ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Έβρος: Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης του ΚΚΕ για την 9η Μάη - Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών

Έβρος: Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης του ΚΚΕ για την 9η Μάη - Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών
Στην Αλεξανδρούπολη, οι κομματικές οργανώσεις του ΚΚΕ και το παράρτημα Αλεξανδρούπολης της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης - Δ.Σ.Ε., τιμώντας την 9η Μάη 1945 - Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, πραγματοποίησαν εκδήλωση - κατάθεση στεφάνων στο μνημείο για τους 65 εκτελεσμένους αγωνιστές από το Έκτακτο Στρατοδικείο Αλεξανδρούπολης την περίοδο 1946-1949, στα παλιά νεκροταφεία της πόλης.


Στην εκδήλωση μίλησε ο Σιδέρης Μιχαηλίδης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Αν. Μακεδονίας και Θράκης του ΚΚΕ του ΚΚΕ.

Στην ομιλία του μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:

«79 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών. Εκατομμύρια θυσιάστηκαν για αυτήν και πολύ περισσότεροι εμπνέονται μέχρι σήμερα. Παρά τα εκατομμύρια ευρώ που διατίθενται για να γιορτάζεται η 9η Μάη ως δήθεν η "Ημέρα της Ευρώπης", με σκοπό το ξαναγράψιμο της Ιστορίας αλλά και την ταύτιση του φασισμού με τον κομμουνισμό, η υποβάθμιση που επιδιώκουν καθώς  και η στρέβλωση της συμβολής των κομμουνιστών στην Αντιφασιστική Νίκη αποδεικνύεται ακατόρθωτη».

Για την επιλογή της τοποθεσίας για την εκδήλωση είπε: «Επιλέξαμε να τιμήσουμε την 9η του Μάη σήμερα εδώ, φίλες και φίλοι, σε αυτό το συμβολικό μέρος στην Αλεξανδρούπολη που έχει ποτιστεί με αίμα συντρόφων μας, που εκτελέστηκαν ως «προδότες» ως «εχθροί της Πατρίδας». Σ΄ αυτόν τον τοίχο πίσω μου στην εξωτερική του πλευρά εκτελέστηκαν μέσα σε τρία χρόνια 65 ήρωες».

Έκλεισε την ομιλία του καλώντας: «στην κάλπη των ευρωεκλογών, στις 9 Ιουνίου, η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Αριστερά, η Ελληνική Λύση, τα άλλα αστικά κόμματα πρέπει να πληρώσουν, γιατί είναι με την εμπλοκή της χώρας στο έγκλημα στη Μ. Ανατολή. Γιατί βάζουν τον λαό μας στο στόμα του λύκου για τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, στέλνοντας φρεγάτες, οπλικά συστήματα, στρατεύματα εκτός συνόρων. Να δυναμώσει περισσότερο το ρεύμα αμφισβήτησης και καταδίκης της αντιλαϊκής - αντιδραστικής, πολεμοκάπηλης πολιτικής, με τη συστράτευση λαού και νεολαίας».


Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.

Εκδήλωση τιμής και μνήμης στο Ελληνοχώρι Διδυμοτείχου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση προς τιμή της 9ης Μάη, Μέρας της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, που διοργάνωση η Τ.Ε. Έβρου του ΚΚΕ μαζί με το παράρτημα Ορεστιάδας - Διδυμοτείχου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, στο Ελληνοχώρι Διδυμοτείχου.


Την εκδήλωση άνοιξε ο Σταμάτης Γκατζίδης, πρόεδρος του παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ–ΔΣΕ ο οποίος αναφέρθηκε στην σημασία της ημέρας και την προσπάθεια που γίνεται για να ξαναγραφτεί η Ιστορία από την ΕΕ και τα αστικά κόμματα στην χώρα μας.


Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Διονύσης Κλάδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της Ε.Π. Αν. Μακεδονίας και Θράκης του ΚΚΕ, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Η συμμετοχή των κατοίκων του Έβρου στον αντιφασιστικό αγώνα παρά τις μεγάλες δυσκολίες που υπήρχαν ήταν καθολική και αυτό το πλήρωσαν με το αίμα τους

Δεν ξεχνούμε και τιμούμε:
  • Τους 5 εκτελεσμένους Φεριώτες στην πλατεία των Φερών.
  • Τους 8 εκτελεσμένους στην πλατεία του Σουφλίου.
  • Θυμόμαστε το Μπλόκο της Κορνοφωλιάς και τον εκτελεσμένο Παπαϊωάννου Αλέκο, στέλεχος του ΚΚΕ, μπροστά στα μάτια των συγχωριανών του.
  • Τους 7 νέους Επονίτες από το Ποιμενικό που εκτέλεσαν οι Ναζί έξω από τα νεκροταφεία του Διδυμοτείχου.
  • Τους 12 εκτελεσμένους στο Διδυμότειχο στην περιοχή της Αγίας Φωτεινής.
  • Ελληνοχωρίτης ήταν και ο τελευταίος νεκρός στη μάχη της απελευθέρωσης του Διδυμοτείχου, ο εφεδροελασίτης Γκαρούδης Βαΐτσης.

