ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

1.000.000 πολίτες προς Ευρωβουλή: Φέρτε μας πίσω τη Φύση!

1.000.000 πολίτες προς Ευρωβουλή: Φέρτε μας πίσω τη Φύση!
Ένα χρόνο αφότου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε το νέο, φιλόδοξο, σχέδιο νόμου της για την ανάκαμψη των υποβαθμισμένων βιοτόπων στην ΕΕ, το μέλλον της Νομοθεσίας για την Αποκατάσταση της Φύσης (Nature Restoration Law) αναμένεται να κριθεί την επόμενη εβδομάδα (12 Ιουλίου) στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου.


Μετά από την απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών Περιβάλλοντος της ΕΕ - κατά τη διάρκεια του οποίου η πλειοψηφία των κρατών μελών, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, τάχθηκε υπέρ της Νομοθεσίας - καθώς και την πρόσφατη απόφαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όπου, έπειτα από μια ψηφοφορία για γερά νεύρα, η πρόταση για συνολική απόρριψη της  προτεινόμενης Νομοθεσίας δεν έγινε δεκτή, ο δρόμος έχει πλέον ανοίξει για τη θέσπιση ενός συνεκτικότερου και πιο φιλόδοξου νομικού κειμένου.


Η μάχη που δίνεται όλους αυτούς τους μήνες για να εγκριθεί η Νομοθεσία από τα αρμόδια ευρωπαϊκά Όργανα είναι σκληρή και έχει απέναντί της έναν δυνατό αντίπαλο: το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) που, με τη στήριξη δυνάμεων της άκρας δεξιάς, έχει εξαπολύσει μια συντονισμένη εκστρατεία παραπληροφόρησης προκειμένου να απορριφθεί η προτεινόμενη νομοθεσία. Ο επικεφαλής της Ομάδας του ΕΛΚ, Manfred Weber, δεν δίστασε μάλιστα να απομακρύνει από την Επιτροπή Περιβάλλοντος όσους ευρωβουλευτές της ομάδας του αρνήθηκαν να ακολουθήσουν τη γραμμή του κόμματος.


Πέρα από γραμμές και οδηγίες, είναι κρίσιμης και ιστορικής σημασίας το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να παραμείνει ισχυρό και στο πλευρό της λογικής και των χιλιάδων επιστημόνων και φορέων της αγοράς που έχουν ταχθεί απέναντι στις εκστρατείες παραποίησης της αλήθειας που προωθούνται, αναλαμβάνοντας σθεναρή δράση για να προστατεύσει τους πολίτες από τις συνέπειες που επιφέρει η υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος και η εξαφάνιση της βιοποικιλότητας.


Με αφορμή την επικείμενη ψήφιση, η Διευθύντρια της Ελληνικής ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ Εταιρείας, Κωνσταντίνα Ντεμίρη, δήλωσε: «Στις 12 Ιουλίου, το ευρωκοινοβούλιο έχει την ευκαιρία να γράψει ιστορία υιοθετώντας τη Νομοθεσία για την Αποκατάσταση της Φύσης. Καλούμε τους Έλληνες ευρωβουλευτές να μην υποκύψουν στην άνευ προηγουμένου προπαγάνδα και τους τακτικισμούς του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και των αγροτο-κτηνοτροφικών λόμπι. Τους ζητάμε ν’ ακούσουν την επιστήμη που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις καταστροφικές επιπτώσεις του διδύμου της κλιματικής κρίσης και της απώλειας της βιοποικιλότητας και να δώσουν την ψήφο τους στη Φύση και τον άνθρωπο».


Με λιγότερες από δέκα μέρες μέχρι τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να εκφράσουν την τελική τους ψήφο υπέρ ή κατά της Νομοθεσίας για την Αποκατάσταση της Φύσης, τώρα είναι η τελευταία ευκαιρία να πείσουμε και τους Έλληνες ευρωβουλευτές να κάνουν τη σωστή επιλογή για τη φύση και τους ανθρώπους!


Ένωσε τη φωνή σου με 950.000+ πολίτες, 3.300+ επιστήμονες, 200+ Οργανώσεις και 100+ επιχειρήσεις που ζητούν ένα ισχυρό νόμο που θα φέρει πίσω τη Φύση στην Ευρώπη. Το μέλλον όλων μας εξαρτάται από αυτό!

Κάνε τη διαφορά, στηρίζοντας και προωθώντας την εκστρατεία #RestoreNature ΕΔΩ!

Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για τη Φύση και τη ζωή μας.

Υπογράφουμε το αίτημα και ζητάμε από τους ιθύνοντες να μας φέρουν πίσω τη Φύση!

    ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΕΔΩ  

* Υπενθυμίζεται ότι το σχέδιο νόμου για την αποκατάσταση της φύσης που προτάθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Ιούνιο του 2022, αποτελεί μέσο υλοποίησης της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για τη βιοποικιλότητα της ΕΕ για το 2030, όπως και μέσο για την επίτευξη των διεθνών υποχρεώσεων της ΕΕ που υιοθετήθηκαν τον Δεκέμβριο του 2022 από τη 15η Διάσκεψη της Σύμβασης του ΟΗΕ για τη βιοποικιλότητα (CBD - COP15). Ταυτόχρονα, αποτελεί μια ζωτικής σημασίας ευκαιρία για την ανάκαμψη των φυσικών οικοσυστημάτων σε όλη την Ευρώπη, προς όφελος της βιοποικιλότητας, του κλίματος και των ανθρώπων.
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video