ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

12,3 εκατ. € για αστική αναζωογόνηση βορείου τμήματος της Αλεξανδρούπολης και επέκταση δικτύου ποδηλατοδρόμων

12,3 εκατ. € για την Αστική Αναζωογόνηση Βορείου Τμήματος Αλεξανδρούπολης και επέκταση του δικτύου ποδηλατοδρόμων
Τη σύμβαση για την υλοποίηση του εμβληματικού έργου “Αστική Αναζωογόνηση Βορείου Τμήματος Αλεξανδρούπολης και επέκταση του δικτύου ποδηλατοδρόμων”, αρχικού προϋπολογισμού 12.315.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) υπέγραψε την Πέμπτη 15/12/2022, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης και ο νόμιμος εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας “ΜΙΧΑΗΛ ΚΟΥΓΚΟΥΛΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.”, Μιχάλης Κούγκουλος.

Το έργο εστιάζει σε παρεμβάσεις αστικής αναζωογόνησης σε ένα σύνολο δρόμων στο βορειοανατολικό και νότιο τμήμα της πόλης που αφορούν σε αναπλάσεις οδών, νέα πεζοδρόμια, νέο αστικό εξοπλισμό, «έξυπνες εφαρμογές πόλης» (φωτεινές διαβάσεις, βυθιζόμενοι κάδοι, ηλιακές στάσεις κλπ), φυτεύσεις και βιοκλιματικό σχεδιασμό, νέα δίκτυα οδοφωτισμού, φωτιστικά LED κλπ.


Το έργο περιλαμβάνει παρεμβάσεις αστικής αναζωογόνησης σε σύνολο πέντε οδών: Θράκης, Ανδρονίκου, Κονδύλη, Ηροδότου και Αγ. Δημητρίου. Πρόκειται για δρόμους που βρίσκονται στο βόρειο τμήμα της πόλης και έχουν λειτουργική σύνδεση μεταξύ τους δια μέσω του κυκλικού κόμβου του παλαιού νοσοκομείου.

Επίσης, στο φυσικό αντικείμενο του έργου περιλαμβάνεται η ένταξη στην περιοχή υποδομών ποδηλατοδρόμων και η σύνδεσή τους με νέο δίκτυο ποδηλατοδρόμων 4.5 χλμ, δια μέσω των οδών Παπαναστασίου και Λ. Δημοκρατίας - Λ. Μάκρης (από την οδό Βιζυηνού έως την οδό Κουταβού), καθώς και δράσεις αστικής ένταξης της οδού Εθνικής Αντιστάσεως.


Ειδικότερα προβλέπεται:
  • Αστική αναζωογόνηση οδού Ηροδότου, από το διαμορφωμένο κόμβο παλιού Νοσοκομείου (Μουσικό Γυμνάσιο - Λύκειο) ως την είσοδο του στρατοπέδου ΖΗΣΗ, μήκους 950 μ.
  • Αστική αναζωογόνηση οδού Αγ. Δημητρίου από το διαμορφωμένο κόμβο παλιού Νοσοκομείου (Μουσικό Γυμνάσιο - Λύκειο) ως την Περιφερειακή οδό, μήκους 750 μ. (περιλαμβάνει και ποδηλατόδρομο).
  • Αστική αναζωογόνηση οδού Θράκης, από το διαμορφωμένο κόμβο παλιού Νοσοκομείου (Μουσικό Γυμνάσιο - Λύκειο) ως την οδό Ανδρονίκου, μήκους 350 μ. (περιλαμβάνει και ποδηλατόδρομο).
  • Αστική αναζωογόνηση οδού Ανδρονίκου από τη συμβολή της με την οδό Θράκης ως το 5ο Νηπιαγωγείο και την οδό Κονδύλη, μήκους 300 μ. (περιλαμβάνει και ποδηλατόδρομο).
  • Αστική αναζωογόνηση οδού Κονδύλη, από το 5ο Νηπιαγωγείο / Πάρκο Κικόνων ως τη συμβολή της με την μικρή περιφερειακή οδό, μήκους 950 μ. (περιλαμβάνει και ποδηλατόδρομο).
  • Επέκταση ποδηλατοδρόμου οδού Παπαναστασίου (σύνολο οδού), μήκους 1000 μ. (αφορά μόνο εφαρμογή νέου ποδηλατοδρόμου).
  • Επέκταση ποδηλατοδρόμου και αναμόρφωση πεζοδρομίων και λοιπού αστικού εξοπλισμού, οδού Λ. Δημοκρατίας - Λ. Μάκρης από την οδό Βιζυηνού έως της οδό Κουταβού, μήκους 890 μ.
  • Αστική ένταξη οδού Εθνικής Αντιστάσεως, από την Λ. Δημοκρατίας έως την οδό Ι. Καβύρη (περιλαμβάνει και τμήμα της οδού Παλαιολόγου), μήκους 700 μ.

Με την ολοκλήρωση του έργου επιτυγχάνεται

  • η επέκταση της διασύνδεσης των διαφορετικών λειτουργιών της πόλης,
  • η επέκταση των περιπατητικών και ποδηλατικών διαδρομών που θα αποτελέσουν ταυτόχρονα προτροπή για τους κατοίκους να μετακινηθούν χωρίς τη χρήση οχήματος,
  • η δημιουργία συνθηκών βιώσιμης κινητικότητας στην ευρύτερη περιοχή με τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, την απόδοση μέγιστου χώρου στους πεζούς και στους ποδηλάτες, την εφαρμογή υποδομών ΑμεΑ και λειτουργική αναβάθμιση του χώρου και
  • η βιοκλιματική, ενεργειακή και αισθητική αναβάθμιση της περιοχής με την ενσωμάτωση υλικών με μικρό ενεργειακό αποτύπωμα.

Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 30 μηνών.
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video