ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Στο Άγιο Όρος ο Σταύρος Κελέτσης με την Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας

Στο Άγιο Όρος ο Σταύρος Κελέτσης με την αντιπροσωπεία της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας
Αντιπροσωπεία της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ) επισκέφθηκε το Άγιον Όρος. Σ΄ αυτήν συμμετείχαν ο Γραμματέας της ΔΣΟ κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο αναπληρωτής Γ.Γ. κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης, ο Ταμίας κ. Σταύρος Κελέτσης, ο βουλευτής κ. Γιάννης Σαρακιώτης, ο επικεφαλής της Κυπριακής Αντιπροσωπείας στην ΔΣΟ κ. Πανίκος Λεωνίδου, ο βουλευτής του Κοινοβουλίου της Πολωνίας κ. Evgenij Chikwin, ο βουλευτής του Κοινοβουλίου της Ρουμανίας κ. Ioan Vulpesku, ο βουλευτής του Κοινοβουλίου της Βόρειας Μακεδονίας κ. Mile Taleski και ο Σύμβουλος της ΔΣΟ Δρ Κώστας Μυγδάλης.

Η αντιπροσωπεία της ΔΣΟ συνοδευόμενη από τον αναπληρωτή Διοικητή του Αγίου Όρους κ. Αρίστο Κασμίρογλου επισκέφτηκε την Παρασκευή 25/11/2022 τις Καρυές, την πρωτεύουσα της Μοναχικής Πολιτείας του Αγίου Όρους, όπου ξεναγήθηκε στο Ναό του Πρωτάτου, ενώ οι βουλευτές προσκύνησαν την θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστίν».

Στη συνέχεια ακολούθησε το παραδοσιακό κέρασμα στην Ιερά Κοινότητα και θερμή υποδοχή και προσφώνηση του Πρωτεπιστάτη της Ιεράς Επιστασίας του Αγίου Όρους, Γέροντα π. Χριστοφόρου Ιβηρίτη. Η Ιερά Επιστασία αποτελείται από τους Επιστάτες: Μονή Παντοκράτορος, Ιερομόναχος π. Θεόφιλος, Μονή Φιλοθέου, Γέρων π. Νικηφόρος, Μονή Σίμωνος Πέτρας, Ιερομόναχος π. Ιερώνυμος.


Στις Καρυές, ο Γενικός Γραμματέας και οι βουλευτές της ΔΣΟ επισκέφτηκαν το Αντιπροσωπείο της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, όπου τους υποδέχτηκε ο αντιπρόσωπός τους στην Ιερά Επιστασία, π. Γαβριήλ.

Στη συνέχεια οι βουλευτές επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας, όπου τους υποδέχθηκαν ο Ηγούμενος Γέροντας Ελισαίος με την μοναστική αδελφότητα, όπου και κατέλυσαν παρακολουθώντας μεγάλο μέρος των ακολουθιών και της Θείας Λειτουργίας το Σάββατο 26 Νοεμβρίου.

Η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε ακόμα την Ιερά Μονή Μέγιστης Λαύρας, όπου έγινε δεκτή από τον Ηγούμενο Γέροντα π. Πρόδρομο και προσκύνησε στον τάφο του Αγίου Αθανασίου του Αθωνίτη, κτήτορα της μονής.


Ακολούθως, τα μέλη της μετέβησαν στην Ιερά Σκήτη Τιμίου Προδρόμου, στην οποία μονάζουν Ρουμάνοι μοναχοί, όπου τους υποδέχθηκε ο Δικαίος π. Αθανάσιος, καθώς και την Ιερά Μονή Φιλοθέου όπου συνάντησαν και πήραν ευλογία από τον Ηγούμενο Γέροντα π. Νικόδημο και ενημερώθηκε για την ιστορία της μονής.

Το βράδυ του Σαββάτου η αντιπροσωπεία κατέλυσε στην Ιερά Μονή Ιβήρων όπου τους υποδέχθηκε ο Ηγούμενος Γέροντας Ναθαναήλ και είχαν την μοναδική ευκαιρία να συναντηθούν και να συζητήσουν για πνευματικά, σύγχρονα ζητήματα με τον πρώην Ηγούμενο Γέροντα Βασίλειο, ενώ την Κυριακή συμμετείχαν και παρακολούθησαν την Θεία Λειτουργία. Ακολούθως την ίδια μέρα η Αντιπροσωπεία επισκέφθηκε την Σκήτη του Προφήτη Ηλία και τέλος την Ιερά Μονή Διοχειαρίου όπου τους υποδέχθηκε ο Ηγούμενος Γέροντας Αμφιλόχιος με αδελφούς της Μονής στο Συνοδικό.

Σκοπός της επίσκεψης, η οποία εκκρεμούσε για πολύ χρόνο λόγω της πανδημίας, εκτός από τον προσκυνηματικό χαρακτήρα της,  ήταν η επικοινωνία της ΔΣΟ με την Ιερά Κοινότητα και η ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τον σύγχρονο Ορθόδοξο κόσμο. Όπως τόνισε ο Γραμματέας της ΔΣΟ κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος «Το Άγιο Όρος έχει μια ιδιαίτερη, συμβολική αξία, καθώς είναι ένας τόπος ενότητας των Ορθοδόξων. Είναι μια ορθόδοξη μαρτυρία Οικουμενικής Ενότητας, καθώς εδώ μονάζουν μοναχοί από όλον τον ορθόδοξο κόσμο».[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video