ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Τα Εθνικά Πάρκα της Βόρειας Ελλάδας στην έκθεση ορνιθοπαρατήρησης Global Birdfair στη Βρετανία

Τα Εθνικά Πάρκα της Βόρειας Ελλάδας στην έκθεση ορνιθοπαρατήρησης Global Birdfair στη Βρετανία
Τα Εθνικά Πάρκα και οι προστατευόμενες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας παρουσιάστηκαν στην παγκόσμια έκθεση ορνιθοπαρατήρησης Global Birdfair 2022 που πραγματοποιήθηκε 15-17 Ιουλίου, μέσω της αποστολής που οργάνωσε ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) στο Oakham της Βρετανίας.

Συγκεκριμένα, στην έκθεση παρουσιάστηκαν τα Εθνικά Πάρκα Πρεσπών, Δέλτα Αξιού, Κορώνειας - Βόλβης, Κερκίνης, Νέστου - Βιστωνίδας, Δέλτα Έβρου και Δάσους Δαδιάς, περιοχές που προσφέρουν εξαιρετικές ευκαιρίες για ορνιθοπαρατήρηση, με σπάνια είδη και σημαντικούς πληθυσμούς πουλιών.


Το δάσος της Δαδιάς φιλοξενεί τη μοναδική αποικία μαυρόγυπα στα Βαλκάνια, στις Πρέσπες βρίσκεται η μεγαλύτερη αποικία αργυροπελεκάνων στον κόσμο, το Δέλτα του Έβρου προσφέρει ένα υπερθέαμα με χιλιάδες πουλιά, ειδικά το χειμώνα, ενώ και κάθε άλλη περιοχή προσφέρει κάτι μοναδικό για όποιον θέλει να την επισκεφθεί για ορνιθοπαρατήρηση.


«Η Λίμνη Κερκίνη είναι ήδη ένας πολύ γνωστός προορισμός για ορνιθοπαρατήρηση στη Βρετανία, και γενικότερα στο εξωτερικό, καθώς φιλοξενεί περισσότερα από 300 είδη πουλιών και προσφέρει τη δυνατότητα να τα παρατηρήσει κανείς εύκολα από κοντά, σε ένα πανέμορφο τοπίο με φόντο το όρος Μπέλλες. Σκοπός της παρουσίας μας στο Global Birdfair ήταν να ενισχύσουμε την προβολή της Κερκίνης, αλλά επίσης να κάνουμε γνωστούς και τους άλλους προορισμούς, καθώς και να ενημερώσουμε για τη δυνατότητα οι ορνιθοπαρατηρητές να συνδυάσουν διαφορετικές περιοχές - καθώς όλες βρίσκονται σε κοντινές αποστάσεις - για να αποκομίσουν την καλύτερη δυνατόν ταξιδιωτική εμπειρία», ανέφερε η υπεύθυνη επικοινωνίας του ΟΦΥΠΕΚΑ, Λία Παπαδράγκα.


Σημειώνεται ότι η Βρετανία είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη παράδοση ορνιθοπαρατήρησης εδώ και δεκαετίες, ενώ χιλιάδες λάτρεις των πουλιών ταξιδεύουν κάθε χρόνο σε προορισμούς σε όλο τον κόσμο για να δουν και να φωτογραφίσουν νέα είδη πουλιών. Στο Global Birdfair συμμετείχαν φέτος 250 εκθέτες από 40 χώρες, ενώ προσήλθαν περίπου 12.000 επισκέπτες, αν και οι αριθμοί φέτος ήταν αρκετά μειωμένοι λόγω της πανδημίας, αλλά και του κύματος καύσωνα που επικρατούσε στη Μεγάλη Βρετανία.

Εκτός από τις αρμόδιες Μονάδες Διαχείρισης (Προστατευόμενων Περιοχών Κεντρικής Μακεδονίας, Εθνικών Πάρκων Δέλτα Νέστου - Βιστωνίδας - Ισμαρίδας και Ροδόπης, Εθνικών Πάρκων Δέλτα Έβρου, Δαδιάς και Προστατευόμενων Περιοχών Ανατολικής Θράκης, Εθνικού Πάρκου Πρεσπών και Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Μακεδονίας), στο περίπτερο του ΟΦΥΠΕΚΑ φιλοξενήθηκαν το Τμήμα Τουρισμού της Π.Ε. Σερρών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και η Ένωση Τουριστικών Επιχειρήσεων Πρεσπών, ενώ στην έκθεση συμμετείχαν ακόμη από ελληνικής πλευράς η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video