ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Σε επαγρύπνηση καλεί η Διανομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης - Έβρου κατά των χρυσωρυχείων

Σε επαγρύπνηση καλεί η Διανομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης - Έβρου κατά των χρυσωρυχείων
Ως Διανομαρχιακή Επιτροπή διαπιστώνουμε μια προσπάθεια της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) για ευνοϊκή μεταχείριση προς τις μεταλλευτικές εταιρείες προκειμένου να ξεκινήσουν τις δραστηριότητές τους στην περιοχή μας.

Αυτό προκύπτει από το άρθρο 99 του Νόμου 4685/7-5-2020 “Εκσυγχρονισμός της περιβαλλοντικής νομοθεσίας...” όπου στην παρ. 4 αναφέρει ότι “Η σχέση μεταξύ των κατηγοριών και των επιπέδων του χωρικού σχεδιασμού είναι ιεραρχική αλλά με περιθώρια ευελιξίας και ανάδρασης, με βάση τις έννοιες της διαβάθμισης της δεσμευτικότητας των κατευθύνσεων, και της εξειδίκευσης, της συμπλήρωσης και της τροποποίησης των κατευθύνσεων και ρυθμίσεων, όταν και όπως κάτι τέτοιο παρέχεται ως δυνατότητα από ένα υπερκείμενο πλαίσιο ή σχέδιο”.

Δηλαδή ουσιαστικά καταργείται η οποιαδήποτε ιεράρχηση που δεσμεύει τις εταιρείες και τους επιτρέπει να δραστηριοποιηθούν παρακάμπτοντας τις κατευθύνσεις και το αναπτυξιακό μοντέλο που προτείνει η Περιφέρειά μας.

Στο Νόμο 4759/9-12-2020 “Εκσυγχρονισμός της Χωροταξικής και Πολεοδομικής Νομοθεσίας” και ειδικότερα με το άρθρο 6 τροποποιείται ο προηγούμενος Νόμος της Χωροταξίας του 2016 και πλέον ισχύει οτι τα “Περιφερειακά Χωροταξικά Πλαίσια δεσμεύονται από τις ρυθμίσεις και εναρμονίζονται προς τις κατευθύνσεις των Ειδικών Χωροταξικών Πλαισίων, τις οποίες συντονίζουν, εξειδικεύουν και συμπληρώνουν σε επίπεδο Περιφέρειας, καθώς και τροποποιούν, μόνο αν παρέχεται ρητώς η δυνατότητα αυτή από το Ειδικό Χωροταξικό Σχέδιο”.

Άρα το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τις Ορυκτές Πρώτες Ύλες (βλέπε χρυσός, άργυρος, χαλκός και άλλα), το οποίο αναμένεται να εκδοθεί, θα υπερισχύσει και θα ανοίξει και επίσημα το δρόμο για αδειοδότηση των εταιρειών. Σύμφωνα μάλιστα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της “Eldorado Gold” η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το Πέραμα υπολογίζεται να κατατεθεί μέσα στο 2021.
Ειδικότερα σήμερα με τις δύσκολες συνθήκες που υπάρχουν λόγω της covid-19, θεωρούν οτι θα περάσουν τα σχέδιά τους χωρίς την δυνατότητα μαζικών κινητοποιήσεων από την πλευρά των πολιτών.

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας και τους τοπικούς φορείς να παρακολουθούν τα γεγονότα και να είναι σε επαγρύπνηση, ώστε τα καταστροφικά σχέδια των εταιριών τα οποία προωθεί η κυβέρνηση να ξαναβρούν ορθωμένο μπροστά τους το τείχος που τόσα χρόνια στήνουμε ενωμένοι οι δημότες και οι φορείς της Θράκης.

Διανομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης - Έβρου
κατά της Εξόρυξης και Μεταλλουργίας Χρυσού


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video