτων.

Οι νέες Πρυτανικές αρχές του Δ.Π.Θ. θα επικαιροποιήσουν το αίτημα και την διεκδίκηση, μια και ένα νέο Τμήμα Κτηνιατρικής σε συνεργασία με τα τμήματα Ιατρικής, Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής και ιδιαίτερα με το τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης μπορούν να αποτελέσουν για ολόκληρη την χώρα μοχλό αγροτικής και κτηνοτροφικής ανάπτυξης και ένα τόξο θωράκισης της ζωικής παραγωγής με την αντιμετώπιση των ζωονόσων.

Παύλος Α. Μιχαηλίδης
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος

Ευάγγελος Μυτιληνός
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΝΕΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ»
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video