Ειδικότερα, οι συγκεκριμένες ταΐστρες έχουν ως στόχο την αφύπνιση της συνείδησης των πολιτών σε θέματα ανακύκλωσης αλλά και φιλοζωίας, καθώς λειτουργούν τη στιγμή που ο πολίτης ρίχνει σε αυτές ανακυκλώσιμες φιάλες.
Οι αυτόματοι αυτοί σταθμοί τροφοδοσίας, έχουν δυο υποδοχές: Η μια υποδοχή είναι για να αδειάζει ο πολίτης το υπόλειμμα νερού που έχει στο μπουκάλι του, το οποίο αποθηκεύεται για να καταλήξει στο ειδικό δοχείο για τα ζώα. Η δεύτερη υποδοχή είναι για να τοποθετούνται οι άδειες φιάλες. Με κάθε φιάλη που τοποθετείται, «αποδεσμεύεται» η ανάλογη ποσότητα ζωοτροφής και νερού στα ειδικά δοχεία στη βάση του σταθμού.
Τα πρωτοποριακά αυτά συστήματα λειτουργούν με ένα φωτοβολταϊκό πάνελ που είναι τοποθετημένο στην οροφή τους. Στον θάλαμο εσωτερικά, εκτός από τον μηχανισμό λειτουργίας, υπάρχουν διαμορφωμένοι χώροι για τη συγκέντρωση των ανακυκλώσιμων υλικών, την αποθήκευση ζωοτροφής και την υποδοχή υπολειμμάτων νερού των προς ανακύκλωση φιαλών. Στο κάτω μέρος είναι τοποθετημένες δύο ειδικές λεκάνες ζωοτροφής και νερού, οι οποίες είναι ανοιχτές για την εύκολη πρόσβαση των ζώων.
Τα καινοτόμα συστήματα ανακύκλωσης και παροχής τροφής και νερού για τα αδέσποτα, που αποτελούν μέρος του αστικού εξοπλισμού που προμηθεύτηκε ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης ως εταίρος στο πρόγραμμα της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Αλεξανδρούπολης, λειτουργούν ήδη στα ακόλουθα σημεία:
- Πάρκο Προσκόπων
- Πάρκο Αργώ
- Πάρκο Ανεξαρτησίας
- Ανάπλαση παραλιακής, κάτω από τον Φλοίσβο
- Μπροστά στο Δημαρχείο
Πηγή
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου