ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Το ΚΚΕ στις γειτονιές της Αλεξανδρούπολης

Το ΚΚΕ στις γειτονιές της Αλεξανδρούπολης
Η ΚΟ Βορειοανατολικών Συνοικιών Αλεξανδρούπολης του ΚΚΕ, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας, πραγματοποίησε σύσκεψη με κάτοικους της περιοχής, στο πάρκο του 5ου Νηπιαγωγείου.

Στην σύσκεψη παρευρέθηκε και έκανε σύντομο χαιρετισμό ο υποψήφιος βουλευτής Έβρου του ΚΚΕ, Παπαδαμάκης Χρήστος.

Ακολούθησε συζήτηση.


Στην κεντρική ομιλία που έγινε από το μέλος της ΕΠ ΑΜΘ του ΚΚΕ Γιαννούδη Δημήτρη μεταξύ άλλων ειπώθηκε:

«Είμαστε σήμερα εδώ μετά από μία ανείπωτη τραγωδία, το νέο πολύνεκρο ναυάγιο με τους εκατοντάδες πνιγμένους πρόσφυγες και μετανάστες. Ένα ακόμα έγκλημα ήρθε να προστεθεί σε όλα τα άλλα, γνωστά και άγνωστα, που συμβαίνουν χρόνια τώρα στη Μεσόγειο, στο Αιγαίο, εδώ στην περιοχή μας με τους πνιγμένους συνανθρώπους μας στο ποτάμι του Εβρου, τους παγωμένους πρόσφυγες και μετανάστες στον ορεινό όγκο του Σουφλίου, στα βουνά της Ροδόπης. Μία τραγωδία που δεν έχει τελειωμό.

Σήμερα βρισκόμαστε εδώ και μάλιστα σε μέρες που επιταχύνονται οι διαδικασίες για την αλλαγή του Συμφώνου της ΕΕ για τους πρόσφυγες και το άσυλο, που θα σημάνει και τον οριστικό ενταφιασμό της Συνθήκης της Γενεύης, με ανείπωτες συνέπειες, με ένταση της καταστολής. Και βέβαια, με την ένταση της δράσης των κυκλωμάτων των διακινητών, που φέρνουν τους ξενιτεμένους σε αυτούς τους υγρούς τάφους και χάνουν τις ζωές τους νέοι άνθρωποι και γυναικόπαιδα.

Η θέση μας για δημιουργία μέσα στην Τουρκία με ευθύνη του ΟΗΕ και της ΕΕ επιτροπών ασύλου απαντάει στο τι πρέπει να γίνει. Απαιτεί όμως και διάθεση σύγκρουσης με την πολιτική της ΕΕ που θέλει τη χώρα μας φυλακή ξεριζωμένων και στρόφιγγα ροής φτηνού εργατικού δυναμικού ανάλογα με τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων. Και θέτουμε το ερώτημα: γιατί κανένα από τα άλλα κόμματα δεν στηρίζει αυτή τη πρόταση, γιατί δεν την διεκδικεί τουλάχιστον μέσα στην ΕΕ;

Το ΚΚΕ θεωρεί αναγκαία την φύλαξη των συνόρων αλλά όπως έχει αποδειχτεί η ολοένα και μεγαλύτερη καταστολή δεν λύνει το πρόβλημα ίσα - ίσα που δημιουργεί κι άλλα όπως έχει φανεί στην περίπτωση των τραγικών ναυαγίων στο Αιγαίο, των δυστυχημάτων στην Εγνατία οδό, των πνιγμών στο ποτάμι……

……Σήμερα υπάρχουν ελπιδοφόρες εστίες αντίστασης, εργατικοί - λαϊκοί αγώνες και διεκδικήσεις, που δείχνουν τον δρόμο και φανερώνουν ότι σωτήρες δεν υπάρχουν, αλλά μόνο ο λαός σώζει τον λαό.

