ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Βάνα Δινδίνη: Η Υγεία και το Φάρμακο αντιμετωπίζονται ως εμπορεύματα και μέσα κερδοφορίας

Βάνα Δινδίνη: Η Υγεία και το Φάρμακο αντιμετωπίζονται ως εμπορεύματα και μέσα κερδοφορίας
της Βάνας Δινδίνη*

Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε μάρτυρες επαναλαμβανόμενων περιστατικών με αποτέλεσμα άνθρωποι να χάνουν τη ζωή τους λόγω ελλείψεων σε ασθενοφόρα ή πληρώματα ασθενοφόρων. Τραγική είναι η κατάσταση και στα Νοσοκομεία του Νομού μας, τα Κέντρα Υγείας, τα στρατιωτικά νοσοκομεία, τα αγροτικά ιατρεία, με τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό - νοσηλευτικό - επικουρικό προσωπικό, εξοπλισμό και υποδομές, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζουμε σοβαρές ελλείψεις ακόμη και στα πιο απλά φάρμακα!

Συγκεκριμένα, το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ στην Αλεξανδρούπολη συντονίζει τις μετακινήσεις των ασθενοφόρων όλης της Θράκης, ενώ λόγω έλλειψης ασθενοφόρων και πληρωμάτων, δεν είναι λίγες οι φορές που αναγκάζονται να επιλέγουν σε πιο περιστατικό θα σταλεί ασθενοφόρο. Είναι χαρακτηριστικό επίσης ότι στο Κέντρο Υγείας στα Δίκαια υπάρχει μόλις 1 οδηγός και 1 πλήρωμα του ΕΚΑΒ με αποτέλεσμα να καλύπτεται μόνο μία βάρδια.

Την ίδια στιγμή υπάρχουν βασικές ελλείψεις σε ειδικότητες γιατρών, όπως για παράδειγμα οι ελλείψεις νευρολόγου, οφθαλμιάτρου, οδοντιάτρου στο Νοσοκομείο Διδυμότειχου, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να αναγκάζονται να διανύουν χιλιόμετρα για να νοσηλευτούν ή να οδηγούνται σε ιδιώτες. Ενώ δεν μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες των νεφροπαθών καθώς υπολείπονται περισσότερες από 10 θέσεις.

Αυτή η τραγική πραγματικότητα είναι μέρος της “κανονικότητας” και της “σταθερότητας” που μας υπόσχεται η Ν.Δ., στην αντίληψη και στο πρόγραμμα της οποίας η Υγεία και το Φάρμακο αντιμετωπίζονται ως εμπορεύματα και πεδία επιχειρηματικής δραστηριότητας. Σε απλή μετάφραση η ζωή και η υγεία μας είναι κόστος και άρα εμπόδιο για τα κέρδη των αντίστοιχων ομίλων.

Στην ουσία αυτής της πολιτικής - παρά τις περί του αντιθέτου λεκτικές διακηρύξεις τους - συμφωνούν (με τις όποιες διαφοροποιήσεις τους) και ο ΣΥΡΙΖΑ (με το νοσοκομείο ΑΕ στη Σαντορίνη επί διακυβέρνησης του) και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα με αντισυστημικό μανδύα.

Στον αντίποδα, το ΚΚΕ θέτει στο επίκεντρο την πάγια θέση του για αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν, σύγχρονο σύστημα υγείας και κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Υγεία και στο Φάρμακο, ενώ έχει αναδείξει αυτές τις ελλείψεις συνδυάζοντας και την κοινοβουλευτική του δράση και τη δράση στο κίνημα, όπως έκανε και στην περίοδο της πανδημίας.

Επειδή είναι αδιανόητο εν έτει 2023 και παρά την αλματώδη ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας να μετράμε συνεχώς ανθρώπινες απώλειες.

Επειδή τα τραγικά αυτά περιστατικά πρέπει να αποτελέσουν κριτήριο για το ποιοι υπολογίζουν μόνο κέρδη και ποιοι υπερασπίζονται τη ζωή.

#ΤΩΡΑ_ΚΚΕ για να κερδίσει η ζωή!

Γιατί το ΚΚΕ - όπως άλλωστε και σε κάθε άλλο λαϊκό πρόβλημα - διαθέτει όλες του τις δυνάμεις στον αγώνα για την υπεράσπιση της υγείας και της ζωής μας.

* Η Βάνα Δινδίνη είναι δικηγόρος και υποψήφια βουλευτής με το ΚΚΕ στο Νομό Έβρου.
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video