ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

5 βήματα για ένα πιο υγιές σώμα!

5 βήματα για ένα πιο υγιές σώμα!
Σίγουρα έχεις ακούσει ή και χρησιμοποιήσει τη φράση "το σώμα μας είναι το σπίτι μας", που σε πιο απλά λόγια σημαίνει ότι αυτό είναι ο χώρος μέσα στον οποίο κυριολεκτικά ζούμε, και άρα και η πιο σημαντική μας περιουσία. Όπως φροντίζουμε και διακοσμούμε το σπίτι μας με τρόπο τέτοιο ώστε να νιώθουμε ευχάριστα, έτσι θα πρέπει να φροντίζουμε και να διατηρούμε το σώμα μας υγιές, δυνατό και ευέλικτο.

Καλό είναι να εντάξουμε τη φροντίδα του στην καθημερινότητά μας και να επενδύσουμε σε αυτή, προτού να είναι πλέον πολύ αργά ή προτού να απαιτούνται αυστηρά και εξαντλητικά μέτρα. Μέσα από αυτό το άρθρο, θα ανακαλύψεις 5 βήματα προς εφαρμογή, για να μην αναβάλλεις άλλο το ταξίδι σου προς την ευεξία!

1. Ιατρικός Έλεγχος

Προτού ριχτείς στη μάχη για να αποκτήσεις (και να διατηρήσεις στη συνέχεια) το σώμα των ονείρων σου, είναι απαραίτητο να πραγματοποιήσεις κάποιους ιατρικούς ελέγχους.

Και αυτό είναι σημαντικό για δύο λόγους. Πρώτον, γιατί ενδέχεται να συντρέχουν παράγοντες, όπως ορμονικές διαταραχές, που μέχρι πρότινος αγνοούσες και επηρεάζουν το μεταβολισμό και συνεπώς το βάρος του σώματός σου. Και δεύτερον, για να βεβαιωθείς ότι στα εργαλεία που θα χρησιμοποιήσεις, δηλαδή η διατροφή και οι ασκήσεις, δεν επιβάλλεται κάποιος περιορισμός.

2. Ισορροπημένα Γεύματα

Μια σωστή και υγιής  διατροφή, που εξασφαλίζει την ισορροπημένη πρόσληψη όλων των θρεπτικών και απαραίτητων συστατικών, είναι μη διαπραγματεύσιμη όταν επικαλούμαστε την ευεξία. Όμως, οι απαιτητικοί ρυθμοί της καθημερινότητας και ο λιγοστός χρόνος που αφήνουν για την προετοιμασία των καθημερινών γευμάτων, σίγουρα δεν είναι οι μεγαλύτεροι σύμμαχοι. Για να ανταπεξέλθεις αποτελεσματικά και να καθορίσεις με μεγαλύτερη επιτυχία τους στόχους σου, ένας επαγγελματίας μπορεί να σου προσφέρει εξατομικευμένα προγράμματα ευέλικτης διατροφής στο Myflex.gr.

3. Σωματική Δραστηριότητα

Όλα καλά μέχρι τώρα, αρκεί όμως η υγιεινή διατροφή αν πλαισιώνεται από μία κατά κύριο λόγο καθιστική ζωή; Η απάντηση είναι πως, σαφώς και, όχι! Η συστηματική άσκηση και εκγύμναση του σώματος, είναι κομβικές όχι μόνο για ένα καλαίσθητο, αλλά πρωτίστως για ένας υγιές σώμα! Ευτυχώς πλέον, διατίθεται πληθώρα εναλλακτικών πρακτικών για να επιλέξεις αυτή που σου ταιριάζει και αυτή με τον οποία μπορείς να δεσμευθείς μακροπρόθεσμα.

Αν πάλι μέσα από την άσκηση έχεις κάποιο πιο συγκεκριμένο στόχο για τη σωματική σου διάπλαση, κατάλληλα συμπληρώματα όπως η πρωτεΐνη στα καταστήματα flexstores και μόνο σε πιστοποιημένα καταστήματα, μπορούν να αναζητηθούν με την έγκριση του προπονητή σου.

4. Υγιείς Συνήθειες

Σωστή διατροφή: Τσεκ. Κίνηση & Άθληση: Τσεκ. Και μετά;

Μετά λοιπόν, χρειάζεται το σύνολο των συνηθειών σου να ευθυγραμμίζεται με ένα υγιέστερο μοτίβο καθημερινότητας. Και δεν εννοούμε να απαλλαχθείς 100% από το πρόχειρο φαγητό ή άλλες επιβλαβείς τροφές (όχι ότι δε θα ήταν ωφέλιμο βέβαια), αλλά κυρίως να περιορίσεις τις ζημιογόνες συνήθειες. Υπερβολική ημερήσια δόση καφεΐνης, συχνή κατανάλωση αλκοόλ, ελλιπής ενυδάτωση, και ανεπαρκής ή κακός/άστατος ύπνος, είναι οι συνηθέστερες “κακές συνήθειες”.

5. Συναισθηματική Ισορροπία

Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάς ότι το σώμα και η ψυχή, είναι άμεσα αλληλένδετα, και ότι οι σκέψεις και τα συναισθήματα επηρεάζουν τις υπόλοιπες λειτουργίες μας. Γι αυτό αν θέλεις να αποκτήσεις πλήρη ευεξία, θα πρέπει να χρειαστεί να διεκδικήσεις ή ενδεχομένως να φροντίσεις για την ψυχική σου ισορροπία.
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video