ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Τοποθέτηση Παύλου Μιχαηλίδη για το ενδιαφέρον του Δήμου Αλεξανδρούπολης για αγορά του κτιρίου της Τράπεζας Ελλάδος

Τοποθέτηση Παύλου Μιχαηλίδη για το ενδιαφέρον του Δήμου Αλεξανδρούπολης για αγορά του κτιρίου της Τράπεζας Ελλάδος
Η απόφαση της δημοτικής αρχής Αλεξανδρούπολης για απευθείας αγορά του ακινήτου ιδιοκτησίας της Τράπεζας Ελλάδος στην παραλιακή οδό Βασιλέως Αλεξάνδρου έναντι ποσού 1.410.000 ευρώ και μάλιστα με κατεπείγουσες διαδικασίες, προβλημάτισε το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου μια και απαιτείται έγκριση της απόλυτης πλειοψηφίας των 2/3 των μελών αυτού.

Σκοπός της αγοράς αυτής θα είναι η στέγαση και λειτουργία των δράσεων και υπηρεσιών Πολιτισμού του Δήμου, με την μετατροπή του τραπεζικού κτιρίου σε «Μέγαρο Πολιτισμού». Θυμίζουμε πως ήταν αρχές Ιουλίου του 2001 όταν ο τότε Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Λουκάς Παπαδήμος, εγκαινίασε το νεόδμητο κτίριο του υποκαταστήματος της Τράπεζας στην παραλιακή οδό της Αλεξανδρούπολης. Πράγματι είναι ένα όμορφο αρχιτεκτονικά οικοδόμημα με σύγχρονα νεοκλασικά χαρακτηριστικά, το οποίο όμως δεν έχει καμία ιστορική αξία και φυσικά δεν ανήκει στην κατηγορία των διατηρητέων κτιρίων. Αντίθετα μια περίπτωση που θα ενδιέφερε τον Δήμο μας για να αποκτηθεί με κάθε τρόπο και τίμημα θα ήταν το παρακείμενο ιστορικό κτίριο του Δικαστικού Μεγάρου, μια και σύντομα αναμένεται να αποφασισθεί η ανέγερση μέσω ΣΔΙΤ νέου σύγχρονου κτιρίου στην περιοχή πλησίον της Εφορίας.

Σε ότι αφορά το ενδιαφέρον του Δήμου Αλεξανδρούπολης για την απόκτηση του κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδος, οφείλει να εκδηλωθεί αποκλειστικά και μόνο μέσω μακροχρόνιας και χρηματοδοτικής μίσθωσης για 99 έτη όπως ορίζεται από τις διατάξεις του νόμου 3581/2007 και δεν θα επιφέρει καμία ιδιαίτερη οικονομική επιβάρυνση. Θυμίζουμε πως αντίστοιχες περιπτώσεις που παραχωρούνται τραπεζικά καταστήματα που πρόσφατα έκλεισαν, υπάρχουν σε τουλάχιστον άλλες δύο περιπτώσεις και συγκεκριμένα στον Πύργο της Ηλείας και στον Βόλο. Ειδικά δε στην πόλη της Πελοποννήσου έχουν γίνει οι σχετικές συζητήσεις με επικρατέστερο σενάριο από πλευράς δήμου την απόκτηση του αντίστοιχου κτιρίου μέσω χρηματοδοτικής μίσθωσης, όπως ακριβώς προτείνεται και για την Αλεξανδρούπολη.

Σχετικά δε με την πρόθεση της διοίκησης του Δήμου να δαπανηθεί ένα ποσό που θα υπερβαίνει το ένα εκατομμύριο ευρώ και μάλιστα από ίδιους πόρους, έχουμε να αντιπροτείνουμε το εξής: Αγορά των αποθηκών της πρώην ΚΥΔΕΠ από τον ιδιώτη ιδιοκτήτη και δημιουργία σύγχρονης Δημοτικής αγοράς και Ιχθυαγοράς, που αφενός θα φέρει έσοδα στον δήμο και αφετέρου θα προσφέρει μια αναγκαία υποδομή για την πόλη, σοβαρότατο ζήτημα που συζητείται ανεπιτυχώς επί χρόνια.

Είναι καιρός πλέον να περάσει η Αλεξανδρούπολη σε χέρια ανθρώπων που έχουν όραμα, γνώση και εμπειρία, θέτοντας στις προτεραιότητες τους όχι μόνο έργα βιτρίνας αλλά κυρίως έργα ουσίας που τόσο τα έχει ανάγκη ολόκληρος ο Δήμος μας.

Παύλος Α. Μιχαηλίδης
Αρχιτέκτονας μηχανικός Α.Π.Θ.
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video