ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Με 18,1 εκατ. ευρώ χρηματοδοτεί η Περιφέρεια ΑΜ-Θ την ίδρυση 161 νέων επιχειρήσεων

Με 18,1 εκατ. ευρώ χρηματοδοτεί η Περιφέρεια ΑΜ-Θ την ίδρυση 161 νέων επιχειρήσεων
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, 161 νέοι επιχειρηματίες που ξεκινούν την επιχείρησή τους στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ θα ενισχυθούν με πόρους του ΕΣΠΑ ύψους 18.157.475 ευρώ.

Αυτό ανακοίνωσε ο ίδιος ο κ. Μέτιος κατά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της ΔΕΣΜΟΣ ΑΜΘ κ. Κατερίνα Ιωαννίδου και τον εκπρόσωπο της Περιφέρειας στη Γενική Συνέλευση της ΔΕΣΜΟΣ, περιφερειακό σύμβουλο Ροδόπης κ. Μουλταζά Ταρκάν Μουλταζά.

Πρόκειται για μία ακόμα σημαντική εξέλιξη στον τομέα στήριξης της επιχειρηματικότητας από την Περιφέρεια, καθώς ο αρχικός προϋπολογισμός της σχετικής πρόσκλησης ήταν 5 εκατ. € και αυξήθηκε στα 18,1 εκατ. € ώστε να χρηματοδοτηθεί το σύνολο των θετικά αξιολογημένων επενδυτικών σχεδίων.

Τα 161 επενδυτικά σχέδια που θα χρηματοδοτηθούν κατανέμονται ισόρροπα μεταξύ των 5 Περιφερειακών Ενοτήτων, Δράμας (20%), Καβάλας - Θάσου (22%), Ξάνθης (21%), Ροδόπης (22%) και Έβρου (15%) και εντάσσονται στους εξής επιχειρηματικούς τομείς:

Α. 70 επενδυτικά σχέδια στον τομέα της μεταποίησης αγροτικών και αγροδιατροφικών προϊόντων (κρασί, ελαιόλαδο, τυρί, κρέας κτλ.) τα οποία θα χρηματοδοτηθούν με 8,7 εκ. € (ποσοστό 48% της χρηματοδότησης).

Β. 48 επενδυτικά σχέδια στον τομέα της παροχής υπηρεσιών (τουρισμός, ενημέρωση, εκπαίδευση, προγραμματιστές, μηχανικοί, κατασκευές, διαχείριση απορριμμάτων, ψυχαγωγία, άθληση, υπηρεσίες φροντίδας ηλικιωμένων κ.ά.) τα οποία θα χρηματοδοτηθούν με 5,1 εκ. € (ποσοστό 28% της χρηματοδότησης).

Γ. 43 επενδυτικά σχέδια στον τομέα της υγείας (ιατρεία διάφορων ειδικοτήτων) τα οποία θα χρηματοδοτηθούν με 4,3 εκ. € (ποσοστό 24% της χρηματοδότησης).

«Όπως έχω τονίσει πολλές φορές, η στήριξη της επιχειρηματικότητας και των ιδιωτικών επενδύσεων αποτελεί βασικό άξονα του σχεδίου της διοίκησής μας για την ανάπτυξη της Περιφέρειάς μας», δήλωσε ο κ. Μέτιος.

«Σήμερα το αποδεικνύουμε για άλλη μια φορά, καθώς ανακοινώνουμε ότι διαθέτουμε από το ΕΣΠΑ 18,1 εκατομμύρια ευρώ για να χρηματοδοτήσουμε 161 νέους επιχειρηματίες και επαγγελματίες από όλη την Περιφέρεια, οι οποίοι σε δύσκολους καιρούς επιλέγουν να επενδύσουν στον τόπο μας.

Και είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος για το γεγονός ότι υπήρξε μεγάλος αριθμός σοβαρών προτάσεων, για αυτό άλλωστε και αυξήσαμε κατά πολύ τους διαθέσιμους πόρους.

Αν στη χρηματοδότηση της Περιφέρειας προσθέσουμε και τα κεφάλαια που θα διαθέσουν οι ιδιώτες, οι συνολικές επενδύσεις για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων φτάνουν τα 26 εκατομμύρια ευρώ.

Το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν και άλλες χρηματοδοτήσεις, τόσο για επενδυτικά σχέδια έρευνας και καινοτομίας όσο και για την ενίσχυση υφιστάμενων επιχειρήσεων, πέραν του προγράμματος μη επιστρεπτέας ενίσχυσης που εφαρμόζουμε λόγω της πανδημίας», κατέληξε ο κ. Μέτιος.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video