ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Αλεξανδρούπολη: Περιοδείες της Τ.Ε. Έβρου του ΚΚΕ σε εργασιακούς χώρους και δημόσιες υπηρεσίες

Αλεξανδρούπολη: Περιοδείες της Τ.Ε. Έβρου του ΚΚΕ σε εργασιακούς χώρους και δημόσιες υπηρεσίες
Μετά τον Βόρειο Έβρο, οι περιοδείες κλιμακίων της Τ.Ε. Έβρου του ΚΚΕ, με επικεφαλής το στέλεχος του κόμματος Τριαντάφυλλο Φωτιάδη, Αντιπλοίαρχο εν αποστρατεία του Πολεμικού Ναυτικού, συνεχίστηκαν όλη την περασμένη εβδομάδα σε εργασιακούς χώρους, δημόσιες υπηρεσίες και φορείς του Νομού Έβρου, στην Αλεξανδρούπολη.

Τη Δευτέρα 29/8/1022 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Δήμο Αλεξανδρούπολης όπου συζητήθηκαν με τους εργαζόμενους τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δομές. Κύρια η πολύ μεγάλη έλλειψη προσωπικού αφού εδώ και χρόνια δεν γίνονται προσλήψεις μόνιμων υπαλλήλων. Το προσωπικό φυλλορροεί με την κινητικότητα και τις συνταξιοδοτήσεις ενώ οι συμβασιούχοι έρχονται να καλύψουν περιστασιακά τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες.


Ζήτημα που επισημάνθηκε είναι πως με αυτή την κατάσταση χάνεται ακόμη και η κατακτημένη εμπειρία του προσωπικού που αποχωρεί, ιδιαίτερα στην πολεοδομία, την τεχνική υπηρεσία κλπ τη στιγμή που και η γραφειοκρατία διογκώνεται όπως και οι ανάγκες του λαού. Το προσωπικό διαρκώς μειώνεται το ίδιο και η κρατική χρηματοδότηση προς τους Δήμους ως αποτέλεσμα διαχρονικά της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων.

Οι υπηρεσίες του Δήμου είναι σε οριακό σημείο και η δημιουργία του Αναπτυξιακού Οργανισμού αποτελεί το όχημα παραχωρήσεων έργων, τομέων σε ιδιώτες εργολάβους υλοποιώντας σταδιακά το σχεδιασμό της κυβέρνησης για την πλήρη ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών.

Στη συνέχεια το κλιμάκιο του ΚΚΕ συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Εθνικού Αλεξανδρούπολης κ. Μεσηνέζη Αυγερινό. Συζητήθηκε η κατάσταση του ερασιτεχνικού αθλητισμού στο Δήμο, η πολιτική της πλήρους εμπορευματοποίησης του αθλητισμού που εξαναγκάζει τους γονείς να πληρώνουν και τις ομάδες να εκπονούν αντίστοιχα προγράμματα για να μπορέσουν να λειτουργούν τα τμήματά τους και να εξακολουθούν να υπάρχουν. Συζήτηση έγινε και για τον πρόσφατο νόμο της κυβέρνησης που θέτει όρους απαγορευτικούς για τη λειτουργία των ομάδων.


Την Τρίτη 30/8/2022 το κλιμάκιο του ΚΚΕ επισκέφθηκε το Τελωνείο και Υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας Έβρου. Κοινό χαρακτηριστικό και εδώ η τραγική έλλειψη προσωπικού αλλά και η ανησυχία των εργαζόμενων για την οικονομική κατάσταση με τις αυξήσεις των τιμών, την ενεργειακή φτώχεια σε κάθε λαϊκό νοικοκυριό. Προβλήθηκε η πρόταση του ΚΚΕ για την κατάργηση των φόρων σε ηλεκτρικό ρεύμα, φυσικό αέριο, πετρέλαιο, η κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας αλλά η ανάγκη συνδυασμένης αξιοποίησης όλων των εγχώριων πηγών ενέργειας που διαθέτει η χώρα.


Ο Τριαντάφυλλος Φωτιάδης κάλεσε τους εργαζόμενους να οργανώσουν τον αγώνα μέσα από τα σωματεία τους και τους άλλους φορείς του λαϊκού κινήματος με στόχο την ανατροπή της εφαρμοζόμενης πολιτικής χωρίς να ελπίζουν στην εναλλαγή κυβερνήσεων που προωθούν με παραλλαγές την πολιτική που τα «δίνει όλα» στους επιχειρηματικούς ομίλους ενώ στο λαό μοιράζει ψίχουλα.


Την Πέμπτη 1/9/2022 κλιμάκιο του ΚΚΕ αποτελούμενο από τους Τριαντάφυλλο Φωτιάδη, αντιπλοίαρχο εν αποστρατεία του Πολεμικού Ναυτικού και στέλεχος του Κόμματος, τους Γιώργο Πυργελή και Σάκη Βαρδαλή, μέλη του Γ.Π. της ΑΜ-Θ και τους Βάνα Δινδίνη και Αργύρη Κυλίμο, μέλη της Τ.Ε. Έβρου, επισκέφτηκαν το Λιμεναρχείο, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης.

