ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ένας διαφορετικός Λαμπάκης σε ένα κατάμεστο δημοτικό θέατρο ανακοίνωσε κάθοδο στις δημοτικές εκλογές

Ένας διαφορετικός Λαμπάκης σε ένα κατάμεστο Δημοτικό θέατρο ανακοίνωσε κάθοδο στις δημοτικές εκλογές
Την κάθοδο στις επόμενες δημοτικές εκλογές, τον Οκτώβριο του 2023, ανακοίνωσε ο τέως Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής γενέθλιας εκδήλωσης για τα 20 χρόνια της δημοτικής παράταξης "Πόλη & Πολίτες" που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης.


«Σήμερα γιορτάζουμε 20 χρόνια με νίκες, με ήττες, με χαρές, με πίκρες, με εκπλήξεις, με πτώσεις, με φιλίες, με προδοσίες, τελικά γιορτάζουμε την έντονη συμμετοχή μας σ΄ αυτό το μεγάλο "πανηγύρι" που λέγεται Τοπική Αυτοδιοίκηση... και ανακοινώνουμε την κάθοδο μας στις εκλογές τον Οκτώβριο του 2023» τόνισε στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Λαμπάκης, καταχειροκροτούμενος από τον κόσμο που παραβρέθηκε στην εκδήλωση.


Όσοι βρέθηκαν χθες στο δημοτικό θέατρο Αλεξανδρούπολης είδαν έναν διαφορετικό Βαγγέλη Λαμπάκη. Ο τέως Δήμαρχος κινήθηκε σε ήπιους τόνους, δίνοντας έμφαση στην παρακαταθήκη έργων που άφησε κατά την 9ετή θητεία του, δίχως αντιπολιτευτικές κορώνες και παράλληλα έκανε την αυτοκριτική του αναγνωρίζοντας λάθη και παραλείψεις που οδήγησαν στην εκλογική ήττα του 2019.


Εστιάζοντας στα λάθη που διαπίστωσε και στα οποία οφείλονταν η ήττα, ο Βαγγέλης Λαμπάκης είπε ότι η εκλογική ήττα κλόνισε την παράταξη, όμως η απόφαση του λαού να την στείλει στην αντιπολίτευση έγινε απολύτως σεβαστή. Η ήττα αυτή, όπως είπε, «με άλλαξε, διδάχθηκα από αυτήν, έγινα καλύτερος άνθρωπος» σημειώνοντας ότι «συμφιλιωθήκαμε με την ήττα, μείναμε στις επάλξεις του αγώνα μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, κι αυτό μας έδωσε το δικαίωμα να αποκτήσουμε περισσότερη σοφία», και κατέληξε «προχωράω με τους συνεργάτες μου μπροστά».


Όσο για το γιατί επιμένει και συνεχίζει τη διεκδίκηση του Δήμου Αλεξανδρούπολης μαζί με τους συνεργάτες του, σημείωσε πως ο λόγος είναι η Δημοκρατία, που σε διδάσκει και δεν σε απορρίπτει ποτέ, τονίζοντας ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του είναι έτοιμοι και σίγουροι ότι ο λαός του χρόνου θα τους εμπιστευθεί ξανά για να διοικήσουν τον Δήμο Αλεξανδρούπολης για άλλα 5 χρόνια, ενώ απώτερος στόχος του είναι, όταν εκείνος αποσυρθεί, να παραδώσει στην τοπική αυτοδιοίκηση στελέχη ισχυρά, έντιμα, έμπειρα, με εξειδίκευση και ενωτική συμπεριφορά μέσα στα δημοτικά συμβούλια.


Αναφέρθηκε στη δημιουργία της ομάδας «Κοινωνία Γυναικών» μέσα στην παράταξη, καθώς, όπως είπε, οι γυναίκες λείπουν από την τοπική αυτοδιοίκηση και η τοπική αυτοδιοίκηση χρειάζεται τις γυναίκες. Στην ίδια λογική έχει δημιουργηθεί στην παράταξη και Ομάδα Νέων.


