ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Οκταήμερη περιοδεία του ΚΚΕ στον βόρειο Έβρο

Οκταήμερη περιοδεία του ΚΚΕ στον βόρειο Έβρο
Περιοδεία στον βόρειο Έβρο πραγματοποίησε ο Τριαντάφυλλος Φωτιάδης, στέλεχος του ΚΚΕ, Αντιπλοίαρχος εν αποστρατεία του Πολεμικού Ναυτικού, επικεφαλής κλιμακίου του Κόμματος.

Η περιοδεία ξεκίνησε τη Δευτέρα 22 Αυγούστου από τη Νέα Βύσσα, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με αντιπροσωπεία του Αγροτικού Συλλόγου Ν. Βύσσας. Αναδείχτηκαν τα προβλήματα που υπήρξαν, ειδικά με τη συγκομιδή των σπαραγγιών και τονίστηκε η ανάγκη για ενίσχυση των παραγωγών από την κυβέρνηση. Παράλληλα επισημάνθηκαν διαχρονικά προβλήματα, όπως το κόστος παραγωγής και η έλλειψη αρδευτικών και αντιπλημμυρικών έργων. Στις συνομιλίες με κατοίκους της Ν. Βύσσας διαπιστώθηκε η δικαιολογημένη ανησυχία τους για την ακρίβεια αλλά και την πληθυσμιακή κατάρρευση της περιοχής.


Την Τρίτη το πρωί η περιοδεία συνεχίστηκε με επίσκεψη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ορεστιάδας, όπου στη συζήτηση κυριάρχησε το θέμα της μεγάλης πυρκαγιάς στο δάσος της Δαδιάς και οι εγκληματικές διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και τα μηδαμινά μέτρα αντιπυρικής προστασίας και πρόληψης. Από τη συζήτηση δεν μπορούσαν να απουσιάζουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σε όλη τη χώρα, η πυροσβεστική υπηρεσία, όπως αυτά της υποστελέχωσης, του απαρχαιωμένου εξοπλισμού και των ακατάλληλων κτιρίων στέγασης των υπηρεσιών του Β. Έβρου. Προβλήματα τα οποία το ΚΚΕ έχει επανειλημμένως αναδείξει με ερωτήσεις στη Βουλή, στην τοπική διοίκηση και την κοινωνία.


Το απόγευμα της Τρίτης το κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Τρ. Φωτιάδη επισκέφθηκε τις Καστανιές, όπου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Στ. Τζαμαλίδη. Ο κ. Τζαμαλίδης ενημέρωσε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του χωριού, αλλά και για προβλήματα όπως αυτό της ιρλανδικής διάβασης Καστανεών, η οποία εδώ και 3 χρόνια δεν έχει επισκευαστεί, δημιουργώντας προβλήματα στους αγρότες της περιοχής. Ακόμα αναδείχτηκε το θέμα της οικοτουριστικής μονάδας στις όχθες του Άρδα που 20 χρόνια τώρα παραμένει ανεκμετάλλευτο. Τέλος πραγματοποιήθηκε επίσκεψη και στο τελωνείο Καστανεών.


Την Τετάρτη 22 Αυγούστου το κλιμάκιο του ΚΚΕ επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου όπου συναντήθηκε με τον Διοικητή του κ. Χρήστου Καπετανίδη και αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Διδυμοτείχου. Στην συναντήσεις αναδείχθηκαν τα διαχρονικά προβλήματα υποβάθμισης του δημόσιου συστήματος υγείας, η μεγάλη υποστελέχωση, πρόβλημα που διογκώθηκε την περίοδο του Covid-19, αλλά και η ανάγκη επέκτασης του νοσοκομείου και η αναβάθμιση κάποιων μονάδων ώστε να μπορεί να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες της περιοχής.

Το απόγευμα της Τετάρτης ο κ. Φωτιάδης βρέθηκε στο χωριό Λεπτή του Δήμου Ορεστιάδας και συνομίλησε με κατοίκους του, για το θέμα των πλημμυρών λόγω της κακοκαιρία «Genesis». Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε άλλη μια φορά η αδιαφορία του κράτους στη στήριξη των πληγέντων αλλά και λήψη προληπτικών μέτρων προστασίας από τις φυσικές καταστροφές, καθώς 2,5 μήνες μετά τις πλημμύρες κανένα κάτοικος της περιοχής δεν έχει λάβει ούτε ένα ευρώ από τις πενιχρές αποζημιώσεις που υποσχέθηκαν οι αρμόδιοι υπουργοί αλλά ούτε και κάποια αντιπλημμυρικά έργα υλοποιήθηκαν από πλευράς κεντρικής και τοπικής διοίκησης για την αποφυγή παρόμοιων καταστροφών.


