ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Κομοτηνή: Ενεργειακή αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων της παλιάς Νομικής Σχολής

Κομοτηνή: Ενεργειακή αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων της παλιάς Νομικής Σχολής
Το πρώτο μεγάλο βήμα που αφορά στην έναρξη των εργασιών του έργου για την αναβάθμιση των κτηριακών εγκαταστάσεων της παλιάς Νομικής, πραγματοποιήθηκε με την υπογραφή της σύμβασης από τον Αντιπρύτανη Οικονομικών Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Καθηγητή κ. Φώτη Μάρη, και την ανάδοχο εταιρία, παρουσία του Πρύτανη του ΔΠΘ, Καθηγητή κ. Αλέξανδρου Πολυχρονίδη.


Οι εγκαταστάσεις της παλιάς Νομικής, βρίσκονται στο κέντρο της πόλης της Κομοτηνής, (Παναγή Τσαλδάρη 1), σε οικόπεδο εμβαδού 29.592,26 τ.μ. και σήμερα αποτελεί την έδρα του Τμήματος Ιστορίας Εθνολογίας και του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών, του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας και του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής. Περιλαμβάνει δε, αίθουσες διδασκαλίας, χώρους γραφείων, το φοιτητικό εστιατόριο και το κεντρικό αμφιθέατρο του εκπαιδευτικού συγκροτήματος.

Σε μια περίοδο που η εξοικονόμηση της ενέργειας αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα θέματα που απασχολεί τον πλανήτη, η αναβάθμιση των υφισταμένων κτηρίων συμβάλλει τα μέγιστα στην ώστε να βελτιωθεί η ενεργειακή τους απόδοση και το περιβαλλοντικό αντίκτυπο τους με παρεμβάσεις τόσο στο κτιριακό κέλυφος όσο και στα ηλεκτρομηχανολογικά συστήματα.

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης υλοποιεί το έργο, συμβατικού ποσού 2.106.630,66 Ευρώ με ΦΠΑ (1.698.895,69 € χωρίς ΦΠΑ και 407.734,97 ΦΠΑ 24%), στοχεύοντας πρωτίστως στη βελτίωση της θερμικής άνεσης και ποιότητας διαβίωσης των φοιτητών, στη μείωση του λειτουργικού κόστους των κτιρίων για δαπάνες σε θέρμανση και ηλεκτρισμό, στη βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των κτιρίων, λόγω της μείωσης των εκπεμπόμενων αερίων θερμοκηπίου για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών τους.

Οι εργασίες προβλέπεται ότι θα ολοκληρωθούν σε ένα χρόνο, περιλαμβάνουν εξωτερική θερμομόνωση των κτιρίων, αλλαγή εξωτερικών κουφωμάτων, υγρομόνωση - θερμομόνωση δωμάτων, αντικατάσταση του συνόλου των φωτιστικών σωμάτων των κτιρίων με νέα τεχνολογίας led. Επιπλέον θα πραγματοποιηθεί αντικατάσταση των υφιστάμενων λεβήτων με νέους λέβητες υψηλής απόδοσης και καυστήρες μικτής καύσης, όπως επίσης και αντικατάσταση υφιστάμενων κλιματιστικών μονάδων, υφιστάμενης κεντρικής κλιματιστικής μονάδας στον χώρο του αμφιθεάτρου με νέα (ακολουθώντας τις επιταγές των διεθνών κανονισμών (1253/2014), αντικατάσταση υφιστάμενου αερόψυκτου ψύκτη, καθώς και εγκατάσταση κεντρικού συστήματος ελέγχου (BMS) με γνώμονα την ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας και την μέγιστη εξοικονόμηση.

Το έργο, συμβατικού ποσού δύο εκατομμυρίων εκατόν έξι χιλιάδων εξακοσίων τριάντα Ευρώ και 66 λεπτών χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video