ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ο Πέτροβιτς με τους «Μουσουργούς της Θράκης»

Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ο Πέτροβιτς με τους «Μουσουργούς της Θράκης»
Την Τρίτη 11 Ιουλίου 2023 πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς, στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο στο Φανάρι. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η παρουσίαση του βιβλίου «Μουσουργοί της Θράκης», που εξέδωσε η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, καθώς και η προσφορά στον Παναγιώτατο σημαντικού αριθμού ανατύπων της αγγλικής έκδοσης του βιβλίου.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μουσικών Εκπαιδευτικών Αν. Μακεδονίας - Θράκης και Κοσμήτορας της Σχολής Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Δρ. Αθανάσιος Τρικούπης, που είναι ένας από τους συγγραφείς του βιβλίου και ο Κωνσταντινουπολίτης μελοποιός - χοράρχης και καθηγητής βυζαντινής μουσικής, Δρ. Δημοσθένης Φιστουρής, ένας από τους ερμηνευτές των έργων που εμπεριέχονται στο cd, το οποίο συνοδεύει το βιβλίο.

Η εν λόγω μελέτη, που συνέγραψαν οι Γεώργιος Κωνστάντζος, Θωμάς Ταμβάκος και Αθανάσιος Τρικούπης, αποτελεί σήμερα έργο αναφοράς για τον μουσικό πολιτισμό του θρακικού ελληνισμού και φέρνει για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας σημαντικά στοιχεία για δεκάδες δημιουργούς τόσο της ανατολικής, όσο και της δυτικής μουσικής με καταγωγή από την ευρύτερη περιοχή της Θράκης. Τα προσφερόμενα ανάτυπα θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αναμνηστικά δώρα στις επαφές του Οικουμενικού Πατριάρχη με το εξωτερικό, για την ανάδειξη του ελληνισμού της Θράκης και της μακρόχρονης πολιτισμικής παρουσίας του.

Ο Πατριάρχης δέχτηκε εγκαρδίως την προσφορά της Περιφέρειας και συζήτησε κατ’ ιδίαν με τον Αντιπεριφερειάρχη και τους δύο Πανεπιστημιακούς Καθηγητές για το βιβλίο και για τις προοπτικές διάχυσης του περιεχομένου του. Τέλος, διατυπώθηκαν προτάσεις πολιτιστικής συνεργασίας από αμφότερες τις πλευρές, κυρίως για την παρουσίαση και τη διάδοση του έργου των Ρωμιών μελοποιών και μουσουργών.
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video