ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Μιχαηλίδης - Μυτιληνός: Μόνο μέσω Πανελλήνιου Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού η ανάπλαση στη «Στροφή Εγνατία»

Μιχαηλίδης - Μυτιληνός: Μόνο μέσω Πανελλήνιου Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού η ανάπλαση στη «Στροφή Εγνατία»
Πριν λίγες μέρες ολοκληρώθηκε με την κατάθεση δεκαπέντε προτάσεων, ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός ιδεών που είχε προκηρυχθεί από τον Δήμο Θεσσαλονίκης για το «ντεκ» που θα επεκτείνει το κρηπίδωμα της παλιάς παραλίας προς την πλευρά της θάλασσας, ώστε να δοθεί «ανάσα» στις χιλιάδες κατοίκων και τουριστών που επισκέπτονται καθημερινά το παραλιακό μέτωπο της συμπρωτεύουσας.

Αντίστοιχα στα Ιωάννινα άνοιξε πρόσφατα η συζήτηση για την κατασκευή νέου Δημαρχείου, αξιοποιώντας τα εντυπωσιακά σχέδια από τη μελέτη που αντίστοιχα κέρδισε το Α’ Βραβείο του Πανελλήνιου Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού.

Σήμερα στην γειτονική μας Καβάλα ο Δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης μαζί με συνεργάτες του παρουσίασαν σε αίθουσα της Μεγάλης Λέσχης, τα αποτελέσματα του Ανοιχτού Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού Προσχεδίων του έργου «Ανάπλαση Πλατείας Ελευθερίας». Στην παρουσίαση είχαν κληθεί να συμμετάσχουν οι δημοτικοί σύμβουλοι, το Τμήμα Αν. Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου, ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Ν. Καβάλας και το Εμπορικό Επιμελητήριο Καβάλας. Στην αναπτυσσόμενη και υποτίθεται σύγχρονη πόλη της Αλεξανδρούπολης δυστυχώς η έννοια του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού δεν υπάρχει εδώ και δεκαετίες, με αποτέλεσμα την παραγωγή έργων που έχουν φέρει αμφισβητήσεις τόσο για το λειτουργικό, όσο και για το αισθητικό τους αποτέλεσμα! Για αυτό τον λόγο αναγκαστήκαμε να φέρουμε τον Μάρτιο του 2017 στην πόλη μας το δίδυμο των αρχιτεκτόνων Πρόδρομο Νικηφορίδη και Μπερνάρ Κουόμο, που μεταμόρφωσαν μέσω αρχιτεκτονικού διαγωνισμού τη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, σε μια εκδήλωση με θέμα "Μία πόλη δίπλα στη θάλασσα", στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Έβρου.

Αποκορύφωμα αυτής της τραγικής κατάστασης, η πρόσφατη επιλογή της δημοτικής αρχής Αλεξανδρούπολης χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση προς το Δημοτικό Συμβούλιο και χωρίς καμία δημόσια διαβούλευση, να προβεί στην αναμόρφωση της εμβληματικής γωνίας της πόλης την «στροφή του Εγνατία»! Σε ένα τόσο σημαντικό τοπόσημο για την Αλεξανδρούπολη, χωρίς να έχει προηγηθεί κανένας αρχιτεκτονικός διαγωνισμός και με μια αμφιβόλου ποιότητας μελέτη, ο κ. Ζαμπούκης αποφάσισε να καταργήσει το υπερυψωμένο «μπαλκόνι», δημιουργώντας κλιμακωτές κατασκευές οι οποίες θα είναι απόλυτα εκτεθειμένες στο ισχυρό χειμέριο κύμα που υπάρχει στην συγκεκριμένη περιοχή. Όπως φαίνεται και στην συνοδευτική εικόνα που παραθέτουμε υπάρχουν πολλές αρχιτεκτονικές λύσεις από εξειδικευμένα γραφεία μελετών, που μπορούν να συνδυάσουν την κλιμακωτή πρόσβαση στην θάλασσα χωρίς να καταργούν το υπερυψωμένο τμήμα της στροφής.

Από το γεγονός πως απαιτούνται μεγάλες χρονοβόρες διαδικασίες σύμφωνα με τις σχετικές εγκρίσεις για ανάλογες παρεμβάσεις και μέχρι να εξασφαλιστεί το ικανό χρηματοδοτικό εργαλείο, καλούμε τον δήμαρχο της Αλεξανδρούπολης να αναθεωρήσει τις απόψεις του και να φέρει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, με σκοπό πρωτίστως να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση. Άμεσα να προκηρύξει Πανελλήνιο Αρχιτεκτονικό διαγωνισμό ιδεών, για να αναζητηθούν οι κατάλληλες αρχιτεκτονικές προτάσεις οι οποίες θα λαμβάνουν υπόψιν και τις τεχνικές παρεμβάσεις για τις υπόγειες φθορές που υπάρχουν στο συγκεκριμένο σημείο.

1. Παύλος Α. Μιχαηλίδης
Αρχιτέκτονας Μηχανικός Α.Π.Θ.
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος

2. Ευάγγελος Μυτιληνός
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΝΕΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video