ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Κλιμάκιο του ΚΚΕ στη Δαδιά Έβρου που δοκιμάζεται από την καταστροφική πυρκαγιά

Κλιμάκιο του ΚΚΕ στη Δαδιά Έβρου που δοκιμάζεται από την καταστροφική πυρκαγιά
Στο Συντονιστικό Κέντρο που στήθηκε στον πρώην Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου του Δάσους Δαδιάς για την αντιμετώπιση της μεγάλης πυρκαγιάς που κατακαίει από την περασμένη Πέμπτη το μοναδικής βιοποικιλότητας δάσος, βρέθηκε σήμερα κλιμάκιο του ΚΚΕ, στο οποίο συμμετείχαν ο Λεωνίδας Στολτίδης, βουλευτής του Κόμματος και ο Σιδέρης Μιχαηλίδης, γραμματέας της Τ.Ε. Έβρου του ΚΚΕ.


Το κλιμάκιο ενημερώθηκε για την εξέλιξη της επιχείρησης, στην οποία συμμετέχουν πάνω από 300 άνδρες της Πυροσβεστικής, που δίνουν εδώ και μέρες μάχες με τις φλόγες και τις αναζωπυρώσεις. Η κατάσταση παραμένει δύσκολη, με τις προσπάθειες της Πυροσβεστικής, του Στρατού και των δασεργατών να επικεντρώνονται στη διαμόρφωση αντιπυρικών ζωνών στο νοτιοδυτικό μέτωπο, ενώ μέτωπο της φωτιάς έφτασε μέχρι την Εθνική Οδό, με αποτέλεσμα οι αρχές να προχωρήσουν στην εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων και στα δύο ρεύματα στο ύψος του κόμβου Λύρας - Λαγυνών.


Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η πυρκαγιά έχει κατακάψει περισσότερα από 25.000 στρέμματα στο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο.

H Κοινότητα Δαδιάς της Δημοτικής Ενότητας Σουφλίου, όπως και οι Κοινότητες Προβατώνα, Λύρας και Λευκίμης της Δημοτικής Ενότητας Τυχερού κηρύχθηκαν σήμερα από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας για τη διαχείριση των συνεπειών της πυρκαγιάς.


Κανένα μέτρο πρόληψης

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο Λεωνίδας Στολτίδης, η κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθεί να παρουσιάσει μια επίπλαστη εικόνα για την κατάσταση, αλλά και να κρύψει το πραγματικό αίτιο αυτής της μεγάλης καταστροφής.

«Αυτό που η κυβέρνηση το παρουσιάζει σαν προετοιμασία», τόνισε, είναι «η αποδιάρθρωση της Δασικής Υπηρεσίας», με χαρακτηριστικό παράδειγμα πως στους 4 εναπομείναντες δασοφύλακες αναλογούν 800.000 στρέμματα δάσους. Επίσης αναφέρθηκε στα φράγματα της περιοχής, που ενώ θα μπορούσαν να είχαν συμβάλει στο έργο της πυρόσβεσης, είναι άδεια από νερό λόγω ανύπαρκτης συντήρησης και πρόσθεσε πως η χρηματοδότηση για την πρόληψη ήταν ελάχιστη και δεν κάλυψε το προφανές, την ανάγκη αντιπυρικών ζωνών, οι οποίες φτιάχνονται τελευταία στιγμή από τους δασεργάτες για να φράξουν το δρόμο της φωτιάς και να μη φτάσει σε χωριά.


Μεταξύ άλλων, σημείωσε πως αν και υπάρχει δυνατότητα με βάση την επιστήμη για ολιστική προσέγγιση πρόληψης, ώστε να αποφεύγονται τέτοια φαινόμενα, «η κυβέρνηση έχει αφήσει στο έλεος την περιοχή, το πλούσιο δάσος, απέναντι σε οποιαδήποτε  δολιοφθορά, είτε εμπρησμό, είτε καιρικό φαινόμενο και βέβαια ανοιχτό σε οποιεσδήποτε ορέξεις έρχονται από τα επιχειρηματικά συμφέροντα, τα οποία έχουν εκφραστεί τα προηγούμενα χρόνια στη περιοχή και για μέρος του δάσους».


Ακόμα, αναφέρθηκε στη δύσκολη μάχη που δίνουν οι πυροσβέστες, οι οποίοι την ίδια ώρα που τα εναέρια μέσα προσφέρουν λίγα λόγω της έντονης πυκνότητας του δάσους και η φωτιά είναι έρπουσα, αυτοί δύσκολα μπορούν να την προσεγγίσουν, ενώ δεν έχουν λυθεί τα ζητήματα σίτισης και στέγασής τους.


«Αυτό ονομάζει η κυβέρνηση προετοιμασία. Είναι όντως προετοιμασία να αφήσει στο έλεος τους κατοίκους, τις περιουσίες τους και το δάσος», τόνισε χαρακτηριστικά ο Λεωνίδας Στολτίδης και κάλεσε τον λαό να μην ανεχτεί πλέον αυτόν τον εμπαιγμό, καθώς τα χρήματα που απαιτούνται για την προστασία των δασών είναι ψίχουλα μπροστά σε αυτά που δίνονται για τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων και να απαιτήσει βγαίνοντας στο προσκήνιο μέτρα ουσιαστικής αντιπυρικής και αντιπλημμυρικής προστασίας και θωράκισης.

Δείτε το βίντεο:

[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video