Αυτό που χρειάζεται είναι πιο δυνατό ΚΚΕ για να είναι πιο δυνατός ο λαός, 100% μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση. Αυτό, το ΚΚΕ το έκανε πράξη όλη την περίοδο της προηγούμενης κυβέρνησης. Αυτό έκανε πράξη και από την επόμενη μέρα των εκλογών της 21ης Μάη, αυτό έκαναν και οι 26 εκλεγμένοι βουλευτές και μάλιστα προτού καν ορκιστούν, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά που καταθέτει το ΚΚΕ τη δύναμη που του δίνει ο λαός και με την ψήφο του.

Το έκαναν πράξη οι δυνάμεις του ΚΚΕ, αμέσως μετά τις εκλογές, στο Πέραμα, ενάντια σε άλλο ένα προδιαγεγραμμένο εργοδοτικό έγκλημα με τον θάνατο ενός εργαζόμενου, μπαίνοντας μπροστά στην αγωνιστική κινητοποίηση, φτάνοντας τη διεκδίκηση ένα μόλις βήμα πριν κηρυχθεί η ΣΣΕ υποχρεωτική.

Το έκαναν πράξη οι δυνάμεις του ΚΚΕ μέσα από τη δράση τους στα σωματεία, ακυρώνοντας τις τελευταίες ημέρες δεκάδες πλειστηριασμούς σπιτιών και μαγαζιών μεροκαματιάρηδων.

Το έκαναν πράξη με την άμεση κινητοποίηση για την καταδίκη της πολιτικής που αφήνει το σύστημα υγείας υποστελεχωμένο σε ανθρώπινο προσωπικό και μέσα, με την κινητοποίηση με αφορμή τον τραγικό θάνατο συνανθρώπων μας στη Νέα Μάκρη, στην Κω, στη Χαλκιδική, επειδή δεν υπήρχε ασθενοφόρο να τους μεταφέρει έγκαιρα στο νοσοκομείο.

Έγινε πράξη και στην Κοζάνη απέναντι στα αρπακτικά της πράσινης ανάπτυξης και της κρατικής καταστολής.

Το κάνουμε πράξη και εμείς εδώ στον Έβρο με τους αγώνες των κομμουνιστών μέσα από τα σωματεία, με τις κινητοποιήσεις μας κόντρα στην νατοϊκή πολεμική μηχανή που έχει εγκατασταθεί στην πόλη μας, αιτία των ιμπεριαλιστικών πολέμων και των ξεριζωμένων. Το δείξαμε και στη χθεσινή συμμετοχή μας, στην κινητοποίηση των εργατικών σωματείων, διεκδικώντας την ουσιαστική προστασία των δικαιωμάτων των προσφύγων και μεταναστών στο άσυλο, την προώθηση τους στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους, στην κατάργηση όλων των συμφωνιών και νόμων της καταστολής και του εγκλωβισμού τους.

Το ΚΚΕ ξέρει και μπορεί να τα βάλει με τις κυβερνήσεις, την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και το εκμεταλλευτικό σύστημα, για να πολλαπλασιαστούν οι εστίες αντίστασης, να γίνουν ένα πανελλαδικό κίνημα αμφισβήτησης και σύγκρουσης με την αντιδραστική εξουσία του κεφαλαίου.

Το ΚΚΕ διεκδικεί περισσότερους ψήφους και βουλευτές για θα τους καταθέσει εκεί την επόμενη ημέρα. Καλούμε τους 427.000 ψηφοφόρους που εμπιστεύτηκαν το ΚΚΕ, πολλοί για πρώτη φορά, να το ξανακάνουν. Αλλά και αυτούς που δίστασαν, να κάνουν αυτό το βήμα τώρα που τους δίνετε άλλη μια ευκαιρία.

Με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι, με τις ανακοινώσεις μας και την εφημερίδα μας, κάθε μέρα δίνουμε τη μάχη για να είναι ακόμα πιο δυνατό το ΚΚΕ, για να είναι πιο δυνατός ο λαός».
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video