ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για να στελεχωθεί η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για να στελεχωθεί η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου
Την ανάγκη στήριξης και στελέχωσης της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου αναδεικνύουν μέσω Ερώτησης προς τον Υπουργό Υγείας, οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης.

Αναλυτικά η Ερώτηση:

Στη συζήτηση που διεξήχθη πρόσφατα στο Πανέβριο Συνέδριο Εθελοντών Αιμοδοτών αναδείχθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο του Διδυμοτείχου.

Συγκεκριμένα, σήμερα η Μονάδα εξυπηρετεί 55 ασθενείς που κάνουν αιμοκάθαρση, άλλους 10 που κάνουν περιτοναϊκή κάθαρση στο σπίτι τους, ενώ άλλοι 15 είναι αναγκασμένοι να πηγαινοέρχονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης για να εξυπηρετηθούν, γεγονός που «φορτώνει» την ήδη επιβαρυμένη υγεία τους με μια πολύωρη (3-4 ώρες) μετακίνηση τις μισές περίπου μέρες του μήνα.

Η Μονάδα λειτουργεί στο 100% της δυναμικότητάς της μόνο με 2 γιατρούς, που εκτελούν 15 εφημερίες το μήνα ο καθένας, ενώ θα έπρεπε να απασχολούνται τουλάχιστον 4. Το νοσηλευτικό προσωπικό είναι 11 άτομα ενώ θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον 16.

Αυτή η κατάσταση έχει οδηγήσει στην εργασιακή εξουθένωση του προσωπικού, που παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλει, δεν μπορεί να καλύψει το σύνολο των αναγκών. Τα «σπασμένα» τα πληρώνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι αλλά και οι ασθενείς, ιδιαίτερα όσοι είναι αναγκασμένοι να μετακινούνται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής της υποβάθμισης της Δημόσιας Υγείας προς τέρψη των ιδιωτικών ομίλων, της εμπορευματοποίησης της Υγείας, της λειτουργίας των δημόσιων δομών με τα κριτήρια της «αγοράς». Αιμοκαθαιρόμενοι ασθενείς να ταλαιπωρούνται, να επιβαρύνουν την υγεία τους, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να δουλεύει πέρα των ορίων του και ταυτόχρονα να μην υπάρχει η δυνατότητα για αντιμετώπιση των όποιων οξέων έκτακτων περιστατικών, αφού δεν υπάρχουν άδειες καρέκλες, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.

Παράλληλα, επειδή υπάρχει η πιθανότητα στο άμεσο μέλλον να υπάρξουν μεγαλύτερες απαιτήσεις, όπως εκτιμά το επιστημονικό προσωπικό της Μονάδας, προβάλλει η ανάγκη και για άμεση μεταφορά της Μονάδας από το υπόγειο του Νοσοκομείου, σε ένα χώρο που να πληροί προδιαγραφές ασφάλειας, υγιεινής, ποιότητας, πολύ καλύτερης από τη σημερινή.

Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση, ώστε:
  • Να στελεχωθεί η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου με όλο το απαραίτητο μόνιμο, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
  • Να μεταστεγαστεί η Μονάδα σε χώρο κατάλληλο που να πληροί όλες τις προδιαγραφές.
  • Να εξοπλιστεί με τα αναγκαία μηχανήματα αιμοκάθαρσης και λοιπό εξοπλισμό (καρέκλες κλπ).

Οι Βουλευτές

Δελής Γιάννης
Στολτίδης Λεωνίδας
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video