ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Διήμερο Φεστιβάλ Μουριάς στο Σουφλί

Διήμερο Φεστιβάλ Μουριάς στο Σουφλί
Η Ένωση Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Σουφλίου και Περιφέρειας διοργανώνει το 1ο Φεστιβάλ Μουριάς που θα πραγματοποιηθεί στο Σουφλί, την Παρασκευή 14 και το Σάββατο 15 Ιουλίου 2023, στο Πάρκο δίπλα από το Αστυνομικό Τμήμα Σουφλίου.

Ξεκινώντας από την Παρασκευή 15 Ιουλίου το απόγευμα, θα πραγματοποιηθούν στο ΚΑΠΗ Σουφλίου ομιλίες με θέμα τη Μουριά όπου θα αναλυθούν ζητήματα που αφορούν την προστασία του δέντρου και τους κινδύνους που το απειλούν, την ιστορία και την παράδοση της παραγωγής μεταξιού στην περιοχή, αλλά και τις άλλες χρήσεις του δέντρου πέρα από τη σύνδεσή της με το μετάξι.

Το Σάββατο 15 Ιουλίου, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν παραδοσιακές λαγγίτες σερβιρισμένες με μαρμελάδα μούρων που θα φτιάχνονται εκείνη την ώρα στο ΚΑΠΗ Σουφλίου.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα λειτουργεί έκθεση με τοπικά προϊόντα,, ενώ θα υπάρχουν περίπτερα που θα ενημερώσουν τον κόσμο για τη μουριά, τη σύνδεσή της με τη γαστρονομία και φυσικά με την παραγωγή του μεταξιού.

Τοπικά συγκροτήματα και τοπικοί σύλλογοι θα "ντύσουν" μουσικά και χορευτικά το διήμερο των εκδηλώσεων και το πρόγραμμα θα πλαισιώσουν διάφορες παράλληλες εκδηλώσεις και δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά και για μεγάλους, όπως pilates κάτω από τις μουριές, προβολή ταινιών, έκθεση φωτογραφίας, ποδηλατική διαδρομή, αθλητικές δραστηριότητες, δημιουργική απασχόληση παιδιών, κ.α.

Στην εκδήλωση θα δώσουν το «παρών» και τα 3 Μουσεία Μεταξιού που υπάρχουν στο Σουφλί, τα οποία έχουν ετοιμάσει δραστηριότητες για το κοινό.

Το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ


[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video