ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ένα κτήριο στο λιμάνι Φαναρίου Ροδόπης που ανήκει στην Κτηματική Υπηρεσία έχει αφεθεί στην τύχη του και... ρημάζει

Ένα κτήριο στο λιμάνι Φαναρίου Ροδόπης που ανήκει στην Κτηματική Υπηρεσία έχει αφεθεί στην τύχη του και... ρημάζει
Επερώτηση με θέμα: «Ένα κτήριο στο λιμάνι Φαναρίου Ροδόπης που ανήκει στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, έχει αφεθεί στην τύχη του και... ρημάζει», υπέβαλε η Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία προς τον Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας - Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο.

Την επερώτηση, η οποία θα αναπτυχθεί σε επερχόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο, από τον Περιφερειακό Σύμβουλο Π.Ε. Ροδόπης Χρήστο Χατζηπέμου, συνυπογράφει ο Επικεφαλής της παράταξης Κώστας Κατσιμίγας.

Η Επερώτηση της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας:

Προ εικοσαετίας παραχωρήθηκε από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου στην τότε Νομαρχία Ροδόπης μια έκταση μπροστά από το λιμάνι του Φαναρίου, προκειμένου ο Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Ροδόπης μέσω της ένταξής του στο τότε πρόγραμμα Leader να ανεγείρει το κτήριο που θα φιλοξενεί τις ναυταθλητικές δραστηριότητές του. Πράγματι, ο Όμιλος, με την συνδρομή των μελών του αλλά και την βοήθεια του ευρωπαϊκού προγράμματος προχώρησε από το 2001 στην ανέγερση ενός κτηρίου διώροφου με όψη καραβιού, λειτούργησε μερικώς την διαμορφωθείσα υποδομή, πλην όμως εγκατέλειψε τα σχέδιά του, ήδη από τα πρώτα χρόνια υλοποίησης του κτηρίου, λόγω των δικαστικών διενέξεων που υπήρχαν ανάμεσα στον εργολάβο και την διοίκηση του συλλόγου. Έκτοτε το κτήριο στέκει ως ανεκμετάλλευτο αφύλακτο κουφάρι στο κέντρο της εισόδου του Λιμανιού του Φαναρίου, στο έλεος του καιρού, φιλοξενώντας κάποιους ντόπιους αλιείς που ξεψαρίζουν τα δίχτυα τους στο χώρο.


Ο Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Ροδόπης είναι ουσιαστικά ανενεργός από το 2003 χωρίς να διαθέτει αιρετή Διοίκηση. Κάποια στιγμή εμφανίστηκε ο ΝΟΑΡ στα προγράμματα του κου Τσαλικίδη το 2018 στο λεγόμενο Φεστιβάλ Θρακικού Πελάγους κι έκτοτε ουδέν.

Η σύμβαση παραχώρησης από την Κτηματική Υπηρεσία στην άλλοτε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ροδόπης και την διάδοχό της Περιφέρεια ΑΜ-Θ, έχει λήξει. Συνακόλουθα έχει λήξει και κάθε παραχώρηση του χώρου στο ΝΟΑΡ. Από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ δεν έχει παρουσιαστεί επίσημα ή ανεπίσημα, μέχρι σήμερα κανένα σχέδιο αξιοποίησης του συγκεκριμένου κτηρίου και του περιβάλλοντος χώρου στα πλαίσια ικανοποίησης του σκοπού της παραχώρησης από την Κτηματική Υπηρεσία. Αγνοούν το συγκεκριμένο χώρο ακόμη και τα προγράμματα τουρισμού, ενώ, την ίδια στιγμή, στα πλαίσια υποτίθεται προώθησης του ναυτικού τουρισμού αλλά και στο όνομα του ναυταθλητισμού, η Περιφέρεια δαπανά κατ’ έτος κάποια χιλιάδες ευρώ με αμφίβολά (αν όχι μηδενικά) αποτελέσματα.

Με δεδομένο ότι η κυριότητα του κτηρίου ακολουθεί την κυριότητα του οικοπέδου που ανήκει στην Κτηματική Υπηρεσία.

Ερωτάται η Διοίκηση:

Είναι στις προθέσεις της η αξιοποίηση του κτηρίου και του περιβάλλοντα χώρου και εάν ναι πως αυτές έχουν εκφραστεί μέχρι σήμερα;

Ζήτησε ή θα ζητήσει η Διοίκηση τη χρονική επιμήκυνση της παραχώρησης της χρήσης του ακινήτου ή θα το αποδώσει στην Κτηματική Υπηρεσία για να… θαφτεί όπως τόσες και τόσες άλλες υποδομές στα συρτάρια των εγκληματικά αδιάφορων γραφείων της Αθήνας;

Οι επερωτώντες

Χρήστος Χατζηπέμου
Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Ροδόπης

Κώστας Κατσιμίγας
Επικεφαλής / Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Ροδόπης
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video