ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις ΖΟΥΡΑ: Είμαστε ανασφάλιστοι για 5ο μήνα

Εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις ΖΟΥΡΑ: Είμαστε ανασφάλιστοι για 5ο μήνα
Ανασφάλιστοι για 5ο μήνα παραμένουν οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις «Ζούρα», υπογραμμίζει το Σωματείο Εργαζομένων στις Συνεργαζόμενες Πτηνοτροφικές Επιχειρήσεις ΛΕΙΒΑΔΙΤΗ, ΖΟΥΡΑ, ΒΙΟΚΟΤ, ΕΛΙΖΑ ΑΛΚΟΤ (συμφερόντων «Ζούρα»), τονίζοντας ότι «κυβέρνηση και κρατικός μηχανισμός επιβάλλουν "ποινές" στους εργαζόμενους για τα χρέη των επιχειρήσεων, αρνούνται να καταχωρήσουν τα ένσημα παρότι οι επιχειρήσεις κάτω από την πίεση των εργαζομένων συμφώνησαν να πληρώσουν».

Η ανακοίνωση του σωματείου:

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ ΓΙΑ 5ο ΜΗΝΑ

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ
ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ “ΠΟΙΝΕΣ” ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ


ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΟΥΝ ΤΑ ΕΝΣΗΜΑ ΠΑΡΟΤΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ

Με διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων είναι γνωστό ότι υπάρχουν τεράστια χρέη των επιχειρήσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Τέτοια περίπτωση είναι και οι επιχειρήσεις ΖΟΥΡΑ όπου εργαζόμαστε.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με το νόμο 4682 του 2020 που αφορούσε υποτίθεται έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, έδωσε δικαίωμα στις επιχειρήσεις να μην καταβάλουν νόμιμα τις ασφαλιστικές εισφορές! Ο νόμος ψηφίστηκε από ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και ΜέΡΑ25, παρόν ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και Ελληνική Λύση και κατά ψήφισε το ΚΚΕ.

Μέσα από παρόμοιες νομοθετικές ρυθμίσεις με πρόσχημα τον κορονοϊό οι επιχειρήσεις επιδοτήθηκαν με ζεστό χρήμα.

Οι επιχειρήσεις ΖΟΥΡΑ πήραν 100δες χιλιάδες ευρώ!

Στην πορεία, όταν ψηφίστηκε η ρύθμιση σε 72 δόσεις των οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών αυτού του διαστήματος (8ος/2020 έως και 10ος/2021, 17 μήνες ένσημα), η εταιρεία κάτω από την πίεση των εργαζομένων απευθύνθηκε στον ΕΦΚΑ για να ρυθμίσει το χρέος αυτής της περιόδου. Το αίτημα της εταιρείας, που έγινε κάτω από την πίεση των εργαζομένων, δεν έγινε δεκτό από τον ΕΦΚΑ γιατί οι εταιρείες δεν χαρακτηρίζονταν πληττόμενες ως προς τις ασφαλιστικές εισφορές!!!

Δηλαδή, οι εταιρείες ΖΟΥΡΑ, χαρακτηρίστηκαν ως πληττόμενες για να πάρουν ζεστό χρήμα, αλλά χαρακτηρίστηκαν ως μη πληττόμενες όταν χρειάστηκε να καταχωρηθούν τα ένσημα των εργαζομένων!

Το Σωματείο μας και η Ομοσπονδία Τροφίμων και Ποτών στην οποία είναι μέλος όταν ζήτησαν “εξηγήσεις” από το Υπουργείο Εργασίας, πήραν έγγραφη απάντηση από τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Τσακλόγλου ότι μέσα στη νομοθεσία υπάρχουν όλες οι απαραίτητες προβλέψεις ώστε η λήψη μέτρων απέναντι στις εταιρείες να μην καταλήγουν σε βάρος των εργαζομένων (20527/1-3-2022)!!!

Από το γραφείο του υφυπουργού το θέμα προωθήθηκε διαδοχικά στα 1) Γραφείο γενικής γραμματέως εργασίας, 2) Σ.ΕΠ.Ε, 3) Γραφείο Διοικητή e-ΕΦΚΑ, 4) ΚΕΑΟ.

Παρ΄ όλη αυτήν την περιήγηση εδώ και 6 μήνες στο υπουργείο εργασίας παραμένουμε ανασφάλιστοι για 5ο μήνα αν και είμαστε οι μόνοι που δεν έχουμε καμία ευθύνη καθώς όλο αυτό το χρονικό διάστημα οι κρατήσεις μας γίνονται κανονικά. Δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι για τους λογαριασμούς κρατικού μηχανισμού και εργοδοσίας όπου επιδρούν αντικρουόμενα επιχειρηματικά συμφέρονται και το ποια θα επικρατήσουν έναντι άλλων.

Καταχώρηση των ενσήμων μας δεν έγινε ούτε όταν αρχές Ιούλη η εταιρεία κάτω από τη συνεχιζόμενη πίεση και τις διαμαρτυρίες μας απευθύνθηκε στον ΕΦΚΑ Αλεξανδρούπολης (το αρμόδιο υποκατάστημα γιατί εκεί είναι η έδρα της εταιρείας) για να πληρώσει οφειλές με προεκδομένες τραπεζικές επιταγές! Η προϊσταμένη του υποκαταστήματος αρνήθηκε να παραλάβει και να ενεργήσει σύμφωνα με την έγγραφη απάντηση του υφυπουργού ενώ εδώ και περισσότερο από μία εβδομάδα αποφεύγει οποιαδήποτε επικοινωνία (τα τηλέφωνα δεν απαντούν)!

Κυβέρνηση και εργοδοσία μας έχουν ανασφάλιστους για 5ο μήνα.

Αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε την ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη παρότι δουλεύουμε και μας γίνονται κανονικά οι αντίστοιχες κρατήσεις.

Απορρίπτονται αιτήσεις που υποβάλουμε για παροχές που είναι συνδεμένες με τα ένσημα, όπως η επιδότηση ασθενείας, η χορήγηση κοινωνικού τουρισμού κτλ.

Οι πολλοί συνάδελφοι μετανάστες που εργάζονται στην εταιρεία δεν μπορούν να ανανεώσουν τα νομιμοποιητικά έγγραφα, τα δικά τους και των παιδιών τους που είναι προστατευόμενα μέλη, γιατί φαίνονται ανασφάλιστοι!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΣΗΜΩΝ ΜΑΣ

ΝΑ ΒΡΕΙ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ

ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΑΝΤΙΚΡΟΥΟΜΕΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΛΕΙΒΑΔΙΤΗ, ΖΟΥΡΑ, ΒΙΟΚΟΤ, ΕΛΙΖΑ ΑΛΚΟΤ (συμφερόντων «ΖΟΥΡΑ»)

Φωτογραφία αρχείου από παλαιότερη κινητοποίηση
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video