ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Συνεχίζεται η απεργία στα Λιπάσματα - Επεισόδια μεταξύ εργαζόμενων το πρωί της Πέμπτης (βίντεο)

Συνεχίζεται η απεργία στα Λιπάσματα - Επεισόδια μεταξύ εργαζόμενων το πρωί της Πέμπτης (βίντεο)

Όπως ίσως αναμενόταν, η απεργία στην Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων -η οποία ξεκίνησε την Τρίτη- συνεχίζεται για ακόμα 48 ώρες. Αυτό έγινε γνωστό με την παρακάτω ανακοίνωση, η οποία εξεδόθη από την Ομοσπονδία Εργαζόμενων Χημικών Βιομηχανιών Ελλάδας:

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ  ΚΛΑΔΟ ΤΩΝ  ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Ο αγώνας  των εργαζομένων, συνεχίζεται δυναμικά και κανείς δεν μπορεί να τον σταματήσει.

Η  προσπάθεια του εργοδότη, να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων, να τους τρομοκρατήσει και να τους εξαντλήσει οικονομικά  όχι μόνο το στόχο αυτό δεν πέτυχε, αλλά τους ενώνει ακόμα  περισσότερο.

Πρώτοι στον αγώνα, βρίσκονται οι 51 απολυμένοι εργαζόμενοι που σε βάρος τους καταστρατηγήθηκε ακόμα και η εργατική νομοθεσία.

Χρησιμοποιώντας  τον δρόμο των μηνύσεων, με ανύπαρκτες κατηγορίες, δεν τους καταβάλει την αυτονόητη αποζημίωση ενώ ταυτόχρονα τους στερεί τη δυνατότητα να γραφτούν στο ταμείο ανεργίας.

Ο κ. Λαυρεντιάδης, ο γνωστός στο πανελλήνιο για την περίεργη επιχειρηματική του δράση, που στόχο είχε όχι την ανάπτυξη εταιρειών αλλά την αφαίμαξη τραπεζικών δανείων, που αντί να πάνε στις επιχειρήσεις, πήγαιναν στο τραπεζικό του λογαριασμό.

Ταυτόχρονα μέσα από το δημοσιογραφικό κατεστημένο, δημιουργούσε  μια πλασματική εικόνα ευημερίας για τις εταιρείες που είχε στόχο την αφαίμαξη χρημάτων και  από τους μικρομετόχους.

Ο "κύριος" αυτός, που ποτέ δε πλήρωσε για το "θεάρεστο" αυτό του έργο, σήμερα συνεχίζει στον ίδιο δρόμο δημιουργώντας εταιρείες φαντάσματα μεταφέροντας το παραγωγικό έργο της μητρικής εταιρείας σε αυτές στοχεύοντας στη πτώχευση της.

Όλο αυτό το σκηνικό που στήνει είναι για να φορτωθεί και πάλι ο λαός τα χρέη του κ. Λαυρεντιάδη.

Ως μοναδικό εμπόδιο στα σχέδια του κ. Λαυρεντιάδη, βρέθηκαν δυστυχώς, μόνο οι απεργοί εργαζόμενοι, έχοντας να αντιμετωπίσουν μια περίεργη στάση της αστυνομίας  στη προσπάθεια τους να περιφρουρήσουν όπως έχουν υποχρέωση την απεργία τους.

Είναι περίεργο να συλλαμβάνονται και να μηνύονται  εργαζόμενοι για δήθεν παραβατικές συμπεριφορές  ενώ αντιθέτως  η μόνιμη παράνομη πρακτική του εργοδότη να μένει στο απυρόβλητο.

Καλούμε και πάλι τη Κυβέρνηση, να πάρει τις ανάλογες πρωτοβουλίες ώστε να υπάρξει λύση δικαίωσης για τον κόσμο της εργασίας, λύση ωφέλιμη για την εθνική, αγροτική και τοπική κοινωνία.

Η απεργία συνεχίζεται με νέα 48ωρη από τις 6 το πρωί του Σαββάτου 30/06/2016

Η Ομοσπονδία,  το σύνολο του συνδικαλιστικού  κινήματος  και  των εργαζομένων στηρίζει και συμπαραστέκεται στους απεργούς συναδέλφους μας.

Η  ΝΙΚΗ  ΤΟΥ  ΑΓΩΝΑ  ΑΥΤΟΥ  ΜΑΣ  ΑΦΟΡΑ  ΟΛΟΥΣ   

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται μια ημέρα μετά την προσαγωγή του προέδρου της ΟΕΧΒΕ Ευθύμιου Θεοχάρη στην αστυνομική διεύθυνση Καβάλας αλλά και μετά από ένα "θερμό" επεισόδιο που εκτυλίχθηκε λίγες ώρες αργότερα στο λιμάνι της πόλης. Πιο συγκεκριμένα, ένας από τους απεργούς της ΒΦΛ (ο οποίος επιβεβαίωσε στο Kavala Portal την πράξη του, λέγοντας ότι δεν κατάφερε να κρατήσει την ψυχραιμία του) φέρεται να επιτέθηκε σε έναν εργαζόμενο της βιομηχανίας ο οποίος έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν ότι συμμετέχει ως μάρτυρας κατηγορίας στις μηνύσεις που έχουν υποβληθεί από την πλευρά της διοίκησης της ELFE ΑΒΕΕ, με αποτέλεσμα -παρά την προσπάθεια συναδέλφων του απεργών να τον συγκρατήσουν- να υπάρξει ένας μικρός διαπληκτισμός.

Το αποτέλεσμα ήταν να κληθεί ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, με τους διασώστες του να τοποθετούν κολάρο στον εργαζόμενο που δέχτηκε την επίθεση, αν και οι ίδιοι τους, όπως ανέφεραν στο Kavala Portal, δεν διαπίστωσαν κάποια εμφανή χτυπήματα -τουλάχιστον στο πρόσωπο-. Το ίδιο το θύμα ισχυρίστηκε ότι δέχτηκε επίθεση με γυάλινο ποτήρι, επιδεικνύοντας μάλιστα και ένα μικρό θλαστικό τραύμα στο χέρι του, ωστόσο η πλευρά των απεργών αρνείται αυτές τις κατηγορίες.

Το θέμα πάντως πήρε γενικότερες διαστάσεις, με τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια να καλύπτουν το περιστατικό:

{youtube}sy7JocH1de4{/youtube}
Βίντεο: CENTER TV


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video