ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Η Λαϊκή Συσπείρωση ΑΜ-Θ ζητά κατεπείγουσα συζήτηση για τις πυρκαγιές και τη στήριξη των πυρόπληκτων

Η Λαϊκή Συσπείρωση ΑΜ-Θ ζητά κατεπείγουσα συζήτηση για τις καταστροφικές πυρκαγιές και τη στήριξη των πυρόπληκτων
Συζήτηση για τις καταστροφικές πυρκαγιές στην περιοχή και για μέτρα για τη στήριξη των πυρόπληκτων, για άμεσες δράσεις για την αποκατάσταση υποδομών και φυσικού περιβάλλοντος και για αντιπλημμυρικά έργα ζητά να διεξαχθεί άμεσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, η Λαϊκή Συσπείρωση.

Το Αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης Αν. Μακεδονίας - Θράκης:

ΘΕΜΑ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΩΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΣΤΗΝ 14η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ (31/8/2023) - ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ, ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ, ΑΜΕΣΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ.

Η εγκληματική πολιτική όλων των κυβερνήσεων είναι η πραγματική αιτία του δράματος που έζησε και συνεχίζει να ζει ο λαός του Έβρου, της Ροδόπης και της Καβάλας που τις τελευταίες ημέρες δοκιμάστηκε από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Γίναμε μάρτυρες δυστυχώς των συνεπειών που έχουν οι τραγικές ελλείψεις στη δασοπροστασία και τη δασοπυρόσβεση, η παντελής έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδίου, οι ελλείψεις σε μέσα, οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους, η υποστελέχωση της πυροσβεστικής υπηρεσίας, των Δασαρχείων, των υπηρεσιών της Περιφέρειας που σχετίζονται με την πολιτική προστασία.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση σπαταλά τεράστια ποσά που προήλθαν από την τσέπη του ελληνικού λαού για ΝΑΤΟϊκές δαπάνες, για να στέλνουν όπλα στην αντιδραστική κυβέρνηση του Ζελένσκι, μεγαλώνοντας την εμπλοκή ειδικά της περιοχής μας, μετατρέποντάς την σε στόχο αντιποίνων και δράσης μηχανισμών. Μπουκώνουν με ζεστό χρήμα τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, τα κοράκια των ΑΠΕ που ακονίζουν τα νύχια τους. Πρόσφατα προσπάθησαν να βάλλουν ανεμογεννήτριες στο καμένο από πέρσι δάσος της Δαδιάς.

Αυτές τις μεγάλες αλήθειες προσπαθούν να τις κρύψουν από το λαό, να τον αποπροσανατολίσουν σχετικά με τους πραγματικούς υπεύθυνους, να στραφεί η αγανάκτησή του σε ανώδυνα μονοπάτια. Για αυτό μηχανισμοί προπαγάνδας και ποικιλώνυμα “παπαγαλάκια” του συστήματος αναπαράγουν όσα διασπείρουν τα ρατσιστικά μορφώματα που χύνουν ρατσιστικό δηλητήριο και προσπαθούν να στήσουν νέα τάγματα εφόδου.

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης χρειάζεται άμεσα να αναλάβει πρωτοβουλίες και να προχωρήσει σε άμεσες δράσεις ώστε να ασκήσει τη μέγιστη δυνατή πίεση προς την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία για:

• Ενίσχυση των εναέριων και επίγειων δυνάμεων για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που μαίνεται στη Δαδιά.

• Πλήρη κάλυψη των δαπανών για τις αποζημιώσεις στο 100% όλων των πυρόπληκτων συμπολιτών μας (οικίες, αποθήκες, επαγγελματική στέγη, φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, μελίσσια, παραγωγές, κτηνοτροφικές μονάδες, οχήματα, γεωργικά μηχανήματα, κ.α.).

