ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Γιορτή στο Τυχερό Έβρου αφιερωμένη στους μεγάλους και μικρούς υποστηρικτές του Ασπροπάρη

Γιορτή στο Τυχερό Έβρου αφιερωμένη στους μεγάλους και μικρούς υποστηρικτές του Ασπροπάρη
Το WWF Ελλάς σας προσκαλεί στην εκδήλωση που οργανώνει στην πλατεία Τυχερού την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022, από τις 10:30 έως και τις 13:30. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος LIFE με τίτλο «ΖΩΗ για τον Ασπροπάρη» (LIFE16 NAT/BG/000874) προς τιμή των μαθητών, αγροτών, κτηνοτρόφων και πολιτών που έχουν υποστηρίξει τις δράσεις προστασίας του σπάνιου γύπα όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Η γιορτή περιλαμβάνει διαδραστικά παιχνίδια για παιδιά, παζάρι αγροτικών προϊόντων των αγροτών - φίλων του ασπροπάρη, παζάρι χριστουγεννιάτικων δώρων από τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων Τυχερού, χορό από το παιδικό τμήμα του Συλλόγου Τυχερού, μουσική και εδέσματα.

Η εκδήλωση οργανώνεται από το WWF Ελλάς σε συνεργασία με τη Δημοτική Ενότητα Τυχερού, τον Λαογραφικό Πολιτιστικό Σύλλογο «Αγίου Ιωάννου Προδρόμου» Τυχερού και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου, Δημοτικού Σχολείου και Γυμνασίου Τυχερού.

Η πολύτιμη ζωή του Απροπάρη, οι κυριότερες απειλές και η δράση του WWF τα τελευταία 5 χρόνια για την προστασία του είδους

Ο ασπροπάρης αριθμεί μόλις πέντε ζευγάρια στην Ελλάδα με τα τέσσερα εξ αυτών να βρίσκονται στη Θράκη και τα τρία στο Νομό Έβρου. Είναι είδος μεταναστευτικό, έρχεται κάθε Απρίλιο στα Βαλκάνια για να αναπαραχθεί και επιστρέφει κάθε Σεπτέμβρη στην Αφρική για να διαχειμάσει. Στα δυο μακρινά του ταξίδια, διασχίζει είτε την Ελλάδα και τη Μεσόγειο θάλασσα είτε τις αφρικανικές χώρες και τις χώρες της Μέσης Ανατολής αντιμετωπίζοντας πλήθος απειλών. Η κατάρρευση του πληθυσμού του οφείλεται στα σύγχρονα προβλήματα που βιώνουν οι αγροτικές κοινωνίες όχι μόνο του τόπου μας αλλά και άλλων χωρών με πρωταρχικό την εγκατάλειψη της υπαίθρου και της αγροτικής οικονομίας που οδηγεί και σε έλλειψη τροφής για αυτό το είδος, αλλά και πολλά άλλα σπάνια είδη γυπών και αρπακτικών πουλιών. Κοντά σε αυτά, οι υποδομές ενέργειας μπορούν να είναι αιτία για ηλεκτροπληξία και πρόσκρουση, ενώ η παράνομη χρήση των δηλητηριασμένων δολωμάτων πλήττει σοβαρά τον πληθυσμό τους με τον πιο οδυνηρό τρόπο.

Στοχεύοντας στη μείωση του φαινομένου των δηλητηριασμένων δολωμάτων, κοινώς «φόλες», το WWF υλοποίησε τα τελευταία 5 χρόνια δράσεις ενημέρωσης και εκπαίδευσης σε σχολεία και φορείς. Συνεργάστηκε με αγρότες και κτηνοτρόφους προωθώντας μέτρα πρόληψης των ζημιών από θηλαστικά, όπως λύκους, αλεπούδες, ασβούς, σκυλιά ως μια επίδειξη ορθών πρακτικών, οι οποίες μελλοντικά θα μπορούν να υιοθετηθούν και από άλλους επαγγελματίες. Στο πλαίσιο αυτό παραχωρήθηκαν δωρεάν 47 ηλεκτρικές περιφράξεις, 55 τσοπανόσκυλα - ελληνικά ποιμενικά ή μολοσσοί Ηπείρου και 6 συμπεριφορικοί φράχτες απώθησης λύκων (fladries). Με έμφαση στην πρόληψη των ζημιών, η αγροτική παραγωγή και το εισόδημα μπορούν να διαφυλαχτούν και αυτό είναι ένα μήνυμα για τη συνύπαρξη ανθρώπου και άγριας ζωής.

Το πρόγραμμα «ΖΩΗ για τον Ασπροπάρη» ολοκληρώνεται αυτό τον Δεκέμβριο, όμως όλοι μας μπορούμε να συνεχίσουμε τις προσπάθειες προστασίας αυτού του εμβληματικού είδους μέσα από τις καθημερινές μας πρακτικές.

[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video