ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

ΚΚΕ: Τα ΝΑΤΟϊκά «ρεκόρ» που σπάνε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης μεγαλώνουν την εμπλοκή εκθέτοντας τον λαό σε τεράστιους κινδύνους

ΚΚΕ: Τα ΝΑΤΟϊκά «ρεκόρ» που σπάνε στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης μεγαλώνουν την εμπλοκή εκθέτοντας τον λαό σε τεράστιους κινδύνους
Κάθε «ρεκόρ» εμπλοκής στους επικίνδυνους ΑμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς «σπάει» το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, το οποίο έχει μετατραπεί σε μια απέραντη βάση διεκπεραίωσης στρατευμάτων και πολεμικού υλικού στη συνοριογραμμή με τη Ρωσία, εκθέτοντας τον λαό σε τεράστιους κινδύνους.

Τις τελευταίες μέρες είναι ιδιαίτερα έντονη η κινητικότητα των ΑμερικανοΝΑΤΟικών στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, καθώς πέρα από δυνάμεις του αμερικανικού στρατού, στο ακριτικό λιμάνι συγκεντρώθηκαν οχήματα του βρετανικού στρατού που συμμετείχαν σε ασκήσεις-πρόβες πολέμου στα Βαλκάνια.

Η εμπλοκή της Ελλάδας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τον πόλεμο στην Ουκρανία έχει απογειωθεί, αφού μέχρι τον Σεπτέμβρη στην Αλεξανδρούπολη θα αγκυροβολούν ανά 10ήμερο αμερικανοΝΑΤΟϊκά πλοία.

Σε εξέλιξη βρίσκεται παράλληλα και η μεγαλύτερη αντίστοιχη επιχείρηση που έχει λάβει μέχρι στιγμής χώρα στην Αλεξανδρούπολη από τον αμερικανικό στρατό, στο πλαίσιο της αναδίπλωσης και ανανέωσης της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ σε Πολωνία και Ρουμανία.

Πολεμικός εξοπλισμός στην Ουκρανία μέσω Αλεξανδρούπολης

Οι κίνδυνοι που δημιουργούνται από αυτή την εξέλιξη είναι ακόμα μεγαλύτεροι, μετά την αποκάλυψη ότι το λιμάνι του Έβρου χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά εξοπλισμού στην Ουκρανία, κάτι που μετατρέπει ευθέως την περιοχή σε στόχο αντιποίνων.

Παρά τους αντίθετους ισχυρισμούς από την πλευρά της κυβέρνησης, ο Στίβεν Τέιγκλ, λογογράφος του τέως Αμερικανού πρέσβη στη χώρα μας, Τζέφρι Πάιατ, αποκάλυψε ότι το λιμάνι χρησιμοποιήθηκε για τον εξοπλισμό του Κιέβου.

Περιγράφοντας σε άρθρο του στην ιστοσελίδα του «Institute of Current World Affairs» τον ρόλο του Πάιατ για την «αναβάθμιση» των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, σημειώνει πως «στρατιωτικός εξοπλισμός έχει επίσης σταλεί στην Ουκρανία μέσω της Αλεξανδρούπολης, σύμφωνα με αμυντικές πηγές», καρφώνοντας επί της ουσίας την κυβέρνηση.

Τ.Ε. Έβρου του ΚΚΕ: Αυξάνεται η ανασφάλεια και οι κίνδυνοι από την εμπλοκή

Σε σχόλιό της με αφορμή τη νέα επιχείρηση διεκπεραίωσης ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων και πολεμικού υλικού που βρίσκεται σε εξέλιξη με επίκεντρο το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, αλλά και την πληροφορία ότι αυτό χρησιμοποιήθηκε για να σταλούν αμερικανικά όπλα στην Ουκρανία, η Τομεακή Επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ σημειώνει:

«Τα νέα ΝΑΤΟϊκά "ρεκόρ" που σπάνε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, σπάνε και τα ρεκόρ της εμπλοκής της περιοχής μας, μεγαλώνοντας ακόμα περισσότερο τους κινδύνους για το λαό.

Κανένα κλίμα ενθουσιασμού που προσπαθούν να του καλλιεργήσουν δεν μπορεί να υπάρχει στο λαό της περιοχής από την ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή του λιμανιού και συνολικά των υποδομών του νομού Έβρου στους ΑμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς. Αντιθέτως αυξάνεται η ανασφάλεια και οι κίνδυνοι.

Από στελέχη της ίδιας της Αμερικανικής πρεσβείας και συγκεκριμένα από τον λογογράφο του πρώην Αμερικανού πρέσβη Πάιατ μάθαμε πρόσφατα ότι το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης έχει χρησιμοποιηθεί από τον αμερικανικό στρατό για να σταλούν όπλα στην Ουκρανία, ακυρώνοντας οι ίδιοι όλα τα παπαγαλάκια τους που μιλούσαν για προγραμματισμένες μετακινήσεις ρουτίνας!

Παράλληλα, καθημερινά πληθαίνουν οι αποδείξεις ότι καμία ασφάλεια για την περιοχή δεν προσφέρει η ΝΑΤΟϊκή παρουσία. Και αν υπήρχαν κάποιοι που πίστευαν πως η Νατοϊκή Βάση θα μας προστατέψει, πρέπει να μεταπείστηκαν όταν είδαν τους "τουρίστες" Αμερικάνους, που αλώνιζαν πριν ένα μήνα στην Αλεξανδρούπολη, να κάνουν ασκήσεις απόβασης σε ακτή από κοινού με τον Τουρκικό στρατό.

Και όλα αυτά την ώρα που η προκλητικότητα της τουρκικής αστικής τάξης εντείνεται εν όψει της Συνόδου του ΝΑΤΟ που θα αποφασίσει την περαιτέρω εμπλοκή στον πόλεμο της Ουκρανίας. Εμπλοκή στην οποία η χώρα μας πρωτοστατεί.

Μάταια, επίσης, προσπαθούν να μας πείσουν πως η χρησιμοποίηση της πόλης ως στρατιωτικού Νατοϊκού κόμβου, καθώς και ενεργειακού θα φέρει την λύση στα ολοένα και αυξανόμενα προβλήματα της περιοχής, που δεν διαφοροποιούνται από την υπόλοιπη χώρα. Τα πανάκριβα καύσιμα, ενέργεια, τρόφιμα και ενοίκια εξανεμίζουν το εισόδημα του λαού.

Το ΚΚΕ καλεί τον Ελληνικό λαό σε επαγρύπνηση. Το επόμενο κρίσιμο διάστημα θα ενταθεί η κινητικότητα στο λιμάνι και οι κίνδυνοι που τη συνοδεύουν. Καλούμε το  λαό της περιοχής να εκφράσει με κάθε τρόπο την αντίθεσή του. Αλεξανδρούπολη λιμάνι των λαών, ούτε ορμητήριο, ούτε στόχος των ιμπεριαλιστών».
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video