ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

ΚΕΔΙΒΙΜ ΔΠΘ: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Γλωσσομάθεια για όλους σε 1-4 γλώσσες (τουρκικά, αλβανικά, σέρβικα, βουλγάρικα)"

ΚΕΔΙΒΙΜ ΔΠΘ: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Γλωσσομάθεια για όλους σε 1-4 γλώσσες (τουρκικά, αλβανικά, σέρβικα, βουλγάρικα)"
Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (ΚΕΔΙΒΙΜ ΔΠΘ) διοργανώνει Εκπαιδευτικό / Επιμορφωτικό Πρόγραμμα με τίτλο: «Γλωσσομάθεια για όλους σε 1-4 γλώσσες (τουρκικά, αλβανικά, σέρβικα, βουλγάρικα) - Μοριοδοτούμενο εξ αποστάσεως σεμινάριο» από 15/10/2024 έως 15/7/2025 με Επιστημονικό και Ακαδημαϊκό Υπεύθυνο τον Επίκουρο Καθηγητή Ιστορικής Γλωσσολογίας κ. Ασημάκη Φλιάτουρα.

Σκοπός του προγράμματος

Ο στόχος του μοριοδοτούμενου προγράμματος είναι η πρώτη επαφή ατόμων ανεξαρτήτως εκπαιδευτικού υπόβαθρου (απόφοιτος δευτεροβάθμιας ή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης) και εργασιακού / ακαδημαϊκού πεδίου, με γλώσσες του ευρύτερου χώρου της Μεσογείου και των Βαλκανίων στην πρότυπη μορφή τους, με τρόπο απλό, κατανοητό και πολύπλευρο. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει την έναρξη εκμάθησης μέχρι περίπου και το επίπεδο Α1-Α2 σε μία έως και τέσσερις γλώσσες: τουρκική, αλβανική, βουλγάρικη και σερβική (το πλήθος των γλωσσών εκμάθησης επιλέγεται από τον εκπαιδευόμενο). Εκτός από τη γνωριμία με τη δομή της εκάστοτε γλώσσας, θα γίνει ιδιαίτερη αναφορά στα συστήματα γραφής που αξιοποιεί κάθε γλώσσα, στα πολιτισμικά στοιχεία που προκύπτουν μέσα από τη γλωσσική μελέτη αλλά και στις σχέσεις που αναπτύσσει η κάθε γλώσσα με την ελληνική (κυρίως μέσω του δανεισμού).

Το πρόγραμμα διαρκεί 9 μήνες και διαρθρώνεται σε 4 παράλληλες ενότητες:
  • Ενότητα 1: Εισαγωγή στην τουρκική γλώσσα
  • Ενότητα 2: Εισαγωγή στην αλβανική γλώσσα
  • Ενότητα 3: Εισαγωγή στη βουλγαρική γλώσσα
  • Ενότητα 4: Εισαγωγή στη σέρβικη γλώσσα

Ο κάθε εκπαιδευόμενος θα μπορεί να επιλέγει όσες γλώσσες επιθυμεί (από μία έως και τέσσερις) και μετά την επιτυχή ολοκλήρωση θα του απονέμεται πιστοποιητικό επιμόρφωσης στην αντίστοιχη ενότητα του προγράμματος.

Σε ποιους/ποιες απευθύνεται το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε αποφοίτους λυκείου, αλλά και σε πτυχιούχους και φοιτητές οποιουδήποτε τμήματος της ελληνικής ή της αλλοδαπής, που ενδιαφέρονται να μάθουν τις προσφερόμενες γλώσσες και/ή να έρθουν σε επαφή με τη δομή και το πολιτιστικό/ ιστορικό/γλωσσολογικό υπόβαθρο των προσφερόμενων γλωσσών.

Κατηγορίες υποψηφίων που γίνονται δεκτοί/ές - Προαπαιτούμενες γνώσεις

Αίτηση συμμετοχής μπορούν να υποβάλουν:
  1. απόφοιτοι λυκείου, προσκομίζοντας το απολυτήριο Λυκείου.
  2. πτυχιούχοι οποιουδήποτε τμήματος της ελληνικής ή της αλλοδαπής ανεξαρτήτως βαθμού, προσκομίζοντας το πτυχίο.
  3. φοιτητές οποιουδήποτε κύκλου (προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί κλπ.) οποιουδήποτε τμήματος της ελληνικής ή της αλλοδαπής, προσκομίζοντας οποιοδήποτε πιστοποιητικό φοίτησης.

Βασικά προαπαιτούμενα για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα: πρόσβαση στο διαδίκτυο, κατοχή προσωπικού e-mail, βασικές γνώσεις χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών και της πλατφόρμας e-class.

Υποβολή αιτήσεων και δικαιολογητικά

Οι αιτήσεις γίνονται ηλεκτρονικά ΕΔΩ.

Υποβολή Αιτήσεων έως 30/09/2024.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβάλει ο υποψήφιος για τη συμμετοχή του στο Πρόγραμμα κατ’ ελάχιστο είναι:
  • Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας (και οι δύο όψεις).
  • Απολυτήριο λυκείου ή αντίγραφο πτυχίου ή βεβαίωση φοίτησης.
  • Αποδεικτικό δελτίο ανεργίας (σε περίπτωση ανεργίας).
  • Για όσους παρακολουθούν και άλλο πρόγραμμα του ΚΕΔΙΒΙΜ ΔΠΘ: Βεβαίωση συμμετοχής.
  • Για όσους έχουν ολοκληρώσει την παρακολούθηση άλλου προγράμματος του ΚΕΔΙΒΙΜ ΔΠΘ: Πιστοποιητικό ολοκλήρωσης.

Για τη σωστή διεκπεραίωση της αίτησής σας θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται τα απαραίτητα επισυναπτόμενα αρχεία σε μορφή PDF.

Σε περίπτωση που δεν συγκεντρωθεί ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός εκπαιδευομένων, ο ΕΥ διατηρεί το δικαίωμα της αλλαγής της ημερομηνίας έναρξης του προγράμματος ή και ακύρωσής του, ενημερώνοντας εγκαίρως τους/τις εκπαιδευόμενους/ες.

Κόστος συμμετοχής

Το κόστος συμμετοχής εξαρτάται από το πλήθος των γλωσσών που επιθυμεί να παρακολουθήσει κάθε εκπαιδευόμενος. Για μία γλώσσα επιλογής το κόστος ανέρχεται σε 300 €, για δύο γλώσσες 400 €, για τρεις γλώσσες 50 €, για τέσσερις γλώσσες 600 €. Το ποσό αυτό καταβάλλεται σε 2 δόσεις: Η πρώτη με την υποβολή της αίτησης και η δεύτερη πριν την έναρξη των μαθημάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του ΚΕΔΙΒΙΜ ΔΠΘ: https://kedivim.duth.gr/portfolio-items/85221
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video