ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

"Είναι στο χέρι μας": Σε μια περιοχή όπου κανείς δεν περισσεύει, ο διχαστικός λόγος δεν έχει να προσφέρει τίποτα σε κανέναν

Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών Ορεστιάδας: “Σε μια περιοχή όπου κανείς δεν περισσεύει, ο διχαστικός λόγος δεν έχει να προσφέρει τίποτα σε κανέναν”
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 25ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ν. Ορεστιάδας, το οποίο διοργανώθηκε από το Θεατρικό Εργαστήρι "Διόνυσος" με τη στήριξη του Δήμου Ορεστιάδας.

Η συμβολή του φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου, προάγοντας εδώ και 25 χρόνια με συνέπεια και αφοσίωση την πολιτιστική δραστηριότητα του τόπου μας, είναι τέτοια που το καθιστά αναμφισβήτητα τον κυριότερο πνεύμονα δημιουργίας και έκφρασης. Επιπλέον, προσφέρει τη δυνατότητα στους συμπολίτες μας να συμμετέχουν ενεργά στην καλλιτεχνική εξέλιξη της περιοχής μας και για αυτό αξίζει την αμέριστη υποστήριξη και προσοχή μας.

Σε αυτά τα 25 χρόνια, πλήθος ηθοποιών, θεατρικών ομάδων και εργαστηρίων είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την ακριτική περιοχή μας, να γνωρίσουν τον φυσικό και πολιτισμικό μας πλούτο, τους ανθρώπους της και να μας προσφέρουν μοναδικές στιγμές καλλιτεχνικής έκφρασης. Πρόκειται για έναν θεσμό που έχει στηριχτεί στην εθελοντική εργασία των κατοίκων, την αγάπη των ηθοποιών για το θέατρο και την ανιδιοτελή προσφορά των κριτών, οι οποίοι διαφημίζουν την περιοχή μας σε όλη την επικράτεια ως μέλη κι αυτοί της μικρής μας κοινωνίας.

Δυστυχώς, παραφωνία σε όλη αυτή την προσπάθεια αποτελεί ο Δήμος Ορεστιάδας, ο οποίος αφού πρώτα φρόντισε να μειώσει την επιχορήγηση προς το φεστιβάλ. Αργότερα, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Προγραμματισμού και Πληροφορικής, μέσω ανάρτησης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, κατάφερε για δεύτερη φορά μέσα σε οκτώ μήνες να στρέψει το βλέμμα όλης της Ελλάδας προς τον Δήμο μας για λάθος λόγους.

Πριν ολοκληρωθεί το φεστιβάλ και χωρίς να έχει μεριμνήσει για την κατάσταση του δημοτικού θεάτρου, αναφέρθηκε σε φθορές και ζήτησε να επανεξεταστεί το πλαίσιο παραχώρησης χώρων σε συλλόγους, φορείς και καλλιτέχνες, ρίχνοντας ξεκάθαρα την ευθύνη στους διοργανωτές.


Δυστυχώς, παρά το γεγονός ότι είναι νέος στην αυτοδιοίκηση, με την ανάρτησή του προσπαθεί να διχάσει την τοπική κοινωνία. Αντί να επικεντρωθεί στην ουσιαστική ευθύνη του Δήμου για τη συντήρηση και φύλαξη των δημόσιων χώρων, φαίνεται να στοχεύει με τρόπο άκομψο και αδικαιολόγητο τους πολιτιστικούς φορείς της περιοχής μας.

Αυτή η στάση φανερώνει και τη βαθύτερη φιλοσοφία του για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζονται ζητήματα δημόσιας ευθύνης και συνεργασίας με τους συλλόγους που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Θυμίζουμε ότι ήταν ο ίδιος αντιδήμαρχος που πριν από λίγους μήνες επιτέθηκε στον προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, τόσο για την επαγγελματική του κατάρτιση όσο και για το ήθος του. Είναι σαφές ότι ο κ. Παπαλαμπίδης χρησιμοποιεί τη θέση του όχι για να επιλύσει τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος και η υπηρεσία που διοικεί, αλλά για να στοχοποιεί όποιον έχει διαφορετική άποψη από τον ίδιο και τη δημοτική αρχή.

Σε μια περιοχή όπου κανείς δεν περισσεύει, ο διχαστικός λόγος δεν έχει να προσφέρει τίποτα σε κανέναν.

Η Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών "Είναι στο Χέρι μας" θα συνεχίσει να στηρίζει κάθε προσπάθεια που προάγει τον πολιτισμό, τις τέχνες και τον αθλητισμό στην περιοχή μας. Καλούμε τον Δήμαρχο και τη δημοτική αρχή να σταματήσει την ανούσια αντιπαλότητα με το παρελθόν, ώστε να σταματήσει ο κατήφορος του Δήμου μας, και να στηρίξει, με τους απαραίτητους πόρους και υποδομές, δράσεις που αποτελούν οργανικό λίπασμα για την πολιτιστική άνθηση της περιοχής μας.

Υ.Γ. Η διαγραφή σχολίων και το μπλοκάρισμα πολιτών από το προφίλ του αντιδημάρχου στο Facebook φανερώνουν την περιορισμένη ανεκτικότητά του σε αντίθετες απόψεις. Η στάση αυτή δεν συνάδει με τον δημόσιο διάλογο και την υπεύθυνη αυτοδιοικητική συμπεριφορά.

ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ
ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video