ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Επερώτηση της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας για τη μελέτη υπογειοποίησης του αρδευτικού δικτύου κάμπου Τυχερού

Επερώτηση της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας για τη μελέτη υπογειοποίησης του αρδευτικού δικτύου κάμπου Τυχερού
Επερώτηση που αφορά την μελέτη υπογειοποίησης του αρδευτικού δικτύου των παρέβριων αγροκτημάτων Φυλακτού - Λύρας - Λαγυνών - Τυχερού - Θυμαριάς - Γεμιστής στην Π.Ε. Έβρου, υπέβαλε η Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία του Κώστα Κατσιμίγα προς τον Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας - Θράκης Χρήστο Μέτιο.

Την επερώτηση, η οποία θα αναπτυχθεί σε ερχόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ, από τον Περιφερειακό Σύμβουλο Π.Ε. Ροδόπης, Χρήστο Χατζηπέμου, προσυπογράφουν και όλοι οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της παράταξης.

Αναλυτικά η Επερώτηση:

ΘΕΜΑ: Μελέτη υπογειοποίησης αρδευτικού δικτύου των παρέβριων αγροκτημάτων Φυλακτού - Λύρας - Λαγυνών - Τυχερού - Θυμαριάς - Γεμιστής

Η ΜΕΛΕΤΗ ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΩΝ ΠΑΡΕΒΡΙΩΝ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΩΝ ΦΥΛΑΚΤΟΥ - ΛΥΡΑΣ - ΛΑΓΥΝΩΝ - ΤΥΧΕΡΟΥ - ΘΥΜΑΡΙΑΣ - ΓΕΜΙΣΤΗΣ προϋπολογισμού 1.300.000 € ήταν ενταγμένη στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ από το 2018.

Στις αρχές Οκτώβρη 2019 στο Τυχερό του Έβρου παρουσιάστηκαν τα σχέδια για την μελέτη του έργου για την Υπογειοποίηση του Αρδευτικού Δικτύου Τυχερού. Από τους παρισταμένους ομιλητές ανακοινώθηκε ότι η δημοπράτηση της μελέτης επρόκειτο να λάβει χώρα στις αρχές του 2020.

Το 2021 το Φεβρουάριο κι επειδή η δημοπράτηση της μελέτης για την υπογειοποίηση των 28.000 στρεμμάτων του ευρύτερου κάμπου του Τυχερού δεν είχε γίνει, λάβαμε την υπόσχεση, σε επερώτησή μας, ότι το έργο είναι πλέον ώριμο, είναι στις προτεραιότητες της Διοίκησης και θα προχωρήσει κανονικά μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων με προϋπολογισμό 1.281.328,43 €.

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Πέτροβιτς στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 26/2/2021:

«…η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας δημοπράτησε την παροχή υπηρεσιών Τεχνικού συμβούλου, ολοκλήρωσε και παρέδωσε στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της περιφερειακής ενότητας Έβρου πλήρη φάκελο που περιλαμβάνει την αποτύπωση, αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης, τον προσδιορισμό του φυσικού αντικειμένου της μελέτης και τον φάκελο δημόσιας σύμβασης. Όλα δηλαδή εκείνα τα απαιτούμενα στοιχεία προκειμένου να εκκινήσουν οι διαδικασίες δημοπράτησης της εν λόγω μελέτης. Το φυσικό αντικείμενο της μελέτης αφορά την υπογειοποίηση του αρδευτικού δικτύου των αγροκτημάτων Φυλακτού, Τυχερού, Θυμαριάς και Γεμιστής. Δηλαδή το αρδευτικό Τυχερού συνολικής έκτασης 29.000 στρεμμάτων και περιλαμβάνει την τοπογραφική μελέτη, την υδραυλική μελέτη, κατασκευή δηλαδή υπόγειου αρδευτικού δικτύου, την ηλεκτρομηχανολογική μελέτη που αφορά αντλιοστάσια τροφοδοσίας, αποστραγγιστικά και τους αγωγούς προσαγωγής. Τη στατική μελέτη των έργων των αντλιοστασίων, τη γεωτεχνική μελέτη, την γεωργοτεχνική μελέτη και την γεωργοοικονομική μελέτη της περιοχής και όλα αυτά βέβαια μαζί με την περιβαλλοντική μελέτη.

Ακολούθησε η τροποποίηση του Τεχνικού δελτίου ως προς τον προϋπολογισμό, πλέον είναι 1.281.328,43 ευρώ και στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα, ήδη έχουν κληρωθεί από το αρμόδιο δια του μητρώου μελών των επιτροπών διαδικασιών τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη της επιτροπής δημοπράτησης και έχουν οριστεί τακτικοί και αναπληρωματικοί εκπρόσωποι της ΠΕΔ και του Τ.Ε.Ε. Προβλέπεται λοιπόν η δημοπράτηση της μελέτης εντός του επόμενου διμήνου. Δηλαδή το αργότερο όπως με διαβεβαίωσε η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων, το αργότερο μέσα στον Απρίλιο του 2021
».

Η δημοπράτηση του έργου μέχρι σήμερα δεν έγινε.

Το 2022 το καλοκαίρι δια της υπογραφής του κου Μέτιου ενημερωθήκαμε ότι οι προβλεπόμενες πιστώσεις για το συγκεκριμένο έργο μέσα στο 2023 είναι μηδενικές.

Το 2023 το έργο της υπογειοποίησης των δικτύων έχει πλέον απενταχθεί από το τεχνικό πρόγραμμα - πρόγραμμα δράσης της ΠΑΜΘ.

Ερωτάται ο κος Περιφερειάρχης

Γιατί δεν προχώρησε η δημοπράτηση του έργου η οποία υποτίθεται ότι θα γίνονταν από τον Απρίλιο του 2021;

Η απένταξη του έργου από το Πρόγραμμα Δράσης της Περιφέρειας αποτελεί πρωτοβουλία της Διοίκησης της ΠΑΜΘ ή απεντάχθηκε το έργο από την κεντρική Διοίκηση λόγω μακράς αδράνειας της Διοίκησης ως προς την δημοπράτησή του;

Οι επερωτώντες Περιφερειακοί Σύμβουλοι

Χρήστος Χατζηπέμου, Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Ροδόπης
Κώστας Κατσιμίγας, Επικεφαλής / Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Ροδόπης
Νίκος Αργυρίου, Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Έβρου
Ριτβάν Κουράκ, Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Ξάνθης
Δημήτρης Λυμπεράκης, Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Καβάλας
Σερκάν Μαχμούτ, Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Ξάνθης
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video