ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Γιάννης Βαταμίδης: «Η Αλεξανδρούπολη πρέπει να είναι μια ευρωπαϊκή, όμορφη, καθαρή και ασφαλής πόλη»

Γιάννης Βαταμίδης: «Η Αλεξανδρούπολη πρέπει να είναι μια ευρωπαϊκή, όμορφη, καθαρή και ασφαλής πόλη»
Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αλεξανδρούπολης με την παράταξη «Πόλη & Πολίτες» του Βαγγέλη Λαμπάκη, Γιάννης Βαταμίδης, απαντά λίγο πριν τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, στις ερωτήσεις της Μαρίνας Κονδύλη.

Κύριε Βαταμίδη, είστε ενεργό μέλος της τοπικής κοινωνίας της Αλεξανδρούπολης και έχετε εμπειρία στα δημοτικά θέματα. Για ακόμη μια φορά, δοκιμάζετε τις δυνάμεις σας, στις επερχόμενες εκλογές, στο πλάι του Βαγγέλη Λαμπάκη με την παράταξη «Πόλη & Πολίτες». Ποιος ήταν ο λόγος που σας έκανε να λάβετε αυτήν την απόφαση;

Εξακολουθώ να είμαι ρομαντικός και να πιστεύω στις ανθρώπινες αξίες και σχέσεις. Πήρα την απόφαση να συμπορευθώ με τον Βαγγέλη Λαμπάκη το 2014, όταν και δώσαμε τα χέρια, έχοντας συμφωνήσει πάνω σε ορισμένες βασικές αρχές. Έκτοτε ποτέ δεν έκανα δεύτερες σκέψεις και αυτό ήταν πάντα ξεκάθαρο μέσα μου, γιατί πολύ απλά καμία από εκείνες τις βασικές αρχές που συμφωνήσαμε τότε, δεν έχει παραβιαστεί.

Την κρίσιμη αυτή στιγμή χρειαζόμαστε έναν δυναμικό, παθιασμένο και έμπειρο ηγέτη, που θα διεκδικεί και θα εμπνέει εμάς τους μικρότερους σε ηλικία. Ο Βαγγέλης Λαμπάκης συγκεντρώνει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά. Η ήττα το 2019 μας δίδαξε πάρα πολλά, μας έκανε να αναστοχαστούμε και να ανανεώσουμε την παράταξή μας κατά 83% με νέους ανθρώπους και ιδέες.

Τι είναι αυτό που σας ενοχλεί περισσότερο στην Αλεξανδρούπολη και κατά τη γνώμη σας, πρέπει να αλλάξει πάραυτα;

Υπάρχουν πολλά θέματα που δεν «έτρεξαν» και πολλά προβλήματα που δεν λύθηκαν την προηγούμενη περίοδο. Ως ενεργός αυτοδιοικητικός, μπορώ να δω το πεδίο με άλλη ματιά. Σίγουρα, η καθημερινότητα είναι ένας τομέας που θα πρέπει να εστιάσουμε πάρα πολύ στο επόμενο διάστημα και να «φορτίσουμε» τις ψυχές των δημοτών μας με θετική ενέργεια, δίνοντας τους τη δυνατότητα να ζουν, να εργάζονται και να μεγαλώνουν τα παιδιά τους σε ένα καθαρό και βιώσιμο περιβάλλον.

Όμως, υπάρχουν και άλλα πολύ σοβαρά ζητήματα όπου η Δημοτική Αρχή δεν «πήρε» καλό βαθμό σε αυτά τα τέσσερα έτη.

Ένα από αυτά είναι το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο. Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα που σχετίζεται με την ορθολογική πολεοδομική ανάπτυξη ενός Δήμου. Ιδιαίτερα τώρα που η Αλεξανδρούπολη μεγαλώνει και έχει ανάγκη από ανάσες στο πολύπαθο κέντρο της.

Αυτήν τη στιγμή, είμαστε στο μεταίχμιο του να μην προλάβουμε τις χρονικές προθεσμίες να καταθέσουμε το νέο Γ.Π.Σ., το οποίο οι επιστήμονες του Δήμου μας, δούλευαν για πολλά χρόνια. Αυτό συνέβη επειδή η Δημοτική Αρχή, θέλοντας να εξυπηρετήσει ορισμένα συμφέροντα, κατέθεσε ένα σχέδιο το οποίο τροποποιήθηκε μέσα σε διάστημα λίγων εβδομάδων, προσθέτοντας σε αυτό χιλιάδες επιπλέον τετραγωνικά μέτρα γης, χωρίς όμως ουσιαστικά καμία επιστημονική μελέτη και πρόβλεψη, παραβλέποντας τις παραινέσεις των ειδικών. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το σχέδιο αυτό να απορριφθεί από την επιβλέπουσα αρχή και να κινδυνεύουμε να χάσουμε τις προθεσμίες.

Μέσα σε αυτό υπήρχε και η τοποθέτηση του ΚΤΕΛ σε άλλο σημείο από αυτό που ήταν ήδη δρομολογημένο να δημιουργηθεί βάσει Νομοθεσίας. Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα επιπλέον καθυστερήσεις, για λόγους μάλιστα που μόνο η Δημοτική Αρχή μπορεί να κατανοήσει.

Ζούμε σε ένα διαρκώς και ταχύτητα μεταβαλλόμενο περιβάλλον που τα δεδομένα αλλάζουν διαρκώς. Η τεράστια φωτιά που κατέκαψε τον Δήμο μας, αλλά και τις ψυχές μας, άλλαξε το «τοπίο» αναδεικνύοντας και κάτι ακόμη. Την παντελή έλλειψη από πλευράς Δήμου ενός οργανωμένου σχεδίου επέμβασης με συγκεκριμένο πλάνο βάσει πρωτοκόλλου. Στις προτεραιότητές μας, εφόσον όλα εξελιχθούν καλά για εμάς, είναι η άμεση ίδρυση γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου με σύγχρονα μέσα και στελέχωση, ώστε να προλαμβάνουμε καταστάσεις και να δημιουργήσουμε στους κατοίκους και τους επισκέπτες μας ένα δυνατό αίσθημα ασφάλειας.

