ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Αλεξανδρούπολη: Υπόμνημα εργαζομένων στο ΥΠΠΟΑ προς την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη

Αλεξανδρούπολη: Υπόμνημα εργαζομένων στο ΥΠΠΟΑ προς την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη
Υπόμνημα με αιτήματα προς την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η οποία βρέθηκε στην Αλεξανδρούπολη για τα εγκαίνια του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου, παρέδωσαν εργαζόμενοι του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΥΠΠΟΑ). Σε αυτό, καταγγέλλουν ότι πολλοί από τους συναδέλφους τους που δούλεψαν για να πραγματοποιηθεί το μουσείο είναι ήδη απολυμένοι, ενώ στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Έβρου η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων είναι συμβασιούχοι, όπως συμβαίνει και στο σύνολο των Εφορειών Αρχαιοτήτων στη Θράκη.

«Η ομηρία και η ανασφάλεια δεκάδων συναδέλφων μας εδώ, χιλιάδων σε όλη τη χώρα στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, πρέπει επιτέλους να σταματήσει» τονίζουν οι εργαζόμενοι.

Επιπλέον χαρακτηρίζουν ως απαράδεκτο το εισιτήριο των 6 ευρώ για την είσοδο στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης, ειδικά σε μια πόλη που δεν είχε ποτέ Αρχαιολογικό Μουσείο και που περιμένει χρόνια για να δει και να γνωρίσει επιτέλους τον πολιτιστικό πλούτο της περιοχής, που ανήκει σε όλους μας και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως εμπόρευμα.

Αναλυτικά το Υπόμνημα των εργαζομένων στο ΥΠΠΟΑ:

Προς: κα Λίνα Μενδώνη, υπουργό Πολιτισμού
Κοιν.: κατοίκους της Αλεξανδρούπολης και του Έβρου, ΜΜΕ

Υπόμνημα εργαζομένων στο ΥΠΠΟΑ

Η έναρξη λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης αποτελεί σημαντική προσφορά στην ιστορία και τον πολιτισμό της πόλης μας και της περιοχής μας συνολικά. Ωστόσο, πολλοί από τους συναδέλφους μας που δούλεψαν για να πραγματοποιηθεί είναι ήδη απολυμένοι. Συνολικά στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Έβρου η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων είναι συμβασιούχοι, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, όπως συμβαίνει και στο σύνολο των Εφορειών Αρχαιοτήτων στη Θράκη. Η ομηρία και η ανασφάλεια δεκάδων συναδέλφων μας εδώ, χιλιάδων σε όλη τη χώρα στο ΥΠΠΟΑ, πρέπει επιτέλους να σταματήσει. Να μονιμοποιηθούν άμεσα όλοι οι εργαζόμενοι, να στελεχωθούν οι Εφορείες Αρχαιοτήτων για να προστατεύουν αποτελεσματικά την Πολιτιστική μας Κληρονομιά, αποδίδοντάς την στον ελληνικό λαό που του ανήκει.

Ταυτόχρονα, η ακρίβεια σε ενέργεια, καύσιμα και βασικά είδη πρώτης ανάγκης, όπως τα τρόφιμα, εξανεμίζουν το εισόδημά μας. Οι μισθοί μας είναι «παγωμένοι» από το 2011 ενώ μας έχουν «κλέψει» τον 13ο και 14ο μισθό. Στην ουσία έχουμε μια συνεχή μείωση μισθού λόγω της ακρίβειας. Ως εδώ! Απαιτούμε επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. Αυξήσεις στους μισθούς που να καλύπτουν τη χασούρα από τον πληθωρισμό. Στηρίζουμε τους συναδέλφους μας στον ιδιωτικό τομέα που παλεύουν για αυξήσεις και δικαιώματα, στηρίζουμε απόλυτα το αίτημά τους για κατώτατο μισθό στα 825 ευρώ και κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις.

Τέλος, θεωρούμε απαράδεκτο το εισιτήριο των 6 ευρώ για την είσοδο στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης. Ειδικά σε μια πόλη που δεν είχε ποτέ Μουσείο και που περιμένει χρόνια για να δει και να γνωρίσει επιτέλους τον πολιτιστικό πλούτο της περιοχής, που ανήκει σε όλους μας και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως εμπόρευμα, απαιτούμε η πρόσβαση να είναι δωρεάν για να μπορέσουν όλοι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης μας να έχουν πρόσβαση ανεξάρτητα από την «τσέπη» τους.

Για όλα τα παραπάνω, που είναι γνωστά στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ, περιμένουμε συγκεκριμένες απαντήσεις.

Εμείς πάντως, οι εργαζόμενοι, δεν θα κάτσουμε απαθείς μπροστά στη διάλυση της ζωής μας και την εμπορευματοποίηση του Πολιτισμού. Θα παλέψουμε μαζί με όλους τους συναδέλφους μας, με τους υπόλοιπους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για να ζούμε όπως μας αξίζει, σύμφωνα με τα επιτεύγματα της επιστήμης και τις τεράστιες δυνατότητες της τεχνολογίας το 2022.

Εργαζόμενοι στο ΥΠΠΟΑ
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video