ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Τσίπρας από Αλεξανδρούπολη: “Ο Μητσοτάκης δεν σας αγάπησε τόσο πολύ... Ο Έβρος εγκαταλείφθηκε τα 4 τελευταία χρόνια”

Τσίπρας από την Αλεξανδρούπολη: “Ο Μητσοτάκης δεν σας αγάπησε τόσο πολύ... Ο Έβρος εγκαταλείφθηκε τα 4 τελευταία χρόνια”
Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε σήμερα Παρασκευή πρωί στην Αλεξανδρούπολη, στο πλαίσιο των περιοδειών του εν όψει των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Στην ομιλία του σε προεκλογική συγκέντρωση στο κέντρο της πόλης, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ότι έγινε «αρχιερέας των υποκλοπών» και απευθύνθηκε στο «δημοκρατικό ένστικτο των πολιτών» καλώντας τους να μην δώσουν στον πρόεδρο της ΝΔ «λευκή επιταγή» στις εκλογές για δεύτερη τετραετία.


«Με το σκάνδαλο των υποκλοπών έχει γίνει ο πρωθυπουργός της χώρας ο αρχιερέας των υποκλοπών. Να ακούει μέσα από το γραφείο του το μισό πολιτικό σύστημα, τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων και να μην έχει το σθένος, το ηθικό, όπως γίνεται σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, να πει όχι απλά "συγνώμη", να πει "παραιτούμαι", όπως έγινε παντού, σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, γαντζωμένος στην καρέκλα της εξουσίας», είπε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε: «Και αναρωτιέμαι, αν πάρει "λευκή επιταγή" για μία δεύτερη τετραετία αυτός που κατέλυσε τα μισά άρθρα του Συντάγματος, τι μας περιμένει σε αυτόν τον τόπο;».


Τσίπρας: Μας αξίζει η Ελλάδα να γίνει μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα

«Απευθύνομαι στο δημοκρατικό ένστικτο των Ελλήνων πολιτών και των Συντηρητικών. Και λέω, μην δώσετε "λευκή επιταγή" σε έναν άνθρωπο, σε μία οικογένεια που έκανε τη διακυβέρνηση ανώνυμη εταιρεία, που έχει διευρύνει τις ανισότητες και έχει καταλύσει το κράτος δικαίου. Μας αξίζει η Ελλάδα να γίνει μία κανονική ευρωπαϊκή χώρα, με δικαιοσύνη, με ένα κράτος αξιοκρατικό, με σεβασμό στο Σύνταγμα και στους δημοκρατικούς θεσμούς».


Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης δεν σας αγάπησε τόσο πολύ... 4 χρόνια τώρα δεν έκανε τίποτα ουσιαστικό για τον Έβρο

Απευθυνόμενος τους κατοίκους του Έβρου ο κ. Τσίπρας τόνισε πως ο πρωθυπουργός δεν τους αγάπησε τόσο πολύ αλλά έρχεται συχνά στον Έβρο για να βγάζει φωτογραφίες στο φράχτη και να κάνει προπαγάνδα πατριωτισμού.


Κατηγόρησε, μάλιστα, την κυβέρνηση ότι «στα εύκολα κάνουν τους λέοντες και στα δύσκολα τους αμνούς», σε ότι αφορά τη στάση της απέναντι στην Τουρκία.

«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να θεωρεί ότι είναι περισσότερο πατριώτες οι πολίτες που ψηφίζουν Νέα Δημοκρατία από αυτούς που ψηφίζουν και βρίσκονται στην καρδιά της προοδευτικής και δημοκρατικής παράταξης του τόπου μας», είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν σας αγάπησε τόσο πολύ. Μην νομίζετε. Έρχεται πολύ συχνά εδώ για να βγάλει φωτογραφίες το φράχτη, αλλά δεν σας αγάπησε. Έρχεται να κάνει προπαγάνδα και όχι για να σας στηρίξει. Διότι τέσσερα χρόνια τώρα δεν έκανε τίποτα ουσιαστικό για τον Έβρο. Έρχεται για να αναπαράξει τη γνωστή προπαγάνδα, τη γνωστή από τα παλιά χρόνια της Δεξιάς, ότι, τάχα, αυτοί είναι υψηλού εθνικού φρονήματος και υπάρχουν κάποιοι Έλληνες χαμηλού εθνικού φρονήματος. Λες και τα σύνορα είναι δική τους ιδιοκτησία. Λες και υπάρχουν Έλληνες που δεν τα θεωρούν απαραβίαστα. Όχι με θυσίες οικονομικές, βαρύτερες θυσίες».

