ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Λαϊκή Συσπείρωση Αλεξανδρούπολης: «Φιμώνουν» τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης στα Δημοτικά Συμβούλια

Λαϊκή Συσπείρωση Αλεξανδρούπολης: «Φιμώνουν» τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης στα Δημοτικά Συμβούλια
Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Αλεξανδρούπολης ζητά να τεθεί προ ημερήσιας διάταξης, στην επόμενη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης, το θέμα της «φίμωσης» του δικαιώματος των συνδυασμών της αντιπολίτευσης να θέτουν θέματα προ ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με νομοσχέδιο - «σκούπα» του Υπουργείου Εσωτερικών, προκειμένου να λάβει απόφαση το Δ.Σ. με την οποία να καλεί την Κυβέρνηση να πάρει πίσω το κατάπτυστο νομοσχέδιο.

Αναλυτικά το αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης:

Κ. Πρόεδρε,

Με ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ - «ΣΚΟΥΠΑ» ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ καταργείται το δικαίωμα των συνδυασμών της αντιπολίτευσης να θέτουν θέματα προ ημερήσιας διάταξης.

Με την κατάπτυστη διάταξη αυτή (άρθρο 44) στην ουσία, επιδιώκουν να φιμώσουν όσους αντιδρούν στην κυρίαρχη πολιτική και θέτουν προς συζήτηση κεντρικά θέματα που αφορούν τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά, ώστε να ακουστεί μια φωνή διαμαρτυρίας στα Δημοτικά Συμβούλια.

Για την ακρίβεια, η διάταξη αυτή περιέχεται σε ένα πολυνομοσχέδιο - «αντιλαϊκής σκούπας», με πλήθος αντιδραστικών διατάξεων που αφορούν από την επιβολή της «άκρας του τάφου σιωπής» στα Δημοτικά Συμβούλια μέχρι και τον έλεγχο στα εσωτερικά των κομμάτων με πρόσχημα τα οικονομικά τους.

Τη διάταξη αυτή εμβληματικού τύπου αντιδημοκρατική και αυταρχική, πρέπει η κυβέρνηση να την αποσύρει τώρα.

Η κυβέρνηση επιδιώκει να «βάλει χέρι» στα Δημοτικά και όχι Περιφερειακά Συμβούλια, γιατί τα Δημοτικά - Τοπικά Συμβούλια είναι αυτά που βρίσκονται σε άμεση επαφή με το λαό. Σε αυτά καταφεύγουν μαζικοί φορείς και επιτροπές κατοίκων για κατεπείγοντα θέματα, που πολλές φορές οι διεκδικήσεις τους αναδεικνύονται από τους συνδυασμούς, γίνονται θέμα συζήτησης, λαμβάνονται αποφάσεις ακόμα και για κινητοποιήσεις.

Με τον τρόπο αυτό φιμώνουν τις παρατάξεις της μειοψηφίας που δεν έχουν και άλλο δρόμο να θέσουν θέματα προς συζήτηση. Κυρίως όμως αυτό που επιδιώκουν είναι να αποστειρώσουν τις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων από τις διεκδικήσεις και την αντίδραση του λαϊκού παράγοντα, προκειμένου αυτά να ευθυγραμμίζονται χωρίς παρατράγουδα με τη διεύρυνση της ανταπόδοσης, τη διασύνδεση των τοπικών οργάνων με τις επιχειρήσεις, ιεραρχώντας έργα σύμφωνα με τις επιδιώξεις τους, πολιτική που έχει τη σφραγίδα των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Με κανένα τρόπο δε μπορούν να συσκοτιστούν οι πραγματικές στοχεύσεις της κυβέρνησης και μάταια ορισμένοι με λερωμένη τη φωλιά τους από τα πεπραγμένα τους την προηγούμενη περίοδο όταν ήταν κυβέρνηση, προσπαθούν να αποδώσουν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης σε μικροκομματικές και πελατειακές επιδιώξεις της ΝΔ.

Είναι απαράδεκτο και καταδικαστέο η Κυβέρνηση δια του υπουργού Εσωτερικών με εντελώς κυνικό τρόπο, να δηλώνει ότι δεν μπορεί τα Δημοτικά Συμβούλια να ασχολούνται με «κατεπείγον θέμα που να ξεκινά από το να συζητήσουμε από τον πόλεμο στην Ουκρανία και να καταλήγει να συζητάνε την εκπαιδευτική πολιτική», που σημαίνει ότι απαγορεύεται πλέον στα Δημοτικά Συμβούλια να συζητάνε και να παρεμβαίνουν για θέματα που πραγματικά καίνε τις λαϊκές οικογένειες.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ

Να θέσετε το θέμα της «Φίμωσης» του δικαιώματος των συνδυασμών της αντιπολίτευσης να θέτουν θέματα προ ημερήσιας διάταξης, στην επόμενη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να λάβει απόφαση με την οποία να καλεί την Κυβέρνηση να πάρει πίσω το κατάπτυστο νομοσχέδιο.

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΔΕΥΤΕΡΑΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ
ΔΡΑΜΑΝΙΔΟΥ ΝΙΚΗ
ΒΛΙΣΙΔΗΣ ΓΕΡΑΣΗΜΟΣ
ΒΑΡΣΑΜΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video