• Εξασφάλιση των αναγκαίων ζωοτροφών στους κτηνοτρόφους και για όσο διάστημα θα διαρκεί η απαγόρευση της βόσκησης στις καμένες περιοχές. Αντίστοιχα, εξασφάλιση μελισσοτροφής για τους μελισσοκόμους.

• Έκτακτη χρηματοδότηση για την αποκατάσταση δημόσιων υποδομών (Δημοτικό Σχολείο Παλαγίας στην Αλεξανδρούπολη, οδικοί άξονες, αγροτικοί δρόμους, δίκτυα ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευση - άρδευση κ.λπ.).

• Να δοθούν έκτακτα κονδύλια για την κάλυψη άμεσων και επειγουσών αναγκών για αγρότες, κτηνοτρόφους, επαγγελματίες. Επιδότηση ενοικίου για όσους το έχουν ανάγκη και για όσο διαρκέσει η αποκατάσταση των κατοικιών.

• Πάγωμα και αναστολή χρεών σε Εφορία, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, τράπεζες. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για μία δεκαετία μέχρι να αποκατασταθεί το φυσικό περιβάλλον, μείωση του ΦΠΑ για όλους τους κατοίκους των πληγέντων περιοχών, όπως και για τις επιχειρήσεις. Να απαγορευθεί κάθε διαδικασία αναγκαστικής είσπραξης χρεών, κατασχέσεις, πλειστηριασμοί κλπ.

• Καμία χρέωση για νερό που καταναλώθηκε για τις ανάγκες της πυρόσβεσης με τα δικά τους μέσα από τους κατοίκους της περιοχής.

• Περισυλλογή και καθαρισμό των καμένων με ευθύνη του κράτους, της Περιφέρειας και των Δήμων και σε δημόσιους χώρους και από τα σπίτια. Ειδική μέριμνα για επικίνδυνα υλικά όπως ο αμίαντος.

• Άμεση αποκατάσταση του περιβάλλοντος χώρου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και των σχολών του ΔΠΘ.

• Να απαγορευτεί η υλοτόμηση στο δάσος από εργολάβους και εμπόρους ώστε να αποτραπεί η περαιτέρω διάβρωση του εδάφους. Με ευθύνη των Δασαρχείων αποκατάσταση και επαναφορά της δασικής έκτασης. Καμία αλλαγή χρήσης γης. Ειδικό επίδομα σε όσους θέρμαιναν το σπίτι τους με δασική ξυλεία.

• Να προκηρυχτούν άμεσα όλες οι απαραίτητες θέσεις μόνιμου προσωπικού για τη στελέχωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, των Δασαρχείων, υπηρεσιών της Περιφέρειας που σχετίζονται με την Πολιτική Προστασία, των Νοσοκομείων και άλλων υγειονομικών μονάδων της Περιφέρειας. Επαρκή και σύγχρονα μέσα πυρόσβεσης.

• Να ξεκινήσουν έγκαιρα όλα τα αντιπλημμυρικά έργα ενόψει φθινοπώρου. Καθαρισμός όλων των ρεμάτων της περιοχής.

• Να διενεργηθεί με ευθύνη του Υπουργείου Υγείας επιδημιολογική μελέτη για το σύνολο του πληθυσμού των πυρόπληκτων περιοχών και για τους κατοίκους του αστικού ιστού της Αλεξανδρούπολης, όπως επίσης και για όσους κρατικούς υπαλλήλους και μέλη εθελοντικών οργανώσεων βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της κατάσβεσης, για να διαπιστωθεί το μέγεθος της επιβάρυνσης της υγείας τους από τα παράγωγα των καμένων δασών, κτιρίων κλπ. Μελέτη και μέτρα για την προστασία της ψυχικής υγείας ειδικά των παιδιών της περιοχής.

• Να παρθούν τώρα μέτρα για την αποκατάσταση της υγείας ιδιαίτερα των χρονίως πασχόντων από πνευμονολογικές ασθένειες.

Για τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι

Μιχαηλίδης Σιδέρης
Στεφανίδης Γιάννης
Συμεωνίδης Θεόδωρος
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video