ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Αποκαλυπτικός Μπάιντεν: Θέλω συνεργασία Ελλάδας - Τουρκίας για να ενισχυθεί το NATO

Αποκαλυπτικός Μπάιντεν: Θέλω συνεργασία Ελλάδας - Τουρκίας για να ενισχυθεί το NATO
Τη συνεργασία Ελλάδας και Τουρκίας για την ενίσχυση της νοτιοανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ επιδιώκει ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επιβεβαιώνοντας ότι στο όνομα της ΝΑΤΟϊκής συνοχής «τρέχουν» διεργασίας που οδηγούν σε επικίνδυνους συμβιβασμούς στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Σε συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης στο CNN, μερικά 24ωρα πριν τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους, ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε πως «Η Τουρκία αναζητά τον εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών F16. Και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ελλάδα αναζητά επίσης κάποια βοήθεια. Άρα λοιπόν, αυτό που προσπαθώ να κάνω ειλικρινά είναι να πετύχω μια συνεργασία, στην οποία ενισχύουμε το NATO όσον αφορά την στρατιωτική ικανότητα τόσο της Ελλάδας όσο και της Τουρκίας ώστε να επιτρέψουμε στη Σουηδία να ενταχθεί στην Συμμαχία».

Ο Μπάιντεν δήλωσε αισιόδοξος ότι η Σουηδία θα γίνει τελικά δεκτή στο ΝΑΤΟ συνδέομντας την ένταξη με την επιδίωξη της Τουρκίας να εκσυγχρονίσει τα F-16. Μάλιστα η Τουρκική προεδρία ανακοίνωσε ότι Μπάιντεν και Ερντογάν «συμφώνησαν να συναντηθούν τετ α τετ στο Βίλνιους και να συζητήσουν λεπτομερώς τις διμερείς σχέσεις Τουρκίας - ΗΠΑ και περιφερειακά ζητήματα».

Για την Ουκρανία, ο Μπάιντεν δήλωσε στο CNN ότι «δεν νομίζω ότι υπάρχει ομοφωνία στο ΝΑΤΟ σχετικά με το αν θα ενταχθεί ή όχι η Ουκρανία στην οικογένεια του ΝΑΤΟ τώρα, αυτή τη στιγμή, εν μέσω πολέμου».

Πρόσθεσε ότι αν η Ουκρανία ενταχθεί στο ΝΑΤΟ όσο ο πόλεμος συνεχίζεται τότε το ΝΑΤΟ θα είναι σε πόλεμο με τη Ρωσία. Ανέφερε συγκεκριμένα για τυχόν ένταξη της Ουκρανίας: «Για παράδειγμα, εάν το κάνατε αυτό, τότε, ξέρετε - και εννοώ αυτό που λέω - είμαστε αποφασισμένοι να δεσμεύσουμε κάθε εκατοστό εδάφους που είναι έδαφος του ΝΑΤΟ. Είναι μια δέσμευση που όλοι έχουμε αναλάβει. Αν ο πόλεμος συνεχίζεται, τότε είμαστε όλοι σε πόλεμο. Είμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία». Πρόσθεσε πως «νομίζω ότι πρέπει να χαράξουμε έναν ορθολογικό δρόμο για να μπορέσει η Ουκρανία να πληροί τις προϋποθέσεις για να μπορέσει να μπει στο ΝΑΤΟ».

Ο Μπάιντεν είπε ότι μίλησε με τον Ζελένσκι εκτενώς για το θέμα, λέγοντας ότι είπε στον Ουκρανό πρόεδρο ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να παρέχουν ασφάλεια και όπλα για την Ουκρανία όπως κάνουν για το Ισραήλ. Στο πλαίσιο αυτό υπεραμύνθηκε της απόφασης για αποστολή από τις ΗΠΑ στο Κίεβο πυρομαχικών διασποράς λέγοντας ότι ήταν μια «δύσκολη απόφαση», αλλά ότι ήταν πεπεισμένος ότι ήταν απαραίτητο επειδή η Ουκρανία είχε τελειώσει από πυρομαχικά.

Κατέδειξε ότι βασικός αντίπαλος των ΗΠΑ είναι η Κίνα και ευθέως δήλωσε ότι είναι πεπεισμένος ότι ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ θέλει να αντικαταστήσει τις ΗΠΑ από χώρα με τη μεγαλύτερη οικονομία και στρατιωτική ικανότητα στον κόσμο. Είπε ακόμα ότι οι ΗΠΑ μπορούν να έχουν σχέσεις με την Κίνα.

Πηγή: 902.gr
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video