ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Αλεξανδρούπολη: Η «Κυψέλη» αποδεικνύεται «σφηκοφωλιά»!

Αλεξανδρούπολη: Η «Κυψέλη» αποδεικνύεται «σφηκοφωλιά»!
Η νεοσύστατη Κίνηση Πολιτών «ΚΥΨΕΛΗ Ιδεών και Δράσης για τον Δήμο Αλεξανδρούπολης» ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην ίδρυση Συνδέσμου Ελληνοαμερικανικής Συνεργασίας στην Αλεξανδρούπολη…

Όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση η «ΚΥΨΕΛΗ», με μπροστάρη τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Έβρου Στάθη Ασπιώτη, «στον φορέα μπορούν να συμμετέχουν θεσμικοί φορείς, σύλλογοι, επιχειρήσεις, ιδρύματα, και απλοί πολίτες. Στόχος είναι η ανάπτυξη σχέσεων, κοινών πρωτοβουλιών, η ανταλλαγή τεχνογνωσίας, συνεργασίες και συνέργειες σε όλους τους τομείς ενδιαφέροντος της τοπικής μας κοινωνίας».


Δηλαδή, για να καταλάβουμε… Η νέα αυτή κίνηση πολιτών, στην πρώτη παρέμβασή της, έκρινε ότι αυτό που λείπει από την περιοχή μας είναι άλλος ένας φορέας ο οποίος θα κάνει ακόμη περισσότερους τεμενάδες στους Αμερικάνους για να μας πετάξουν - πέρα από στρατιωτικά πλοία, ελικόπτερα και τανκς που αραδιάζουν κάθε τρεις και λίγο στο λιμάνι μας - και κανένα «αναπτυξιακό» ξεροκόμματο;

Οι πρώτες αντιδράσεις

Σχόλιο της Τ.Ε. Έβρου του ΚΚΕ για την ίδρυση συνδέσμου ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στην Αλεξανδρούπολη:

Η «Κυψέλη» αποδεικνύεται «σφηκοφωλιά»

Από την πρώτη της δράση η «Κυψέλη Ιδεών και Δράσης στον Δήμο Αλεξανδρούπολης» επιβεβαιώνει ότι είναι ένα ακόμα εργαλείο στην προσπάθεια να στοιχηθεί ο λαός της περιοχής στους στόχους των μεγάλων επιχειρηματιών που προσδοκούν κέρδη από την εμπλοκή της περιοχής μας στο πολεμικό μακελειό που βρίσκεται σε εξέλιξη και κλιμακώνεται στην Ουκρανία.

Η ίδρυση Συνδέσμου Ελληνοαμερικανικής Συνεργασίας στην Αλεξανδρούπολη στον οποίο προχωρά, όπως οι ίδιοι διατυπώνουν στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά τους, στοχεύει «στην ενεργή συμμετοχή των πολιτών και των φορέων» στους στόχους του ευρωατλαντισμού και της πλουτοκρατίας.

Επαναφέρουν τα όσα ακούμε καιρό τώρα για δήθεν ευκαιρίες ανάπτυξης για όλους που προσφέρει η μετατροπή της περιοχής μας σε στρατιωτικό και ενεργειακό κόμβο. Να μην «τσιμπήσει» κανείς!

Ο λαός της περιοχής μας αντιλαμβάνεται ότι αυτό που πραγματικά συμβαίνει είναι ότι το να είμαστε εμπροσθοφυλακή στην εμπλοκή, μας μετατρέπει σε στόχο, την ώρα μάλιστα που υπάρχει οξεία κλιμάκωση του πολέμου και μπορεί να έχει απρόβλεπτες διαστάσεις. Αυτό ανησυχεί την αμερικάνικη πρεσβεία, τα κόμματα του ευρωατλαντικού τόξου και την πλουτοκρατία και προσπαθούν να πάρουν μέτρα. Ένα από αυτά είναι και η δημιουργία του ελληνοαμερικανικού συνδέσμου συνεργασίας, με «λαγό» την «Κυψέλη», που αποδεικνύεται «σφηκοφωλιά», με γνωστούς πρωταγωνιστές που στο παρελθόν τα ίδια έλεγαν για τους χρυσοθήρες, ότι δήθεν θα φέρουν ανάπτυξη στον τόπο και πήραν την απάντησή τους από το λαό της περιοχής!

Κανένα ψίχουλο, που μπορεί να πέσει από το μεγάλο φαγοπότι που έχουν στήσει οι επιχειρηματικοί όμιλοι στο LNG, στις μεταφορές, στην «πράσινη» ανάπτυξη, στην κατασκευή όπλων, οι παραγωγοί ενέργειας, τα διυλιστήρια και οι κατασκευαστικοί όμιλοι, δεν μπορεί να καλύψει τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων, του λαού συνολικά, στην ειρήνη, στα φτηνά καύσιμα και ρεύμα, στη στέγη, στη θέρμανση, στη δουλειά με δικαιώματα.

Υπάρχει ουσιαστική διέξοδος και δρόμος να βαδίσει ο λαός: να δυναμώσει η πάλη σε συμπόρευση με το ΚΚΕ για όλα τα οξυμένα προβλήματα που βιώνει ο λαός μας και ενάντια στην εμπλοκή στον άδικο πόλεμο μεταξύ ληστών. Η πάλη αυτή είναι ασπίδα για το σήμερα και ελπίδα για το αύριο.