Το Κόμμα μας έχει δεσμούς αίματος με το λαό και στο δικό σας χωριό που δε σβήνουν. Όσο βρώμικο μελάνι και να ρίχνουν, παρά το γεγονός ότι προωθούν την 9 η Μάη ως δήθεν μέρα της Ευρώπης, τα υπέρογκα ποσά που διατίθενται από τα εγχώρια αστικά και τα ευρωενωσιακά επιτελεία για το "ξαναγράψιμο" της ιστορίας, παρά τις “διαφημιστικές καμπάνιες” για την προώθηση του ανιστόρητου ιδεολογήματος της ταύτισης φασισμού - κομμουνισμού, τα εκατομμύρια των νεκρών της αντιφασιστικής νίκης των λαών κατέκτησαν με το αίμα τους τη θέση τους στην καρδιά των λαών, συνεχίζουν να στοιχειώνουν τις σκέψεις των ιμπεριαλιστικών επιτελείων.

Η ηρωική πάλη του Κόκκινου Στρατού, του σοβιετικού λαού, των αντιστασιακών κινημάτων με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές στα καπιταλιστικά κράτη που βρέθηκαν υπό την κατοχή, φανερώνουν διαχρονικά τις ανυπέρβλητες δυνάμεις του οργανωμένου λαού, συνεχίζουν να εμπνέουν τις εργατικές-λαϊκές δυνάμεις όπου γης, στην πάλη τους ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και το καθεστώς της ταξικής εκμετάλλευσης.

Οι εκδηλώσεις μας για αυτό δεν αφορούν μόνο το παρελθόν, το να τιμήσουμε τους νεκρούς μας. Δυστυχώς σχεδόν 80 χρόνια μετά ο κίνδυνος ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου παραμένει υπαρκτός. Ουκρανία, Μέση Ανατολή, Βαλκάνια, Ερυθρά Θάλασσα και σε δεκάδες άλλα μέρη το φυτίλι του πολέμου παραμένει αναμμένο.

Ο παλαιστινιακός λαός είναι αντιμέτωπος με μια ακόμα επιχείρηση μαζικής εξόντωσης του κράτους - δολοφόνου του Ισραήλ. Παράλληλα κλιμακώνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία, έχει ανοίξει νέα πολεμική εστία στην Ερυθρά, οξύνονται οι αντιθέσεις στα Βαλκάνια, συνεχίζονται οι διεκδικήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο.

Φίλες και φίλοι, όλα τα άλλα κόμματα συμφωνούν με την εμπλοκή της χώρας μας σε αυτό το μακελειό. Συχνά πυκνά περνάνε από την περιοχή μας οχήματα και τρένα φορτωμένα με πολεμικό υλικό, μέχρι και όπλα με τον απαγορευμένο λευκό φώσφορο για την Ουκρανία, μετατρέποντας την σε ΝΑΤΟϊκό ορμητήριο αλλά και στόχο αντιποίνων. Μάλιστα πρόσφατα ξεφόρτωσαν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης πάνω από 30 κοντέινερς με επικίνδυνο πολεμικό υλικό που δεν δέχτηκαν άλλες «σύμμαχες» χώρες για να παραμείνει τουλάχιστον 3 μήνες εδώ στην περιοχή μας. Παρά τις ερωτήσεις του Κόμματός μας η κυβέρνηση τηρεί σιγή ιχθύος.

