ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Συνάντηση Χριστόδουλου Τοψίδη με τον Υπουργό Οικονομικών της Βουλγαρίας

Συνάντηση Χριστόδουλου Τοψίδη με τον Υπουργό Οικονομικών της Βουλγαρίας
Τον Υπουργό Οικονομικών της Βουλγαρίας κ. Ασέν Βασίλεβ υποδέχτηκε στο Επιμελητήριο Έβρου, ο Πρόεδρος του και νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας - Θράκης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης.

Η ατζέντα της συζήτησης κινήθηκε σε δύο άξονες: κατ’ αρχάς συζητήθηκαν θέματα επιχειρηματικού ενδιαφέροντος και οικονομικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και ειδικότερα οι βουλγαρικές επενδύσεις στην ελληνική πλευρά, που αφορούν κυρίως στον ξενοδοχειακό τομέα και το real estate.

Συνάντηση Χριστόδουλου Τοψίδη με τον Υπουργό Οικονομικών της Βουλγαρίας

Από την άλλη πλευρά, ο Βούλγαρος Υπουργός Οικονομικών συνεχάρη τον κ. Τοψίδη για την εκλογή του στη θέση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και αυτός ήταν ο δεύτερος άξονας στην ατζέντα της συζήτησης. Με το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης στο επίκεντρο, συζητήθηκαν θέματα σύσφιξης των σχέσεων των δύο χωρών σε επιχειρηματικό επίπεδο και όχι μόνο. Άλλωστε, η Βουλγαρία συμμετέχει στο έργο του FSRU καθώς και στον σχετικό διασυνδετήριο αγωγό.

Ο κ. Βασίλεβ επεσήμανε το βουλγαρικό ενδιαφέρον για την αναβάθμιση της οδικής και της σιδηροδρομικής σύνδεσης των δύο χώρων, ενώ ο κ. Τοψίδης τον ενημέρωσε και για την αδυναμία διέλευσης τουριστικών λεωφορείων από το μεθοριακό σημείο Νυμφαία - Μακάζα στην Ροδόπη υπογραμμίζοντας ότι «θα στείλουμε τις επόμενες ημέρες όλον αυτόν το σχεδιασμό (εν. στον Βούλγαρο Υπουργό) για να μπορέσουμε ίσως να λύσουμε ένα χρόνιο θέμα, που δεν έχει λυθεί».

Για το ίδιο θέμα επέδειξε ενδιαφέρον και ο Βούλγαρος Υπουργός Οικονομικών εκφράζοντας την πεποίθηση ότι μετά την ένταξη της Βουλγαρίας στην Συνθήκη Σένγκεν η εξεύρεση λύσης θα είναι μάλλον ευκολότερη.

Η συνάντηση κινήθηκε σε συναινετικό κλίμα και από τις δύο πλευρές καθώς η βουλγαρική κυβέρνηση επιδεικνύει ενδιαφέρον συνεργασίας τόσο με την ελληνική κυβέρνηση, όσο όμως και με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης ειδικότερα.


Στη συνάντηση που διήρκησε περίπου μία ώρα συμμετείχε και ο πρέσβης της Βουλγαρίας στην Ελλάδα κ. Βαλεντίν Ποριάζοβ καθώς και ο οικονομικός σύμβουλος του Επιμελητηρίου Έβρου κ. Θάνος Πανταζής.
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video