ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Παύλος Μιχαηλίδης: Αναγκαίο ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης για τον αθλητισμό της Αλεξανδρούπολης

Παύλος Μιχαηλίδης: Αναγκαίο ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης για τον αθλητισμό της Αλεξανδρούπολης
Τα πρόσφατα γεγονότα με το αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγηθεί το ιστορικό τμήμα του Βόλεϊ στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, αλλά και η συζήτηση που γίνεται για το Νέο Κλειστό Γυμναστήριο της Αλεξανδρούπολης, σε ότι αφορά την χωρητικότητα και τις προδιαγραφές του για διεθνείς αγώνες, καταδεικνύουν την αναγκαιότητα για την εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης, για το σύνολο του αθλητισμού στην Αλεξανδρούπολη. Ανάλογες καταστάσεις οικονομικών προβλημάτων και αδιεξόδου είχαμε ζήσει και κατά το παρελθόν με τα επαγγελματικά ποδοσφαιρικά σωματεία της περιοχής. Εξάλλου κάθε χρόνο ο Δήμος επιχορηγεί με χιλιάδες ευρώ τους αθλητικούς συλλόγους και μεριμνά τόσο για την συντήρηση των αθλητικών υποδομών, όσο και για την δημιουργία νέων εγκαταστάσεων.

Η ραγδαία πληθυσμιακή αύξηση καθώς και η αξία ενός ισχυρού μητροπολιτικού Δήμου, «αναγκάζει» την Αλεξανδρούπολη να επενδύει διαχρονικά μεν στα ερασιτεχνικά σωματεία αλλά ταυτόχρονα οφείλει να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια και σε επίπεδο υψηλού επαγγελματικού αθλητισμού κυρίως στα δημοφιλή ομαδικά σπορ.

Το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης θα πρέπει να λάβει υπόψιν τα δημογραφικά δεδομένα, τις παραδόσεις, τα γεωγραφικά και κλιματολογικά χαρακτηριστικά της περιοχής και με στόχους αφενός τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση τους για την ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού και την αθλητική αναψυχή της νεολαίας και των εργαζομένων στο πλαίσιο του ελεύθερου χρόνου τους (Ερασιτεχνικός Σωματειακός, Σχολικός, Μαζικός Λαϊκός Αθλητισμός) και αφετέρου την προώθηση του πρωταθλητισμού σε όλα τα επίπεδα και την προσέλκυση μεγάλων αθλητικών γεγονότων.

Όλα αυτά θα μπορούσαν να συνδυαστούν με την διεκδίκηση από πλευράς Δήμου και Περιφέρειας της διεξαγωγής από την πόλη μας του 2ου Συνεδρίου για το «Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τον Αθλητισμό, Συμπαίκτες στο μέλλον του Αθλητισμού», που διοργανώνει το Υφυπουργείο Αθλητισμού. Το 1ο αντίστοιχο συνέδριο διοργανώθηκε στην Πάτρα το τριήμερο 8-10 Απριλίου 2022, ενώ σύμφωνα με ενημέρωση του Υφυπουργείου Αθλητισμού, το 2ο Συνέδριο που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στη Κομοτηνή στις 21-22 Μαΐου 2022, αναβλήθηκε, λόγω έλλειψης συντονισμού των τοπικών φορέων της περιοχής.

Παύλος Α. Μιχαηλίδης
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Αλεξανδρούπολης
Πρώην Πρόεδρος της «Π.Α.Ε. ΘΡΑΚΗ»
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video