ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Η επιστημονική ομάδα iGEM Thrace στον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης για τη συμμετοχή της στον διεθνή διαγωνισμό iGEM

Η επιστημονική ομάδα iGEM Thrace στον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης για τη συμμετοχή της στον διεθνή διαγωνισμό iGEM
Τα μέλη της φοιτητικής διεπιστημονικής ομάδας iGEM Thrace 2023 είχε τη χαρά να υποδεχτεί στο γραφείο του και να γνωρίσει από κοντά ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης.

Η 9μελής ομάδα που απαρτίζεται από φοιτητές και φοιτήτριες από τα Τμήματα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής του Δ.Π.Θ., Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Δ.Π.Θ. και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Ε.Μ.Π., πρόκειται να συμμετάσχει στον διεθνή διαγωνισμό συνθετικής βιολογίας iGEM (internationally Genetically Engineered Machine) που στόχο έχει να δώσει ένα έναυσμα στους φοιτητές/τριες να αξιοποιήσουν τα εργαλεία της συνθετικής βιολογίας, ώστε να λύσουν σύγχρονα και μείζονα προβλήματα.


Η ομάδα iGEM Thrace συμμετέχει στον φετινό διαγωνισμό στοχεύοντας να κατακτήσει τον κόσμο της συνθετικής βιολογίας και να αναπτύξει ένα σύγχρονο θεραπευτικό μέσο για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης. Ειδικότερα, το επιστημονικό τους project επικεντρώνεται στην αξιοποίηση και τροποποίηση των αλληλεπιδράσεων του μικροβιώματος προκειμένου να υπάρξει μείωση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης, ενός μείζονος σημασίας υγειονομικό και κοινωνικό πρόβλημα που χρήζει άμεσης και δραστικής επίλυσης.

Ο δήμαρχος συζήτησε με τα παιδιά όχι μόνο για το πρωτοποριακό project τους αλλά και για τα μελλοντικά τους σχέδια και τους απώτερους προσωπικούς στόχους που έχουν θέσει και δεσμεύτηκε να τους βοηθήσει, όπως είχε γίνει και στο παρελθόν με την ομάδα iGEM NOUS, που κατάφερε όχι μόνο να συμμετάσχει στον διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε το φθινόπωρο του 2021 στο Παρίσι αλλά και να κερδίσει το χρυσό μετάλλιο!


Φέτος ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί επίσης στο Παρίσι στις 2-5 Νοεμβρίου 2023, και η ομάδα iGEM Thrace που στόχο έχει να κατακτήσει τη μέγιστη διάκριση, χρειάζεται τη βοήθεια όλων μας, καθώς τα έξοδα για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό, τη μετακίνηση και διαμονή των παιδιών είναι μεγάλα.

Όσοι μπορείτε και θέλετε να στηρίξετε τη φοιτητική διεπιστημονική ομάδα να φτάσει ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο της, μπορείτε να κάνετε τη δωρεά σας εδώ: https://goget.fund/3TKZIxu

Οποιαδήποτε συνεισφορά είναι πολύτιμη!
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video