ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Μιχαηλίδης - Μυτιληνός: Πως μπορεί η Αλεξανδρούπολη να εξελιχτεί σε ελκυστικό προορισμό για digital nomads

Μιχαηλίδης - Μυτιληνός: Πως μπορεί η Αλεξανδρούπολη να εξελιχτεί σε ελκυστικό προορισμό για digital nomads
Οι digital nomads (ψηφιακοί νομάδες) είναι μια νέα γενιά εργαζόμενων, σε έναν τομέα τεράστιο, οι οποίοι/ες εργάζονται εξ αποστάσεως κάνοντας «φασόν» ψηφιακών εφαρμογών. Είναι μια αναδυόμενη κατηγορία εργαζομένων, γιατί υπάρχουν και «ενδημούν» ήδη, σε ένα μικρό βαθμό και στην Αλεξανδρούπολη. Εξάλλου η ίδια η πανδημία αποτέλεσε την αφορμή μια και νομιμοποίησε πλήρως την εξ αποστάσεως εργασία.

Οι «ψηφιακοί νομάδες» είναι άνθρωποι «ευέλικτοι» στις μετακινήσεις και μετεγκαταστάσεις, οι οποίοι/ες εργάζονται σε δημόσια σημεία ή στα σημεία προσωρινής διαμονής τους (ξενοδοχεία, καφετέριες κ.λπ.). Αποτελούν ένα σημαντικό «οικονομικό μέγεθος», άρα και πηγή εσόδων, γι αυτό και σταδιακά συστηματοποιούνται κάποιες παροχές σε τοπικό επίπεδο, ώστε και να διευκολύνουν, αλλά και να προσελκύουν εργαζόμενους/ες.

Σε ότι αφορά την περιοχή μας αυτό που χρειαζόμαστε καταρχάς είναι σημαντικές ψηφιακές υποδομές κυρίως για ποιοτικές συνδέσεις. Επόμενο βήμα να συμπεριληφθεί η Αλεξανδρούπολη σε «οδηγούς για ψηφιακούς νομάδες» (κάτι σαν το Tripadvisor) όπως για π.χ. είναι το Nomadlist.

Υπάρχει έρευνα που λέει ότι το 2035 ίσως οι ψηφιακοί νομάδες να είναι και… ένα δισεκατομμύριο, με άλλα λόγια το 1/10 του παγκόσμιου πληθυσμού να δουλεύει από έναν τόπο που θα μπορούσαν να είναι οι διακοπές του. Η ελληνική κυβέρνηση παρέχει έκπτωση 50% στο φόρο εισοδήματος για digital nomads που θα εγκατασταθούν στη χώρα, εφόσον δεν έχει πάρει θέση εργασίας (είναι δηλαδή πρόσθετος/η) και δεν έχει υπάρξει στο παρελθόν φορολογικός κάτοικος της χώρας. Επίσης, το Υπουργείο Τουρισμού συζητάει συνεργασία με τη Visa, ώστε να προωθεί κόσμο προς την Ελλάδα και ήδη, υπάρχουν διάφορες ιστοσελίδες που ενίοτε μοιάζουν περισσότερο με τουριστικούς οδηγούς, προκειμένου να «προσελκύσουν» dn’s σε διάφορες περιοχές. Το workfromgreece.gr, μια ιδιαίτερα σοβαρή πλατφόρμα, περιλαμβάνει τις 5 Ελληνικές πόλεις - περιοχές προορισμού για τους dn’s, χωρίς σε αυτές να περιλαμβάνεται η Αλεξανδρούπολη.

Στα ιδιαίτερα θετικά ο σχεδιασμός από πλευράς στελεχών της COSMOTE και οι επόμενες ενέργειες για την ενίσχυση της διείσδυσης και χρήσης των υπερ-υψηλών ταχυτήτων και τη δημιουργία υπερσύγχρονων υποδομών οπτικής ίνας, ικανές να καλύψουν όχι μόνο τις υφιστάμενες ανάγκες αλλά και τις ανάγκες των επόμενων δεκαετιών με ταχύτητες Gigabit, δημιουργώντας νέες προοπτικές για την ψηφιακή ανάπτυξη στην περιοχή μας. Επισκέφτηκαν μάλιστα στις 13/10/2022 τον δήμαρχο της Αλεξανδρούπολης και τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου και τους ενημέρωσαν για την εγκατάσταση οπτικών ινών και την αναβάθμιση των ταχυτήτων του διαδικτύου. Απομένουν φυσικά πολλά βήματα και κυρίως μια στρατηγική προσέγγιση ενός ακόμη πολύ σημαντικού θέματος που μπορεί να προσδώσει σπουδαίες μελλοντικές υπεραξίες στην περιοχή μας.

Παύλος Α. Μιχαηλίδης
Αρχιτέκτονας Mηχανικός Α.Π.Θ.
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος

Ευάγγελος Μυτιληνός
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΝΕΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ»
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video