Όλα αυτά έχουν συνέπειες άμεσα στο λαό της περιοχής. Πέρα από τους μελλοντικούς κινδύνους κλιμάκωσης της κατάστασης. Δισεκατομμύρια που μαζεύονται με κόπο από το λαό και τους άλλους λαούς της Ευρώπης πάνε σε όπλα στον Ζελένσκι, μισό εκατομμύριο ευρώ την ημέρα στοιχίζει η φρεγάτα που έστειλε η κυβέρνηση στην Ερυθρά θάλασσα για να προστατέψει τα συμφέροντα των Ελλήνων εφοπλιστών. Όλα αυτά λείπουν από τα νοσοκομεία, τα σχολεία, τις συντάξεις που τις έχουν πετσοκόψει, από τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά έργα και μέσα. Μάλιστα τι ακούσαμε πρόσφατα από τον Κικίλια; Λέει χρειάζεται η ΕΥΠ να παρακολουθεί την κατάσταση σε σχέση με τις πυρκαγιές. Πέρα από το ότι προσπαθεί να πετάξει από πάνω του τις ευθύνες για την ανεπάρκεια στα μέτρα πρόληψης, αλλά και τις μεγάλες ελλείψεις στην πυροσβεστική, αναγνωρίζει ότι η περιοχή μας μπορεί να είναι στόχος υβριδικού πολέμου όπως τον αναφέρει. Αναγνωρίζει στην ουσία ότι αυτή η εμπλοκή της χώρας και ιδιαίτερα της περιοχής μας έχει αποτέλεσμα να γίνεται στόχος από αντίπαλες δυνάμεις. Επιβεβαιώνει αυτά που λέμε εμείς.

Αλλά ακόμα κι όταν αναγνωρίζει τον κίνδυνο τι κάνει η κυβέρνηση, η περιφέρεια, οι δήμοι; Μήπως καλύφθηκαν τα κενά στην περιοχή; Μήπως έγιναν όλα τα απαραίτητα έργα; Η απάντηση είναι αρνητική.

Πρόσφατα προκαλέσαμε συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο, τι βγήκε; Πέρα από το ότι στην αίθουσα την ώρα που συζητούσαμε ένα τόσο σοβαρό θέμα όσο αυτό της αντιπυρικής περιόδου δεν ήταν παρόντες ούτε οι μισοί περιφερειακοί σύμβουλοι, το μόνο που είχε να πει η περιφερειακή αρχή ήταν η δημιουργία ενός νέου φυλακίου στον Εχίνο, ορισμένα ανταλλακτικά για οχήματα της πυροσβεστικής που αγοράστηκαν και ένα επιπλέον πτητικό μέσο που θα υπάρχει στην περιοχή για να συνδράμει. Αυτά! Στην ερώτησή μας για καθαρισμούς ρεμάτων που είναι στην ευθύνη της περιφέρειας η απάντηση ήταν ότι περιμένουν μια απόφαση του δασαρχείου που θα επιτρέπει σε ιδιώτες να υλοτομούν στα ρέματα και έτσι δε θα χρειάζεται η περιφέρεια να παρέμβει. Όλα πάλι δηλαδή στη λογική κόστος όφελος που μας έφερε μέχρι εδώ, που ήταν η αιτία για την καταστροφική πυρκαγιά στην περιοχή μας και αλλού, που ήταν η αιτία για το έγκλημα στα Τέμπη, που ήταν η αιτία για ένα ακόμα θανατηφόρο εργοδοτικό έγκλημα στην Ορεστιάδα και τόσα άλλα. Όσο βγάζουν κέρδος οι επιχειρηματικοί όμιλοι έχει καλώς, όλα εναπόκειται εκεί. Όπως καταλαβαίνεται για μια ακόμα χρονιά είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις πυρκαγιές!».


Ο Διονύσης Κλάδης απηύθυνε πλατύ κάλεσμα συμπόρευσης, στήριξης του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές:

«Στις ευρωεκλογές στις 9 Ιούνη να στείλουμε δυνατό μήνυμα μέχρι τις Βρυξέλες. Να κάνουμε όλοι μας το κάτι παραπάνω για να ενισχυθεί το ΚΚΕ, να φτάσει ακόμα πιο ψηλά! Είναι και στο δικό μας χέρι! Να συζητήσουμε με όλους όσοι αμφισβητούν την πολιτική της ΕΕ και αυτοί είναι πολλοί. Να μη σκορπίσει η ψήφος τους από εδώ και από εκεί ή στην αποχή. Να φτάσει στη κάλπη δαγκωτό ΚΚΕ. Γιατί και την επόμενη ημέρα των εκλογών θα είναι η αξιόπιστη, μαχητική, λαϊκή αντιπολίτευση ενάντια στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και την αντιλαϊκή πολιτική, ενάντια στη συναίνεση που δίνουν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Με πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση! Πάμε να βάλουμε στόχο να βγούμε στο χωριό δεύτερο Κόμμα ψαλιδίζοντας την διαφορά και με τη ΝΔ, πάμε με αισιοδοξία, καλή δύναμη και υγεία σε όλους και όλες».
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video