ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ολοκληρώθηκε το DUTH Innovation Week του Κόμβου Καινοτομίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης

Ολοκληρώθηκε το DUTH Innovation Week του Κόμβου Καινοτομίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης
Ολοκληρώθηκε το πρώτο τριήμερο καινοτομίας, DUTH Innovation Week, του Κόμβου Καινοτομίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ) σε κεντρικό ξενοδοχείο στην πόλη της Ξάνθης.

Στόχος του τριημέρου αποτέλεσε η ενδυνάμωση και η προώθηση της κουλτούρας καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στο ΔΠΘ, η ανάδειξη και η βράβευση των καλύτερων επιχειρηματικών ιδεών και ερευνητικών ομάδων του.

Περισσότερα από 700 άτομα παρακολούθησαν διά ζώσης και διαδικτυακά το τριήμερο καινοτομίας, με εισηγήσεις από είκοσι και πλέον ομιλητές, και ενημερώθηκαν για τις δράσεις του Κόμβου, τις παρεχόμενες ευκαιρίες, τις υπηρεσίες που μπορούν να αξιοποιήσουν, και γνώρισαν καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες που αναπτύσσονται από ομάδες που δραστηριοποιούνται στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.


Είκοσι συνολικά ομάδες αποτελούμενες από προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς φοιτητές, ερευνητές και μέλη της επιστημονικής και ακαδημαϊκής κοινότητας του ΔΠΘ έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό.

Στην τελική φάση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Μαΐου, οι ομάδες κλήθηκαν να παρουσιάσουν τις επιχειρηματικές και καινοτόμες ιδέες τους στην Κριτική Επιτροπή, τα μέλη της οποίας προέρχονταν από διαφορετικούς κλάδους, με σημαντική ακαδημαϊκή και ερευνητική και επιχειρηματική πορεία.


Οι νικητές του διαγωνισμού DUTH Innovation Challenge ανά κατηγορία είναι:

Κατηγορία Ερευνητικών Ομάδων
 • 1ο Βραβείο: Ομάδα FlyingMites
  Μέλη: Κ. Σαμαράς, Μ. Παππά, Στ. Σαμαρά, Ειρ. Πέττα, Φ. Ιγνατιάδου.
 • 2ο Βραβείο: Ομάδα Foodbiomes
  Μέλη: Ιωαν. Πράππα, Γρ. Νέλιος, Χρ. Παυλάτου, Ελ. Δημούλα, Μ. Χάιδα.
 • 3o Βραβείο: Ομάδα DAART lighting
  Μέλη: Γ. Λαμπίρης, Χρ. Μήτση, Ειρ. Παναγιωτοπούλου.

Κατηγορία Επιχειρηματικών Ιδεών
 • 1ο Βραβείο: Ομάδα ORYCTO
  Μέλη: Δ. Χούφτερης, Π. Θεοδωρίδης, Βαλ. Οπρέα.
 • 2ο Βραβείο: Ομάδα Greenwave
  Μέλη: Ιων. Θυμιανίδης, Αν. Κωνσταντάρας, Γιαν. Τομπρής.
 • 3o Βραβείο: PhageOut
  Μέλη: Ν. Καλογεράκη, Μ. Μωυσιάδου.

Τιμητικές Διακρίσεις Ομάδων ανά Θεματική Κατηγορία έλαβαν:
 • Τιμητική Διάκριση GreenTech: Ομάδες Β-Hydrogen και UnMY
 • Τιμητική Διάκριση ICT: Ομάδα IntegriSense
 • Τιμητική Διάκριση EduTech: Ομάδα EVA
 • Τιμητική Διάκριση BioTech & HealthTech: Ομάδα Mood-Therapi

Βραβείο Ψηφοφορίας Κοινού: Ομάδα TechBuildX


Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Πρύτανης του ΔΠΘ Καθηγητής Φώτης Μάρης, ο Αντιπεριφερειάρχης Καινοτομίας και Έρευνας της ΠΑΜΘ κ. Κώστας Αντωνιάδης, ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Εμμανουήλ Τσέπελης, ο Πρύτανης του Alba Graduate University Καθηγητής Κώστας Αξαρλόλγου, μέλη ΔΕΠ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, στελέχη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, εκπρόσωποι δημόσιων και ιδιωτικών φορέων, εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου και της καινοτομίας της χώρας, η συνεισφορά των οποίων ήταν σημαντική για την ενίσχυση της κουλτούρας καινοτομίας αλλά και την περαιτέρω ανάδειξη των προτεινόμενων λύσεων των διαγωνιζομένων.

Η κα Μαρία Μιχαλοπούλου, Καθηγήτρια του ΔΠΘ και Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κόμβου συνεχάρη τους νικητές και ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν στο πρώτο τριήμερο καινοτομίας.


Το τριήμερο καινοτομίας έκλεισε σε ένα εορταστικό κλίμα δικτύωσης μεταξύ των παρευρισκόμενων αλλά και εμπλουτισμό με νέες επιχειρηματικές ιδέες.

Παρακολουθήστε στο κανάλι του ΔΠΘ στο ΥouTube το τριήμερο των εκδηλώσεων:

1η μέρα: www.youtube.com/live/qkrjLiFczvw
2η μέρα: www.youtube.com/live/Y4Qg7d_59SU
3η μέρα: www.youtube.com/live/nkuYKhnUC8o

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video