ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ Έβρου στην Απεργία της Πρωτομαγιάς

Κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ Έβρου στην Απεργία της Πρωτομαγιάς
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η 1η Μαΐου 2023 βρίσκει τους Έλληνες εργαζόμενους αντιμέτωπους με μια σφοδρή  επίθεση στα βασικά και θεμελιώδη εργασιακά και κοινωνικά τους δικαιώματα.

Μισθοί και συντάξεις αξιοπρέπειας, εργασιακά δικαιώματα, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, δημόσιες υπηρεσίες και αγαθά έχουν μείνει καθηλωμένα ή έχουν καταργηθεί ή έχουν ξεπουληθεί στο μεγάλο κεφάλαιο τα τελευταία 13 χρόνια.

Μπροστά σ’ αυτή τη διαρκή υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου, οι πολίτες της χώρας μας μαζί με τους πολίτες σ’ όλο τον κόσμο που βιώνουν αντίστοιχες πολιτικές, ενώνουν τις δυνάμεις τους και αγωνίζονται για την απόκρουση και ακύρωση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών οι οποίες στο βωμό του κέρδους και των αγορών καταπατούν και περιφρονούν κάθε έννοια δικαίου και ανθρωπιάς, κάθε εργατικό δικαίωμα.

Απέναντι σ΄ αυτές τις πολιτικές, η απάντηση των εργαζόμενων πρέπει να είναι μια και μοναδική:

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ - ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε τα Συνδικάτα απευθύνουν προσκλητήριο ενότητας και αγώνα στη μάχη για έναν κόσμο δικαιότερο, χωρίς φτώχεια, εκμετάλλευση, καταπίεση και εξαθλίωση. Για ένα κόσμο ισότητας, ευημερίας, αλληλεγγύης και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Αυτή την ιστορική μέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, οι Έλληνες εργαζόμενοι ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους σ’ όλο τον κόσμο που παλεύουν ενάντια στη φτώχεια και την εξαθλίωση, τις αδικίες, τον πόλεμο, τις κοινωνικές διακρίσεις, το ξεπούλημα των δημόσιων αγαθών. Το μέγεθος της επίθεσης επιβάλει σε ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους χωρίς αμφιταλαντεύσεις και διαχωρισμούς να ενώσουν τις δυνάμεις τους ενάντια στο Νεοφιλελευθερισμό (ο οποίος δημιούργησε την κρίση) και επιχειρεί να καταργήσει όσα με αγώνες και θυσίες κατακτήσαμε τα τελευταία 137 χρόνια από την εξέγερση των εργατών στο Σικάγο το 1886!

Στη χώρα μας με πρόσχημα τα ελλείμματα και το χρέος και τελευταία τον κορωνοϊό και την ενεργειακή κρίση νομοθετήθηκαν άδικες, αντεργατικές και αντικοινωνικές πολιτικές, ενώ ταυτόχρονα καταργούνται δημόσια-κοινωνικά αγαθά, ιδιωτικοποιούνται Δημόσιες Υπηρεσίες και Οργανισμοί, οδηγώντας μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού στην απελπισία της ανεργίας, τη φτώχεια, και την περιθωριοποίηση.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι προκλητικές απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου και η εφαρμογή της επώδυνης νεοφιλελεύθερης πολιτικής που υπηρετεί τα καπιταλιστικά συμφέροντα.

Επειδή αποδείχτηκε ότι τα τελευταία χρόνια, παρόλο που άλλαξαν οι κυβερνήσεις, δεν άλλαξε η νεοφιλελεύθερη πολιτική, οφείλουμε όλοι οι εργαζόμενοι και τα Συνδικάτα να είμαστε σε θέση μάχης ώστε να ανατρέψουμε αυτές τις συνταγές της ύφεσης, των απολύσεων, της ανεργίας, των ανατροπών των ασφαλιστικών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων, του αποκλεισμού των πολιτών από τα Κοινωνικά Αγαθά, των ιδιωτικοποιήσεων των Δημοσίων Υπηρεσιών και Οργανισμών, της υποταγής της χώρας στα «θέλω» και στις απαιτήσεις των αγορών, στα συμφέροντα των ισχυρών, των εργοδοτών και των τραπεζιτών.

Οι εργαζόμενοι, οι απλοί πολίτες του μόχθου, οι Νέοι, οι Συνταξιούχοι, οι Άνεργοι, το σύνολο της κοινωνίας απαιτούν και διεκδικούν μια τελείως διαφορετική πολιτική που θα έχει στο επίκεντρο τον ΑΝΘΡΩΠΟ και τις ΑΝΑΓΚΕΣ του και όχι τις ΑΓΟΡΕΣ και τα ΚΕΡΔΗ. Απαιτούν και διεκδικούν μια Ευρώπη των Πολιτών και όχι των Τραπεζιτών και των Εργοδοτών.

Απαιτούμε και διεκδικούμε μια διαφορετική πολιτική με σχέδιο και πρόγραμμα που θα ενισχύει την ανάπτυξη, θα στηρίζει την εργασία, θα δημιουργεί θέσεις εργασίας, θα διασφαλίζει τις κοινωνικές παροχές, τα εισοδήματα αξιοπρεπούς διαβίωσης και όχι επιβίωσης, τα εργατικά δικαιώματα και την κοινωνική συνοχή.

Παλεύουμε και Απεργούμε για την ανατροπή όλων αυτών των πολιτικών, για να διασφαλίσουμε και να διευρύνουμε τα εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά μας δικαιώματα, όπως μας αξίζει και δικαιούμαστε!

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
 • Αυξήσεις στους μισθούς μας, άμεσα, με την υπογραφή συλλογικής σύμβασης, τουλάχιστον ίσες με την αύξηση του ΑΕΠ και του πληθωρισμού.
 • Κατάργηση της ασφαλιστικής εισφοράς αλληλεγγύης.
 • Ξεπάγωμα του Μισθολογικού Κλιμακίου της διετίας 2016-17.
 • Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ.
 • Επαναφορά 13ου - 14ου μισθού.
 • Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Καμία περικοπή του.
 • Στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και στα σχολεία. Μείωση του αριθμού των μαθητών στο 1:15.
 • Όχι στις απολύσεις και στις αναστολές εργασίας του υγειονομικού προσωπικού.
 • Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν4808/21) για τα εργασιακά, καθώς και κατάργηση όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση.
 • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο, ιδιαίτερα στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης κ.ά.
 • Ταυτόχρονα, λέμε όχι στις ιδιωτικοποιήσεις Δημόσιων οργανισμών και φορέων. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις Δημόσιων αγαθών.

Με ΕΝΟΤΗΤΑ και ΑΓΩΝΑ προωθούμε τα αιτήματα μας, διασφαλίζουμε τα δικαιώματα μας.

Όλα αυτά συμβολίζει η Εργατική Πρωτομαγιά διεθνώς και γι’ αυτό σας καλούμε όλες και όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τους ανέργους να συμμετέχετε στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν στον Έβρο.

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!

ΔΕΥΤΕΡΑ 1 Μαΐου 2023

Όλοι μαζί

Στις συγκεντρώσεις του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Έβρου για την Εργατική Πρωτομαγιά
 • Αλεξανδρούπολη: Στις 11:00 μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Ν. Έβρου.
 • Ορεστιάδα: Στις 10:00 στο Ηρώο της πόλης.

[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video