ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Αλεξανδρούπολη: Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν η Εσπερίδα Ενημέρωσης και το Περιφερειακό Εργαστήριο Κυκλικής Οικονομίας

Αλεξανδρούπολη: Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν η Εσπερίδα Ενημέρωσης και το Περιφερειακό Εργαστήριο Κυκλικής Οικονομίας
Επιτυχώς ολοκληρώθηκαν η Εσπερίδα Ενημέρωσης και το Περιφερειακό Εργαστήριο Κυκλικής Οικονομίας που συνδιοργανώθηκαν από το Πράσινο Ταμείο και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης (ΠΑΜΘ) στο εμβληματικό κτίριο του Νομαρχείου Έβρου, στην Αλεξανδρούπολη, στο πλαίσιο του Ολοκληρωμένου Έργου LIFE-IP CEI-Greece - LIFE18 IPE/GR/000013 «Εφαρμογή της Κυκλικής Οικονομίας στην Ελλάδα».


Το Έργο συντονίζεται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), σε συνεργασία με 19 στρατηγικούς εταίρους και φιλοδοξεί να συμβάλλει στην υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων, του Εθνικού Προγράμματος Πρόληψης Δημιουργίας Αποβλήτων και της Εθνικής Στρατηγικής για την Κυκλική Οικονομία.


Συγκεκριμένα, η εσπερίδα πραγματοποιήθηκε στις 13 Ιουνίου με συνολικά 42 συμμετέχοντες και σκοπό την καλύτερη κατανόηση της έννοιας της κυκλικής οικονομίας.


Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο κ. Δημήτριος Πέτροβιτς, Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, ο κ. Εμμανουήλ Τσέπελης, Δήμαρχος Ξάνθης και Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε., ο κ. Ηλίας Δαστερίδης, Αντιδήμαρχος Κυκλικής Οικονομίας Αλεξανδρούπολης και ο κ. Στάθης Σταθόπουλος, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου.


Στη συνέχεια, παρουσιάστηκαν η επισκόπηση και τα αποτελέσματα του LIFE-IP CEI-Greece από την κα Μαίρη Πλατή, Project Manager του έργου στο ΥΠΕΝ, καθώς και ο σκοπός και η δομή των εργαστηρίων οικοδόμησης δυναμικού από τον κ. Δημήτρη Χωματίδη, Εμπειρογνώμονα Κυκλικής Οικονομίας και Πληροφοριακών Συστημάτων του έργου στο Πράσινο Ταμείο.


Τέλος, πραγματοποιήθηκαν ομιλίες με αντικείμενο την εφαρμογή καλών πρακτικών κυκλικής οικονομίας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ειδικότερα, ο κ. Γεώργιος Βογιατζής, Γενικός Διευθυντής της ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε., μίλησε για τη διαχείριση απορριμμάτων στην περιφέρεια, ο κ. Γεώργιος Χατζόγλου, Στέλεχος του Ομίλου Πλαστικά Θράκης, παρουσίασε την πλατφόρμα κυκλικής οικονομίας “IN THE LOOP”, η κα Αθηνά Κετσιτζή, Κλωστοϋφαντουργός Μηχανικός του Οίκου Μεταξιού ΤΣΙΑΚΙΡΗ, παρουσίασε το RE-SILK PROJECT για την ανακύκλωση μεταξιού και ο κ. Δημήτριος Κομίλης, Καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, μίλησε για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων. Την εσπερίδα συντόνισε η κα Κέλλη Κολιγιώργα, Υπεύθυνη Επικοινωνίας του έργου στο Πράσινο Ταμείο.


Από τις 14 έως και τις 16 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε το Περιφερειακό Εργαστήριο Οικοδόμησης Δυναμικού από τον συντονιστή και τους εταίρους του έργου LIFE-IP CEI-Greece, με 37 συμμετέχοντες και στόχο την κατάρτιση των ενδιαφερομένων μερών που καλούνται να σχεδιάσουν και να εφαρμόσουν λύσεις διαχείρισης αποβλήτων.


Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, παρουσιάστηκε το θεσμικό πλαίσιο διαχείρισης αποβλήτων από την κα Σοφία Μάνη, Συντονίστρια του έργου και Προϊσταμένη του Τμήματος Διαχείρισης Αποβλήτων στο ΥΠΕΝ. Επιπλέον, η κα Ζωή Γαϊτανάρου, Εμπειρογνώμονας Διαχείρισης Αποβλήτων του έργου στο Πράσινο Ταμείο, μίλησε για τις Πράσινες Δημόσιες Συμβάσεις, καθώς και τα κλωστοϋφαντουργικά απόβλητα, ενώ ο κ. Δημήτρης Χωματίδης, Εμπειρογνώμονας Κυκλικής Οικονομίας και Πληροφοριακών Συστημάτων του έργου στον φορέα, αναφέρθηκε στα προϊόντα ως υπηρεσία, στα πλαστικά, καθώς και στα ψηφιακά εργαλεία για την κυκλική οικονομία.


Η ομάδα του Πράσινου Ταμείου πραγματοποίησε επιτραπέζιο παιχνίδι κυκλικής επιχειρηματικότητας με την ενεργό συμμετοχή των παρευρισκόμενων.


Επιπροσθέτως, ο Δρ. Φίλιππος Κυρκίτσος, Πρόεδρος της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης, πραγματοποίησε παρουσιάσεις για το σύστημα Πληρώνω-Όσο-Πετάω, για δράσεις πρόληψης, για την οικονομία διαμοιρασμού, για την βιώσιμη κατανάλωση, καθώς και για την έννοια της επαναχρησιμοποίησης/αγοράς από 2ο χέρι.


Επιπλέον, η Δρ. Ρουμπίνη Μαρίνη, Υπεύθυνη του έργου στον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ), μίλησε για τα Απόβλητα Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (ΑΗΗΕ), καθώς και τα κέντρα επιδιόρθωσης, ενώ η κα Ελένη Κουρούδη, Μηχανολόγος Μηχανικός στον ΕΟΑΝ, αναφέρθηκε στα Νέα Συστήματα Εναλλακτικής Διαχείρισης.


Επίσης, η κα Ευγενία Καραπάτσιου, Περιβαλλοντολόγος (MSc) της ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ. Α.Ε. - Διαχείρισης Απορριμμάτων Δυτικής Μακεδονίας, πραγματοποίησε παρουσίαση και βιωματική άσκηση για τα Κέντρα Δημιουργικής Επαναχρησιμοποίησης Υλικών (ΚΔΕΥ), ενώ η κα Χριστίνα Χρόνη, Επιστημονική Συνεργάτιδα στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, μίλησε για τη μείωση σπατάλης τροφίμων.


Το εργαστήριο ολοκληρώθηκε με την ομιλία με θέμα την βιοοικονομία της κας Δέσποινας Μπακογιάννη, Χημικού Μηχανικού στο Δίκτυο Αειφόρων Νήσων ΔΑΦΝΗ, καθώς και τις παρουσιάσεις του κ. Ανδρέα Σωτηρόπουλου, Περιβαλλοντολόγου (MSc) στην TERRA NOVA Ε.Π.Ε. Περιβαλλοντική Τεχνική Συμβουλευτική, με αντικείμενο τα τοξικά υλικά στα προϊόντα και την βιομηχανική συμβίωση.


Η ομάδα του έργου LIFE-IP CEI-Greece είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί τη νέα Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων της Αλεξανδρούπολης που εγκαινιάστηκε πριν ένα χρόνο και να παρακολουθήσει όλα τα στάδια επεξεργασίας των οικιακών αποβλήτων.


Τέλος, η ομάδα έργου ξεναγήθηκε στο Μουσείο Τέχνης του Οίκου Μεταξιού Τσιακίρη, στο Σουφλί, όπου φιλοξενούνται κάποια από τα πιο σπάνια εκθέματα που χρησιμοποιούσαν κάποτε για την επεξεργασία και τη δημιουργία του μεταξιού.


Περισσότερες πληροφορίες για το LIFE-IP CEI-Greece είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα www.circulargreece.gr και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video