ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή αγροτών η Ημερίδα Ενημέρωσης στην Ορεστιάδα

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή αγροτών η Ημερίδα Ενημέρωσης στην Ορεστιάδα
Με πολύ μεγάλη συμμετοχή των αγροτών και εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα στην Ορεστιάδα με θέμα «Πρόγραμμα Ανασυγκρότησης Έβρου: Χρηματοδοτικά εργαλεία για την αγροτική ανάπτυξη μέσω του ΠΑΑ και του Στρατηγικού Σχεδίου ΚΑΠ» που διοργάνωσε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Δημητριακών Ορεστιάδας «Η Ένωση» σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.


Οι αγρότες του Έβρου είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν και να συζητήσουν για τα θέματα που τους απασχολούν από τον ίδιο τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρο Κελέτση, τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη και τα αρμόδια στελέχη του υπουργείου.


Όπως ανέφερε ο κ. Κελέτσης σκοπός αυτής της συνάντησης ήταν να παρουσιαστούν οι δυνατότητες που έχει το υπουργείο και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που μπορούν να αξιοποιηθούν μέχρι το 2027 στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ.


Ο κ. Κελέτσης σημείωσε ότι από την πρώτη στιγμή, μετά την καταστροφική πυρκαγιά στον Έβρο, μέλημα τόσο του πρωθυπουργού όσο και της ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ ήταν να μετατραπεί η κρίση σε ευκαιρία αναδιοργάνωσης και ανασυγκρότησης του αγροτικού τομέα.

Ο Υφυπουργός τόνισε μεταξύ άλλων:

«Ξεκινήσαμε με την εύρεση περίπου 80 εκατ. ευρώ για να εντάξουμε όλους τους νέους αγρότες στο πρόγραμμα νέων αγροτών και το καταφέραμε. Μετά τη μεγάλη πυρκαγιά και τις καταστροφικές πλημμύρες, λάβαμε τη δέσμευση να αντιμετωπιστεί ο Έβρος κατά ανάλογο τρόπο με τη Θεσσαλία.

Αυτήν την στιγμή “τρέχει” το πρόγραμμα απονιτροποίησης, Δράση 10.1.4 για τη μείωση ρύπανσης νερού από γεωργική δραστηριότητα ενώ το ποσό που διατίθεται για τις παρεμβάσεις ενίσχυσης των πληγέντων ανέρχεται στα 45 εκατομμύρια ευρώ. Διπλασιάσαμε τον προϋπολογισμό και εγκρίναμε το σύνολο των αιτούντων για ένταξη στα σχέδια βελτίωσης. Εξασφαλίσαμε πόρους για την αγροτική οδοποιία από το Leader 2 διαθέτοντας το ποσό των 2 εκ για το Σουφλί και την Αλεξανδρούπολη ενώ περίπου 1,2 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για την Ορεστιάδα και το Διδυμότειχο. Έχουμε ενεργοποιήσει το μέτρο 5.2 για τους αγρότες και κτηνοτρόφους που υπέστησαν ζημιές στο φυτικό και ζωικό τους κεφάλαιο ενώ στο σχεδιασμό μας είναι και η δημιουργία μελισσοκομικών κτηνοτροφικών πάρκων».


Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών Δημήτρης Παπαγιαννίδης παρουσίασε αναλυτικά τις δράσεις και τα προγράμματα της νέας προγραμματικής περιόδου μέχρι το 2027.


Ακολούθησε διάλογος που διήρκησε περισσότερες από τέσσερις ώρες, κατά τον οποίο απαντήθηκαν όλα τα ερωτήματα που έθεσαν οι αγρότες.


Σημειώνεται ότι από την πλευρά του Υπουργείου συμμετείχαν ο Νίκος Μανέτας, προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Στρατηγικού Σχεδίου ΚΑΠ, ο Δημήτρης Παππάς, προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής Παρεμβάσεων Αγροτικής Ανάπτυξης και η Ελένη Καραμαγκιώλη, προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Άμεσων Ενισχύσεων και Ειδικών Παρεμβάσεων.
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video