Ένα κέντρο εκπαίδευσης εθελοντών, που θα γινόταν αρωγός στην παραπάνω προσπάθεια και θα ήταν οδηγός για όλους τους συνδημότες μας, που ναι, μεν, θέλουν να βοηθήσουν, αλλά δεν ξέρουν πώς, θα ήταν μία επίσης χρήσιμη δομή.

Γιατί οι πολίτες να εμπιστευθούν το πρόσωπό σας και την παράταξη στην οποία ανήκετε;

Ζητάμε από εσάς να μας βοηθήσετε με την ψήφο σας, γιατί κρατήσαμε την εμπειρία από την προηγούμενη θητεία μας, ενισχύσαμε το πάθος μας και κυρίως, γιατί διδαχθήκαμε από την ήττα μας, διορθώνοντας τα λάθη μας, έχοντας δύο κυρίαρχες αξίες στο μυαλό και την καρδιά: τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Από αυτές τις δύο αξίες προέκυψαν οι τέσσερις πυλώνες του προγράμματος μας που αποτελούν τις βασικές μας προτεραιότητες. Ψηφιακός Μετασχηματισμός, Κλιματική Προσαρμογή, Κοινωνική Συμπερίληψη, Βιώσιμη Καθημερινότητα.

Με τις δύο χωρικές εφαρμογές αυτών των τεσσάρων πυλώνων αποδίδουμε και διακριτό ρόλο στα χωριά μας με την εφαρμογή πιλοτικών προγραμμάτων, ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε οικισμού και την συνεργασία των κατοίκων.

Σας προτρέπω να αφιερώσετε λίγο χρόνο, ώστε να μελετήσετε το καινοτόμο πρόγραμμά μας και να διαπιστώσετε πως μόνο εμείς μπορούμε να δώσουμε απαντήσεις στα δύσκολα και σύγχρονα προβλήματα των καιρών μας. Ρίξτε μια ματιά στο www.poli-polites.gr

Εσείς προσωπικά, πώς ονειρεύεστε την Αλεξανδρούπολη του μέλλοντος; Ποιο είναι εκείνο το έργο που θεωρείτε πως θα αλλάξει εντελώς τα τωρινά δεδομένα;

Η Αλεξανδρούπολη των ονείρων μου δεν είναι μία ακόμη ελληνική μεγαλούπολη με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Η Αλεξανδρούπολη πρέπει να είναι μια ευρωπαϊκή, όμορφη, καθαρή και ασφαλής πόλη, που δίνει περισσότερο χώρο στο πράσινο και στον άνθρωπο. Μία πόλη που οι κάτοικοί της και οι επισκέπτες της, θα χαμογελούν και θα χαίρονται να ζουν, να εργάζονται και να διασκεδάζουν σε αυτή.

Μία αποκεντρωμένη οικονομικά, διοικητικά και πολεοδομικά πόλη, που θα δίνει και θα παίρνει ζωή από την Τραϊανούπολη και τις Φέρες.

Πολλά μπορούν να είναι τα έργα που θα είχαν τη δυναμική να αλλάξουν την μοίρα αυτού του τόπου. Θα ξεχωρίσω δύο.

Το ένα είναι η δημιουργία ενός Διαμετακομιστικού Κέντρου Εμπορίου, για το οποίο έχω στο παρελθόν καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις δημόσια ως μέλος της διοίκησης του Επιμελητηρίου Έβρου.

Το δεύτερο είναι η πλήρης ανακαίνιση των Ιαματικών Λουτρών της Τραϊανούπολης και η τουριστική εκμετάλλευσή τους, που θα δώσει μεγάλη οικονομική ώθηση στην περιοχή.

Τέλος, εσείς είστε αισιόδοξος για την ανάπτυξη της Αλεξανδρούπολης;

Αν μιλάμε για οικονομική ανάπτυξη του Δήμου μας στο σύνολό του, διακατέχομαι από μια ελαφρά αισιοδοξία λόγω του γεγονότος πως τα τελευταία χρόνια υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από οικονομικά πανίσχυρες χώρες και παράλληλα η περιοχή αποκτά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και δυνατότητες.

Θα ήταν θεάρεστο το ενδιαφέρον αυτό, να μεταφραστεί σε κινήσεις που θα λειτουργούσαν προσθετικά σε αυτό που λέμε οικονομική ανάπτυξη.

Προσωπικά όμως, θα ήθελα η ανάπτυξη αυτή να γίνει με δίκαιους όρους για τους κατοίκους αυτού του τόπου, που θα βλέπουν το βιοτικό τους επίπεδο να βελτιώνεται και τα εισοδήματά τους να αυξάνονται.

Ως Δημοτική Αρχή έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε με τις προτάσεις μας, συνθήκες ανάπτυξης σε μία μικρότερη οικονομία κλίμακος, από την οποία θα ωφεληθούν πρώτοι από όλους οι δημότες μας.

Παράλληλα, έχουμε τις προτάσεις, την εμπειρία και τη θέληση να δημιουργήσουμε τα θεμέλια για μία ανάπτυξη πολιτιστική, κοινωνική, ψηφιακή, περιβαλλοντολογική, τουριστική και αθλητική.

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ

Δείτε εδώ όλα τα νέα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video