ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Πρωτοβουλία της Eurobank για την αντιμετώπιση του δημογραφικού

Πρωτοβουλία της Eurobank για την αντιμετώπιση του δημογραφικού
Το Πρόγραμμα ΜΠΡΟΣΤΑ για την οικογένεια είναι μία καινοτόμα πρωτοβουλία της Eurobank για την αντιμετώπιση της δημογραφικής πρόκλησης της χώρας. Καθώς το ποσοστό των γεννήσεων στην Ελλάδα μειώνεται χρόνο με το χρόνο και ο πληθυσμός γερνά συνεχώς, το Πρόγραμμα στοχεύει στην παροχή κινήτρων στις νέες οικογένειες για να λάβουν την απόφαση να αποκτήσουν ένα ή ένα ακόμη παιδί. Το Πρόγραμμα επικεντρώνεται στα ανατολικά σύνορα της χώρας, ξεκινώντας από τον ακριτικό Έβρο έως τα Δωδεκάνησα και το Καστελόριζο, περιοχές εξαιρετικής εθνικής βαρύτητας και με περισσότερα προβλήματα και περιορισμούς σε σύγκριση με άλλες τοποθεσίες πιο κοντά στην Πρωτεύουσα.

Η Πρωτοβουλία αφορά σε ένα διευρυμένο πλέγμα δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, σε συνεργασία και με έγκριτες μη κυβερνητικές οργανώσεις, με διορατική προσέγγιση και αίσθημα ευθύνης για τη στήριξη της οικογένειας και την αναστροφή της υπογεννητικότητας. Μεταξύ των δράσεων αυτών είναι η συνεργασία με το Σωματείο Be-Live το οποίο προσφέρει δωρεάν θεραπείες εξωσωματικής γονιμοποίησης, ενώ παράλληλα προωθεί δράσεις για την αναστροφή της υπογεννητικότητας. Ήδη, μόνο κατά τον πρώτο ενάμιση χρόνο λειτουργίας του Προγράμματος, εκδήλωσαν ενδιαφέρον για θεραπείες εξωσωματικής γονιμοποίησης 20 ζευγάρια από την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, ενώ έχουν διεξαχθεί δύο ενημερωτικές εκδηλώσεις σε Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα. Να σημειωθεί πως στο σύνολο των περιοχών του προγράμματος έχουν γεννηθεί μέχρι σήμερα 14 μωρά με τη διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης, για τα οποία η Τράπεζα, μέσω της δωρεάς της προς την Be-Live, κάλυψε όλο το φάσμα των δαπανών μέχρι τον τοκετό.

Επίσης, η Eurobank σε συνεργασία με την ΜΚΟ Αποστολή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, έχει χορηγήσει μέχρι σήμερα πάνω από 200 βρεφικά πακέτα σε οικογένειες του Έβρου, τα οποία καλύπτουν τις ανάγκες του μωρού για ένα έτος, ενώ σε συνεργασία με το Σωματείο Μαζί για το Παιδί έχει υλοποιήσει διά ζώσης και διαδικτυακά ψυχοεκπαιδευτικά σεμινάρια στην Αλεξανδρούπολη, την Ορεστιάδα και το Διδυμότειχο, για καίρια ζητήματα όπως την ενδυνάμωση του γονικού ρόλου, τον σχολικό εκφοβισμό, τα όρια των παιδιών μέσα στην οικογένεια κ.ά.

Αξιοσημείωτος πυλώνας της πρωτοβουλίας είναι τα τραπεζοασφαλιστικά προϊόντα που προφέρει η Τράπεζα με προνομιακούς όρους και κοινωνική στόχευση για τους νέους γονείς από τον Έβρο, το ΒΑ Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Πιο συγκεκριμένα, παρέχεται δωρεάν διετής πρωτοβάθμια ασφάλεια υγείας παιδιού με αεροδιακομιδή για έκτακτα περιστατικά. Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα απόκτησης στεγαστικού δανείου, με προνομιακούς όρους, για την αγορά της κύριας ή πρώτης κατοικίας. Με το πρόγραμμα €πιστροφή δίνεται στους νέους γονείς η δυνατότητα να εξοικονομήσουν χρήματα από τις αγορές τους σε όλα τα καταστήματα και e-shops βρεφικών και παιδικών ειδών. Επίσης, προσφέρονται ιδιαίτερα προνομιακά επιτόκια με το άνοιγμα αποταμιευτικού λογαριασμού για το παιδί.

Παράλληλα, η Eurobank, δίνοντας έμφαση στην αντιμετώπιση των δυσκολιών εύρεσης εργασίας ιδιαίτερα σε παραμεθόριες περιοχές της χώρας, όπου εστιάζει η πρωτοβουλία ΜΠΡΟΣΤΑ για την οικογένεια, υλοποιεί πρόγραμμα δημιουργίας θέσεων απασχόλησης στην υπηρεσία τηλεφωνικής εξυπηρέτησης πελατών, το EuroPhone Banking. Στο πλαίσιο του προγράμματος, το οποίο ξεκίνησε, πιλοτικά, από τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής του Έβρου, έχουν δημιουργηθεί 45 νέες θέσεις εργασίας τους τελευταίους 6 μήνες. Με τη δράση για την ενίσχυση της απασχόλησης στον Έβρο, η Τράπεζα δίνει, επίσης, το παράδειγμα της αποκέντρωσης ορισμένων επιχειρησιακών λειτουργιών, μια διαδικασία που είναι σε θέση να εφαρμόσει ένας μεγάλος οργανισμός με την κατάλληλη οργάνωση, τεχνογνωσία και υποδομή.
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video