Την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε συνάντηση με αντιπροσωπεία του σωματείου εργαζομένων στο Δήμο Ορεστιάδας και τον αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Δημήτρη Πάλλα όπου επισημάνθηκαν τα προβλήματα στη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου λόγω της κινητικότητας. Οι διαρκείς μετατάξεις και αποσπάσεις από τους δήμους αλλά και οι “τρύπες” στους προϋπολογισμούς των Δήμων που διαχρονικά οι κυβερνήσεις δημιουργούν με την πολιτική της υποχρηματοδότησης έχουν φέρει τις υπηρεσίες του Δήμου σε οριακό σημείο, αναγκάζοντας τες σε παραχώρηση έργων σε ιδιώτες εργολάβους και υλοποιώντας σταδιακά το σχεδιασμό της κυβέρνησης για την πλήρη ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών όπως ήδη συμβαίνει με το πράσινο.


Την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε περιοδεία στο χωριό Πεντάλοφος όπου σε συνάντηση και με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Πενταλόφου κ. Διαμαντή Χριστούδη έγινε ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα απομακρυσμένα χωριά του Δήμου Ορεστιάδας, όπως την έλλειψη μόνιμου γιατρού, τα προβλήματα στην οδοποιία και ζητήματα σχετικά με τίτλους ιδιοκτησίας για κάποια αγροτεμάχια. Προβλήματα τα οποία αποτελούν και βασικές αιτίες της μείωσης του πληθυσμού στα χωριά του Δήμου, το κυρίαρχο και ποιο ανησυχητικό πρόβλημα της περιοχής.

Κάτι που επιβεβαιώθηκε και από την περιοδεία στα Δίκαια την Παρασκευή 26 Αυγούστου και συγκεκριμένα στο Κέντρο Υγείας του χωριού με συνάντηση με τον κ. Σιαφκαλόζη Κωνσταντίνο, αντιπρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων των Κέντρων Υγείας Ορεστιάδας και Δικαίων. Ο κ. Σιαφκαλόζης ενημέρωσε το κλιμάκιο του ΚΚΕ για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού για την ομαλή λειτουργία του Κ.Υ. Δικαίων και την περίθαλψη των κατοίκων του Τριγώνου, καθώς άλλη μια φορά η υποστελέχωση των δημόσιων υπηρεσιών και ειδικά των δομών υγείας έχει τεράστιες επιπτώσεις στην καθημερινότητα, την οικονομία και γενικά την επιβίωση των κατοίκων της περιοχής. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι ότι ενώ υπάρχει σύγχρονο ψηφιακό ακτινοδιαγνωστικό μηχάνημα δεν υπάρχει γιατρός ακτινολόγος, το μικροβιολογικό εργαστήριο δεν μπορεί να ολοκληρώσει αιματολογικές εξετάσεις γιατί δεν υπάρχουν αντιδραστήρια αλλά το σημαντικότερο είναι πως λόγω της έλλειψης οδηγών το ασθενοφόρο του Κ.Υ. λειτουργεί για 8 μόνο ώρες με κίνδυνο να χαθεί κάποια ανθρώπινη ζωή λόγω και της απόστασης από κάποια άλλη δομή υγείας.


Η περιοδεία στα χωριά του Τριγώνου ολοκληρώθηκε με εξόρμηση στη λαϊκή αγορά των Δικαίων και τη συνάντηση στη Φτελιά με τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Γιάννη Μερτζανίδη.

Η επίσκεψη του κ. Φωτιάδη στο Βόρειο Έβρο ολοκληρώθηκε σήμερα Δευτέρα 29 Αυγούστου με την πολιτική συγκέντρωση της Τ.Ε. Έβρου του ΚΚΕ στο Διδυμότειχο με αφορμή της συμπλήρωση 78 ετών από την απελευθέρωση του Διδυμοτείχου.
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video