Η αντιπροσωπεία του Κόμματος επισκέφτηκε το Λιμεναρχείο και συναντήθηκε με τον Λιμενάρχη κ. Ευστράτιο Ψύρρα, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και συζήτησε με τους πυροσβέστες.

Στο Αστυνομικό Μέγαρο Αλεξανδρούπολης πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Τσιάρα και με τον κ. Τουφάκη, πρόεδρο του Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Αλεξανδρούπολης και την ταμία κ. Δανιήλ.


Το κλιμάκιο ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν Λιμενικοί - Πυροσβέστες - Αστυνομικοί, συζήτησε μαζί τους για τις πρωτοβουλίες που πήρε το κόμμα για την ανάδειξή τους μέσα στη Βουλή με τη μορφή ερωτήσεων, όπως την ένταξή τους στα ΒΑΕ, για τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε πυροσβεστική και Λιμενικό, τη μονιμοποίηση όλων των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης, κ.λπ. και υποσχέθηκε να συνεχίσει αυτή τη προσπάθεια.

Ανέδειξε τις θέσεις του Κόμματος για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που διεξάγεται στο έδαφος της Ουκρανίας και τις επιπτώσεις στα λαϊκά στρώματα, την ανάγκη απεμπλοκής της χώρας μας από τους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς, τις λυκοσυμμαχίες και τους πολέμους των ιμπεριαλιστών.

Περιοδεία έγινε και στο Κέντρο Υγείας Αλεξανδρούπολης, στον ΕΦΚΑ και την Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟ.Μ.Υ).

Στο Κέντρο Υγείας αναδείχθηκαν οι σοβαρότατες ελλείψεις σε ιατρικό, παραϊατρικό, βοηθητικό προσωπικό.(καθαρίστριες), ελλείψεις που το ΚΚΕ έχει φέρει στη Βουλή με σχετικές ερωτήσεις του. Ενδεικτικά λείπουν κρίσιμες ειδικότητες, όπως παιδίατρος (δεν υπάρχει σε καμιά δημόσια δομή εκτός από το Νοσοκομείο), επίσης δεν υπάρχει ΩΡΛ. Οφθαλμίατρος Δερματολόγος, Ψυχίατρος (επίσης μόνο στο Νοσοκομείο) με τεράστια αναμονή για τους ασθενείς. Υπάρχουν υπερσύγχρονα ακτινοδιαγνωστικά μηχανήματα αλλά όχι τεχνολόγος για να τα χειριστεί. (λόγω συνταξιοδότησης). Αυτή την στιγμή το ακτινολογικό λειτουργεί με «δανεική» τεχνολόγο που έχει έρθει από το νοσοκομείο. Δεν υπάρχει οργανόγραμμα για το ποιες ειδικότητες θα έπρεπε να έχουν τα Κ.Υ. λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες της κάθε περιοχής (πληθυσμός, ηλικίες των ασθενών και άλλες ιδιαιτερότητες). Ουσιαστικά λείπει η προληπτική κατεύθυνση της ΠΦΥ αφού πλέον ούτε τα προβλεπόμενα από το Υ.Υ εμβόλια δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν αφού δεν υπάρχει παιδίατρος και άγνωστο αν θα προσληφθεί. Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και η περικοπή αιματολογικών εξετάσεων που αφορούν την πρόληψη (ορμόνες, προγεννητικός έλεγχος).


Φοβερά οξυμένο παραμένει το κτιριακό πρόβλημα αφού το Κέντρο Υγείας συστεγάζεται με τον ΕΦΚΑ όπου έχουν συγκεντρωθεί οι υπάλληλοι όλων των ασφαλιστικών ταμείων που δεν χωράνε.

Αίτημα των εργαζομένων η κατασκευή νέου σύγχρονου κτηρίου για το Κέντρο Υγείας ή η άμεση μετεγκατάστασή σε άλλο κατάλληλο χώρο.


Στην ΤΟ.Μ.Υ. η έλλειψη προσωπικού είναι ακόμη πιο τραγική αφού και η παιδίατρος παραιτήθηκε, περιμένοντας δύο χρόνια την τελική κατάταξη των προσλήψεων. Έτσι η μονάδα δεν μπορεί να εμβολιάζει παιδιά ούτε και να δίνει πιστοποιητικό υγείας στους μαθητές που θα το χρειαστούν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Είναι ξεκάθαρο στους εργαζόμενους ότι η χρόνια έλλειψη προσωπικού και η εφαρμοζόμενες πολιτικές οδηγούν στην ιδιωτικοποίηση της υγείας.
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video