Το μέλλον δεν μπορεί να είναι ο σάπιος κόσμος της εκμετάλλευσης και του πολέμου. Κλείνουμε τα αυτιά μας στις σειρήνες της υποταγής, σε όσους προσπαθούν να φτιασιδώσουν το γέρικο σύστημά τους. Κοιτάμε μόνο μπροστά, με το δίκιο των πολλών, για το πραγματικά νέο και ελπιδοφόρο, τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό!

Σχόλιο του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων - Ιδιωτικών Υπαλλήλων περιοχής Αλεξανδρούπολης - Φερών - Σουφλίου "Η ΕΝΟΤΗΤΑ" για την πρόταση ίδρυσης Συνδέσμου Ελληνοαμερικανικής Συνεργασίας:

Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ

Πολλές φορές το σωματείο μας έχει πάρει θέση, έχει ενημερώσει τους εργαζόμενους για θέματα που έχουν να κάνουν με την μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε στρατιωτικό - ενεργειακό κόμβο του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.

Οι εξελίξεις, και ειδικά όταν σ΄ αυτές πρωτοστατούν μέλη της ηγετικής ομάδας του Εργατικού Κέντρου Έβρου, και να θέλουμε δε μας αφήνουν να αγιάσουμε!

• Τι και αν τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν σ’ όλο τον κόσμο και ειδικά στην περιοχή μας ως αποτέλεσμα του σκληρού ανταγωνισμού της Ρωσίας με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.

• Τι και αν οι υποδομές της πόλης και ο λαός της έχει επανειλημμένως στοχοποιηθεί με αντίποινα εξαιτίας της παρουσίας Αμερικανονατοϊκών στρατιωτικών δολοφονικών μέσων και δυνάμεων.

• Τι και αν μετά από τις δολιοφθορές στους ενεργειακούς αγωγούς στη Νορβηγία, αυξάνεται ο κίνδυνος ανάλογου "ατυχήματος" και στην περιοχή μας που θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τις ζωές μας και το περιβάλλον.

• Τι και αν γνωρίζουμε καλά όσοι δουλέψαμε σε επενδύσεις και έργα που έγιναν το προηγούμενο διάστημα και στο τέλος άφησαν πίσω τους ανεργία και φτώχεια ενώ όσο ήταν σε εξέλιξη ξεζούμιζαν με 12ωρα τους εργάτες.

• Τι και αν στο λιμάνι και στο αεροδρόμιο της πόλης δεν ξεφορτώνονται τρόφιμα και φάρμακα για τις οικογένειές μας, ζωοτροφές και λιπάσματά για τους αγρότες, είδη για τους μαθητές και τους φοιτητές αλλά άρματα μάχης και πυρομαχικά.

• Τι και αν έργα όπως η νέα περιφερειακή οδός που προχωρά με μεγάλη ταχύτητα για να εξυπηρετήσει τις Νατοϊκές ανάγκες γίνονται σε βάρος των κατοίκων και σε αντίθεση με έργα υποδομής όπως της αντιπλημμυρικής προστασίας στον Απαλό, του οδικού δικτύου σύνδεσης με την Παλαγία κ.α. που βαλτώνουν εδώ και χρόνια.

• Τι και αν ξέρουμε καλά πως "ψυχαγωγείται" ο αμερικάνικος στρατός και όπου εδρεύει αυξάνεται η εγκληματικότητα, η βία ,η πορνεία και τα ναρκωτικά.

• Τι και αν από την χιλιοειπωμένη "τόνωση της αγοράς" εξαιτίας της παρουσίας των τουριστών - κομάντο δεν αυξήθηκε ούτε ένα μεροκάματο, δεν κολλήθηκε ούτε ένα ένσημο ασφάλισης παραπάνω στους εργαζόμενους.

Εργαζόμενοι, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε! Μέλη της ηγετικής ομάδας του Εργατικού Κέντρου Έβρου με μπροστάρη τον ίδιο τον πρόεδρό του, μπροστά στην ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια, τους χαμηλούς μισθούς, την ανεργία έχουν τη λύση! Πρωτοστατούν, μέσω μιας κίνησης πολιτών, στην προώθηση της ελληνοαμερικάνικης συνεργασίας! Σε λίγο θα μας πουν ότι για την αντιμετώπιση της ανεργίας κάλο θα ’ναι να καταταγούμε στον αμερικανικό στρατό!

Έτσι εξηγείται, όταν οι εκπρόσωποί μας στο Διοικητικό Συμβούλιο και στο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου θέτουν θέματα σχετικά με τον πόλεμο, την Νατοϊκή βάση, τα δικαιώματα των εργαζομένων σε "εμβληματικά έργα" που εξυπηρετούν την ανάπτυξη των οικονομικών και στρατιωτικών κολοσσών, η απάντηση που παίρνουν είναι ότι "…δεν ασχολούμαστε με κεντρικά πολιτικά ζητήματα…".

Το σωματείο μας καλεί τους όλους εργαζόμενους, τους συνδικαλιστές, τα σωματεία, να γυρίσουν την πλάτη στην ηγεσία του ΕΚΕ. Μπροστά στην πανελλαδική απεργία στις 9 Νοέμβρη να οργανώσουν τον αγώνα τους, να συντονιστούν με σωματεία όπως το δικό μας κόντρα στο τι μας επιβάλουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι και η όποια κυβέρνηση επιλέγουν κάθε φορά. Για να διεκδικήσουμε λύσεις που θα βελτιώσουν τη ζωή μας, που θα εξασφαλίζουν την ειρήνη στην περιοχή, που θα δίνουν ελπίδα για το αύριο των παιδιών μας!
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video