ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Αυτή και ο θησαυρός της

Αυτή και ο θησαυρός της

της Ευγενίας Ηλιοπούλου

Την είδα έξω από τα κάγκελα του πάρκου. Μία υπέρβαρη γυναίκα με τυλιγμένα πόδια σε βρόμικους επιδέσμους, τσουλούσε εναλλάξ δύο καρότσια. Όλη η όψη της σε προετοίμαζε για ένα ιδιαίτερα ελεύθερο πνεύμα, μοναχικό και ανεξάρτητο άτομο. Γυναίκα μαθημένη να αντιμετωπίζει τις κακουχίες της ζωής και της φύσης και που περνάει πολλές ώρες έξω. Μακριά από την οικογενειακή στέγη και θαλπωρή.

Προσπαθούσε να χωρέσει δύο υπερφορτωμένα καρότσια, με τα υπάρχοντα της, μέσα από το στενό πέρασμα. Τεράστιες σακούλες από σουπερμάρκετ, σε αμφίβολη ισορροπία δικαιολογούσαν το δύσκολο του εγχειρήματος. Χαρτόνια χοντρά διπλωμένα έτοιμα να στρωθούν στο έδαφος σαν ένα άτυπο στρώμα. Το μπαστούνι προέξεχε επειδή δεν περίσσευε χέρι να το πιάσει. Οι σακούλες γεμάτες, προφανώς, με άχρηστα για εμάς αντικείμενα, αλλά με μεγάλη συναισθηματική αξία για την ίδια. Το σπίτι της. Το νοικοκυριό της. Ο θησαυρός της. Δεν είχε την παραμικρή ανησυχία ότι κάποιος θα της το κλέψει. Ή θα την βοηθήσει να ξεπεράσει τα εμπόδια.

Σε ένα κόσμο που μόνο οι πλούσιες χώρες εξασφάλισαν τον εμβολιασμό του πληθυσμού τους, και η Ινδία, χώρα που παράγει εμβόλια, αποδεκατίστηκε και μεταμορφώθηκε σε ένα τεράστιο αποτεφρωτήριο, αυτή η γυναίκα αψηφούσε τον κίνδυνο της πανδημίας. Ζούσε μέσα στην βρομιά. Αδιαφορούσε για την υγεία της, τα εμβόλια, την προφύλαξη και την εξασφάλιση της επιβίωσης της. Προτίμησε την θαλπωρή του πάρκου. Την ξεκούραση στη σκιά των δέντρων. Μακριά από τον κόσμο και την βαβούρα του.

Η γυναίκα δεν ενοχλήθηκε από την ματιά μου και ούτε από την φωτογράφισή της. Διάβασε, στα μάτια μου, την μερική απόρριψη. Με κοίταξε με γενναιότητα και ειρωνεία και μου είπε ότι η ζωή είναι δική της. Πολλές φορές, στην ζωή μας την πεζή, οι άστεγοι μας προκαλούν. Σκόπιμα μας δηλώνουν ότι είναι ευτυχισμένοι επειδή μπορούν να ζήσουν με λίγα. Αρχικά τους χλευάζουμε επειδή αυτομάτως ταυτιζόμαστε με τους ευτυχισμένους και τους τυχερούς. Και μας κυριεύουν τα πλούτη. Ειρωνευόμαστε τα βρόμικα ρούχα τους. Ενδόμυχα όμως επεξεργαζόμαστε τα υπέρ και τα κατά. Ζυγίζουμε τι θέλουν για να ζήσουν και βλέποντάς τους πόσο ανεξάρτητοι και ελεύθεροι είναι, τελικά για κάτι τους ζηλεύουμε. Έχουν κάτι που εμείς δεν έχουμε. Την αξιοπρέπεια και την ελευθερία τους! Μπορούν και ζουν με τόσα λίγα! Έχουν την ελευθερία τους, την ανεξαρτησία τους. Έχουν μία απίστευτη άνεση με την οποία αλλάζουν στέγη και τόπο επειδή δεν συμμετέχουν στην κούρσα των υλικών αγαθών και της εξουσίας.

Εμείς πόσο πλεονέκτες είμαστε; Πόσο λαίμαργοι για αποταμίευση και άχρηστα πράγματα είμαστε; Πόσο κουραστικό, άχαρο και άνευ σημασίας είναι να κοπιάζεις για μία ζωή με τα μάτια καρφωμένα στο κέρδος; Ζούμε σε ένα γυάλινο πύργο, εξοπλισμένο με όλα, αλλά άδειο από αγάπη, στοργή και πραγματική φιλία... Με το άγχος της εφορίας και των λογαριασμών να μας τσακίζει τα νεύρα. Πόσο πολύ η ματαιοδοξία μας, μας επέβαλε να ξεπεράσουμε τα όρια της αντοχής μας, και μας μεταμόρφωσε σε σκλάβους με χρυσά κουτάλια; Φοβισμένοι να μην πέσουμε στα μάτια φίλων και γνωστών μας, αν θα έχουμε λιγότερα!

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video