Δείτε το βίντεο:


Τσίπρας: Μας έχει συνηθίσει η Δεξιά να κάνουν τους εθνικόφρονες όταν τα πράγματα είναι ήρεμα, αλλά όταν παραβιάζει το Όρουτς Ρέις τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, «το παίρνει ο άνεμος»

«Αλλά θέλω να σας πω ότι μας έχει συνηθίσει αυτή η παράταξη, μας έχουν συνηθίσει να κάνουν τους εθνικόφρονες και τους λέοντες όταν τα πράγματα είναι ήρεμα. Όταν τα πράγματα, όμως, ζορίζουν μεταμορφώνονται από λέοντες σε αμνούς. Από κόκορες σε όρνιθες. Αυτό έγινε και όταν το τουρκικό πλοίο "Ούρουτς Ρεις" παραβίαζε τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και αυτοί μας έλεγαν ότι "το παίρνει ο αέρας και δεν κάνει έρευνες διότι έχει φασαρία και δεν μπορούν να καταγράψουν τα καλώδια".


Εμείς, από την άλλη, που δεν σκεφτήκαμε να ποζάρουμε και να βγάλουμε φωτογραφίες στο φράχτη ήμασταν αυτοί που όταν το "Μπαρμπαρός" παραβίαζε τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας ήμασταν απέναντι με τη φρεγάτα "Νικηφόρος Φωκάς" και είπαμε "δεν θα περάσει". Δεν κάνουμε εμείς τους λέοντες στα εύκολα και τους αμνούς στα δύσκολα».

Για τον φράχτη είπε ότι δεν θα τον γκρεμίσει αλλά θα γκρεμίσει το φράχτη των ανισοτήτων.


Τσίπρας για "Πρέσπες"

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε, επίσης, τον Κυριάκο  Μητσοτάκη για "υποκρισία" στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών λέγοντας:

«Θυμάστε τι έκαναν την περίοδο της Συμφωνίας των Πρεσπών; Αλλά προχθές έστειλε ένα γράμμα ο Ζόραν Ζάεφ. Όχι σε μένα, στον κ. Μητσοτάκη. Κι έλεγε είσαι μεγάλος φίλος μου διότι όλα όσα έκανε ο Τσίπρας τα ακολουθείς όλα, πιστά. Εσύ κ. Μητσοτάκη που έλεγες ότι είναι μία προδοτική Συμφωνία. Τον τίμησες και την τήρησες και σωστά έκανες, Αλλά αυτή είναι η υποκρισία σας».


Καταφέρθηκε εναντίον της κυβέρνησης και για το θέμα των γερμανικών επανορθώσεων, λέγοντας: «Βγαίνει σήμερα ο κ. Σκέρτσος και λέει ότι μία πάγια εθνική διεκδίκηση, η διεκδίκηση των αποζημιώσεων από την περίοδο της γερμανικής κατοχής και του κατοχικού δανείου δεν αποτελεί πια διεκδίκηση για τη χώρα μας. Ενώ τέσσερα χρόνια πριν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε φέρει όλα τα κόμματα μαζί στη βουλή και υπογράψαμε από κοινού ότι θα διεκδικήσουμε τις γερμανικές επανορθώσεις και ένα ευρώ να ήταν, όπως έλεγε ο αείμνηστος Μανώλης Γλέζος, έχουμε δικαίωμα και υποχρέωση να τις διεκδικήσουμε».


Τσίπρας: Ο Έβρος εγκαταλείφθηκε τα 4 τελευταία χρόνια

Επισήμανε πως η καλύτερη άμυνα για τις παραμεθόριες περιοχές της πατρίδας μας, όπως είναι ο Έβρος, είναι η ανάπτυξη και η ενίσχυση της ευημερίας των ανθρώπων και καταφέρθηκε εναντίον της κυβέρνησης, λέγοντας ότι «ο Έβρος εγκαταλείφθηκε τα 4 τελευταία χρόνια».


«Έρχεται η άνοιξη και στην πολιτική ζωή του τόπου, έρχεται η άνοιξη και στη ζωή μας, στις 21 του Μάη θα τη γιορτάσουμε», είπε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφερόμενος στις εκλογές. «Στις 21 του Μάη θα έρθει η μεγάλη, η πολυπόθητη αλλαγή που προσδοκούμε στη ζωή μας. Αυτό είναι το μήνυμα που λαμβάνω πηγαίνοντας από σχεδόν παντού στον τόπο μας.

Είναι ένα μήνυμα που διαπερνά τους πολίτες ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Δεν μπορούν να συνεχίσουν σε αυτή τη γενικευμένη αδικία, τις ανισότητες, την αισχροκέρδεια, δεν μπορεί η χώρα να την κυβερνούν τρεις οικογένειες, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την οικογενειοκρατία».

Δείτε το βίντεο με ολόκληρη την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Αλεξανδρούπολη:

[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video