Ο κ. Λαμπάκης αναφέρθηκε και στα χρυσωρυχεία σημειώνοντας πως «ενώ παλεύουμε εδώ και 23 χρόνια, με την απόφαση για την αδειοδότηση ερευνών στις Σάπες, που είναι ουσιαστικά το ίδιο με το Πέραμα, γυρίσαμε χρόνια πίσω και τώρα προσπαθούμε εμείς να βρούμε το δίκιο μας στο Συμβούλιο της Επικρατείας».


Παρά το γεγονός ότι είμαστε αρκετούς μήνες πριν τις εκλογές και στα πολιτικά - αυτοδιοικητικά επικρατεί σχετική ηρεμία, με τον κόσμο να είναι μουδιασμένος από όσα συμβαίνουν στην οικονομική και πολιτική ζωή του τόπου, ο Βαγγέλης Λαμπάκης κέρδισε το στοίχημα της συμμετοχής του κόσμου στην πρώτη αυτή εκδήλωση στην πορεία προς τις κάλπες. Οι πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, το δημοτικό θέατρο γέμισε ασφυκτικά, ενώ αρκετοί ήταν και οι όρθιοι. Επιπλέον, πολλές φορές, ο λόγος του κυρίου Λαμπάκη διακόπτονταν από τα χειροκροτήματα των παρισταμένων.


Αυτό που προκάλεσε μεγάλη εντύπωση και συζητήθηκε έντονα μετά το τέλος της εκδήλωσης, ήταν το γεγονός ότι ο κ. Λαμπάκης δεν αναφέρθηκε καθόλου στο σημερινό Δήμαρχο, ενώ όσες φορές αναφέρθηκε στη δημοτική αρχή Ζαμπούκη ήταν εν είδει σύγκρισης με τα πεπραγμένα της δικής του θητείας, δίχως να ανεβάζει τους τόνους.


Σημειώνεται πως στην εκδήλωση προλόγισε η Γενική Γραμματέας της παράταξης κα Κυριακή Λεγγέτση, ενώ παρουσιάστηκε βίντεο με τα έργα της δημοτικής αρχής Λαμπάκη σε όλους τους τομείς.


Στην εκδήλωση μίλησε και ο Καθηγητής Μάνατζμεντ και Οικονομικής των Μεταφορών του ΔΠΘ κ. Ιωάννης Μουρμούρης με θέμα το λιμάνι και τις αναπτυξιακές δυνατότητες της Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησε ο


Όπως είπε ο κ. Μουρμούρης «τα ερωτήματα που τίθενται διαρκώς μιλώντας για μεγάλα έργα, όπως παράκαμψη Βοσπόρου, σιδηροδρομικά, επέκταση λιμένα τα οποία είναι υπερτοπικά έργα συχνά ξεχνάμε κάτι και αυτά είναι τα αντισταθμιστικά, ένα τομέα τον οποίο θα πρέπει να δούμε πάρα πολύ σοβαρά, γιατί γίνονται διάφορα πράγματα, από τα οποία δεν ωφελείται η τοπική κοινωνία».


Ο Καθηγητής τόνισε ότι «επιτυχημένη Αλεξανδρούπολη είναι μια γενική επανεξέταση όλων των στόχων, η λειτουργία και ο ρόλος του λιμένα, που χρειάζεται να τα δούμε ξανά, χρειάζεται ένα ασύγχρονο κυκλοφοριακό για την πόλη, χρειάζεται να δούμε το πώς θα σχεδιάσουμε μια μαρίνα του μεγέθους που μπορούμε να έχουμε στην περιοχή» και χαρακτήρισε ως αρνητική την μη εκπροσώπηση του Δήμου στην Διοίκηση του ΟΛΑ υπογραμμίζοντας, πως όσο απομακρυνόμαστε από αυτό που λέγεται κρίση θα πρέπει σιγά σιγά να επανέλθει μια ισορροπία.
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video