ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Θυμήθηκε η Διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ τα αντιπλημμυρικά έργα!

Θυμήθηκε η Διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ τα αντιπλημμυρικά έργα!
Θυμήθηκε η Διοίκηση της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας - Θράκης την ανάγκη για την εκτέλεση σοβαρών αντιπλημμυρικών έργων μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία και 3 εβδομάδες προ των εκλογών αποφάσισε να κάνει έργα με τα οποία ποτέ δεν ασχολήθηκε ή ασχολήθηκε ελάχιστα, για την πρόληψη καταστροφών. Συνήθως σπεύδει εκ των υστέρων και με αναθέσεις προσπαθεί να συμμαζέψει τις συνέπειες πλημμυρών που ευτυχώς τα τελευταία χρόνια δεν ήταν καταστροφικές.

Από μακροσκελή πίνακα που με σπουδή ανακοίνωσε με Δελτίο Τύπου η Περιφέρεια, γνωρίζουμε ότι τα έργα υπό δημοπράτηση ή μελετών υπό εκπόνηση, από τις υπηρεσίες φυσικά, είναι μόνο στο μυαλό της, όπως και η δήθεν δέσμευση κονδυλίων. Αλλά και έργα που εμφανίζονται υπό εκτέλεση όπως το χρονίζον έργο «Ενίσχυση αντιπλημμυρικής προστασίας κάμπου Τυχερού - Φυλακτού - Θυμαριάς», είναι βαλτωμένα για διάφορους λόγους αποδεικνύοντας την ανεπάρκεια της διοίκησης.

Καλό θα ήταν, για τα υπό εκτέλεση έργα, να μας έδιναν και ένα χρονοδιάγραμμα περαίωσης, με δεδομένο ότι οι καμένες περιοχές στον Έβρο και τη Ροδόπη είναι τεράστιες και οι κίνδυνοι ελλοχεύουν. Πέρα όμως αυτού παρατηρούμε ότι:

• Στην Π.Ε. Έβρου αναφέρεται ότι: “Σχεδιάζουμε τη συντήρηση του αναχώματος από το Ορμένιο μέχρι τα Μαράσια”, και ο καθένας καταλαβαίνει ότι τίποτε έτοιμο δεν υπάρχει για το πολύ σημαντικό αυτό έργο.

• Στην Π.Ε. Ροδόπης μας λένε ότι σχεδιάζουν να εντάξουν σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα το έργο «Οριοθέτηση Βοσβόζη, Τρελοχειμάρρου και αντιπλημμυρικά έργα, π/υ 6,6 εκατ. €». Το έργο αφορά την πόλη της Κομοτηνής που έχει υποστεί καταστροφικές πλημμύρες στο παρελθόν, για το οποίο δεν υπάρχει ούτε μελέτη, επομένως πηγαίνει σε πολύ μακρά αναμονή.

• Στην Π.Ε. Ξάνθης η διευθέτηση του Κόσυνθου θα πρέπει να περιμένει διότι μόλις τώρα μαθαίνουμε ότι: «Δεσμεύουμε πόρους 37.000 € για την επικαιροποίηση μελετών που θα οδηγήσει σε έργο (από την πόλη της Ξάνθης μέχρι τη γέφυρα Πηγαδίων) με το οποίο θα ολοκληρωθεί η βελτίωση της διευθέτησης του χειμάρρου Κόσυνθου». Πόροι για την εκτέλεση του έργου δεν αναφέρονται πουθενά.

• Στην Π.Ε. Καβάλας η συστηματική αντιμετώπιση των προβλημάτων σε πληγείσες περιοχές θα περιμένει ακόμη διότι η διοίκηση τώρα θυμήθηκε να δεσμεύσει πόρους «1,1 εκατ. € για έκτακτες παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας σε περιοχές που επλήγησαν». Για μελέτη καμία αναφορά.

• Στην Π.Ε. Δράμας μαθαίνουμε ότι θα χρηματοδοτηθεί από το νέο ΕΣΠΑ το έργο: «Διευθέτηση χειμάρρου Καλλιφύτου (από τη σωληνωτή διάβαση μέχρι το δρόμο Δράμα - Θεσσαλονίκη), εκτιμώμενου π/υ 6 εκατ. €». Επομένως και εδώ μακρά αναμονή.

Να υποθέσουμε ότι με την παρούσα διοίκηση ο μόνος ασφαλής τρόπος αντιμετώπισης των πλημμυρών θα είναι οι λιτανείες…

Από το Γραφείο Τύπου της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας - Κώστας Κατσιμίγας
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video